A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az árva állatokhoz is megérkezett a Mikulás

2016. december 10., 20:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Állatvédelem




A magyar menhelyeknek ilyenkor az ünnepek alatt is sok adományra van szükségük, most, a karácsony közeledtével, a Rex Kutyaotthon Alapítványnál is teltház van.



Az otthon ma tartotta az idei Állatok Karácsonyát, nagy karácsonyi adomány gyűjtő rendezvényüket. Mi is kilátogattunk a nyüzsgésbe, rengeteg adomány érkezett a kutyáknak, és volt olyan bentlakó, aki ma talált gazdára, így a legszebb karácsonyi ajándékot kapta. Még a mikulással és kicsit túl szőrös rénszavas segédjével is találkoztunk.

 

Borus Bencével beszélgettünk a Rex karácsonyi aktivitásáról:

 

- Hányadik Rex Állatok Mikulása a mai?

- Hat éve minden évben megrendezzük.

 

- Mit gondolsz, karácsonykor nagyobb a befogadók száma, és az adományozó kedv?

- Az adományozó kedv mindenképpen, az emberek szíve ilyenkor jobban megnyílik, ilyenkor több adományt kapunk. Az örökbefogadások száma ugyanolyan, mint az év többi részén. Viszont most van egy Négylábú szeretetfutár kampányunk, aminek a következő a lényege: A Rex Kutyaotthon Alapítvány négylábú-szeretet futár szolgálata vállalta, hogy egyedülálló, magányos emberekhez, gazdira váró, kedves és nyugodt menhelyi kutyákat juttat el. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy esetleg nem csupán karácsonyra, hanem egy életre egymásra találnak. A kutyákhoz természetesen élelmet is biztosítunk. A részletekért a +361 230 4080-as számot lehet hívni.

 

Mit hozott a Mikulás?
Mit hozott a Mikulás?
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Hány kutyusotok van jelenleg?

- Sajnos teltházunk van, tehát több mint 110 kutyus van, bár pont ma vittek el egy nagyon kedves négylábút, Emily-t. Egy fiatal pár fogadta őt örökbe, egy másik kutya mellé. Több körös az örökbefogadás, hogy megtaláljuk a legjobb kutya-gazdi párost, szerencsés, ha az esetleg már meglévő kutyát is meg tudjuk ismerni. Cicából körülbelül 70 van, és most épül egy új kinti kennel a nekik.

 

Állatok Mikulása
Adományok is érkeztek 
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Sokszor előfordul, hogy vissza hoznak hozzátok kutyákat?

- Szerencsére elenyésző, és ebbe bele tartozik az is, amikor önhibán kívül, pl. a befogadó elhalálozása miatt kerül vissza egy kutya. Ez mindenképpen trauma a kutyának, akkor is, ha csak egy órát töltött el az új gazdájával. Nagyon hamar elkezdenek kötődni a menhelyi kutyusok, és ilyen visszakerülési esetekben sajnos vissza kell szokniuk a menhelyen éléshez. Szerencsére nagy arányban maradnak a befogadóiknál a kutyusaink. Előfordulnak dupla örökbefogadások is, pl. testvérpár esetén, együtt kóborolt, együtt talált kutya-párok esetében.

 

Egy igazi kutya-rénszarvas pacsit is ad!
Egy igazi kutya-rénszarvas pacsit is ad!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Lelki traumás kutyák esetében, hogyan kezelitek, gyógyítjátok őket?

- Szakemberek foglalkoznak velük, és a gondozóink, valamint önkénteseink, nagyon sokat sétálnak velük. Rájuk jobban oda figyelünk, és igyekszünk segíteni, újraépíteni a bizalmukat.

 

- Mi mindent lehet itt ma csinálni?

- Egész nap vannak programjaink, a gyerekek kitűzőt és karácsonyi díszeket készíthetnek kukoricacsuhéból, papírból. A gazdikereső kutyákon és cicákon kívül, az állatotthon többi lakóját is megnézhetik, vannak rókáink, egy mosómedvénk, kecskék, birkák, nyuszik, és pónik is. Ők állandó lakóink. A Mikulás pedig Krampuszával, és saját rénszarvas segítőjével körbe jár, és ajándékokat oszt a kicsiknek.

 

Telt ház van a Rexnél is: rengeteg a gazdikereső kutya és cica!
Telt ház van a Rexnél is: rengeteg a gazdikereső kutya és cica!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A Mikulás zsákjából mindenkinek jutott valami
A Mikulás zsákjából mindenkinek jutott valami
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A kutya simogatásból sosem elég
A kutya simogatásból sosem elég
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Ebugatta MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás polgárőrség alakulhat Hírek - Címlapon
Kutyás polgárőrség alakulhat
Biztonságos jégre lépés - hasznos tudnivalók és szabályok Hírek - Címlapon
Biztonságos jégre lépés - hasznos tudnivalók és szabályok