A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az árva állatokhoz is megérkezett a Mikulás

2016. december 10., 20:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Állatvédelem
A magyar menhelyeknek ilyenkor az ünnepek alatt is sok adományra van szükségük, most, a karácsony közeledtével, a Rex Kutyaotthon Alapítványnál is teltház van.Az otthon ma tartotta az idei Állatok Karácsonyát, nagy karácsonyi adomány gyűjtő rendezvényüket. Mi is kilátogattunk a nyüzsgésbe, rengeteg adomány érkezett a kutyáknak, és volt olyan bentlakó, aki ma talált gazdára, így a legszebb karácsonyi ajándékot kapta. Még a mikulással és kicsit túl szőrös rénszavas segédjével is találkoztunk.

 

Borus Bencével beszélgettünk a Rex karácsonyi aktivitásáról:

 

- Hányadik Rex Állatok Mikulása a mai?

- Hat éve minden évben megrendezzük.

 

- Mit gondolsz, karácsonykor nagyobb a befogadók száma, és az adományozó kedv?

- Az adományozó kedv mindenképpen, az emberek szíve ilyenkor jobban megnyílik, ilyenkor több adományt kapunk. Az örökbefogadások száma ugyanolyan, mint az év többi részén. Viszont most van egy Négylábú szeretetfutár kampányunk, aminek a következő a lényege: A Rex Kutyaotthon Alapítvány négylábú-szeretet futár szolgálata vállalta, hogy egyedülálló, magányos emberekhez, gazdira váró, kedves és nyugodt menhelyi kutyákat juttat el. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy esetleg nem csupán karácsonyra, hanem egy életre egymásra találnak. A kutyákhoz természetesen élelmet is biztosítunk. A részletekért a +361 230 4080-as számot lehet hívni.

 

Mit hozott a Mikulás?
Mit hozott a Mikulás?
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Hány kutyusotok van jelenleg?

- Sajnos teltházunk van, tehát több mint 110 kutyus van, bár pont ma vittek el egy nagyon kedves négylábút, Emily-t. Egy fiatal pár fogadta őt örökbe, egy másik kutya mellé. Több körös az örökbefogadás, hogy megtaláljuk a legjobb kutya-gazdi párost, szerencsés, ha az esetleg már meglévő kutyát is meg tudjuk ismerni. Cicából körülbelül 70 van, és most épül egy új kinti kennel a nekik.

 

Állatok Mikulása
Adományok is érkeztek 
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Sokszor előfordul, hogy vissza hoznak hozzátok kutyákat?

- Szerencsére elenyésző, és ebbe bele tartozik az is, amikor önhibán kívül, pl. a befogadó elhalálozása miatt kerül vissza egy kutya. Ez mindenképpen trauma a kutyának, akkor is, ha csak egy órát töltött el az új gazdájával. Nagyon hamar elkezdenek kötődni a menhelyi kutyusok, és ilyen visszakerülési esetekben sajnos vissza kell szokniuk a menhelyen éléshez. Szerencsére nagy arányban maradnak a befogadóiknál a kutyusaink. Előfordulnak dupla örökbefogadások is, pl. testvérpár esetén, együtt kóborolt, együtt talált kutya-párok esetében.

 

Egy igazi kutya-rénszarvas pacsit is ad!
Egy igazi kutya-rénszarvas pacsit is ad!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Lelki traumás kutyák esetében, hogyan kezelitek, gyógyítjátok őket?

- Szakemberek foglalkoznak velük, és a gondozóink, valamint önkénteseink, nagyon sokat sétálnak velük. Rájuk jobban oda figyelünk, és igyekszünk segíteni, újraépíteni a bizalmukat.

 

- Mi mindent lehet itt ma csinálni?

- Egész nap vannak programjaink, a gyerekek kitűzőt és karácsonyi díszeket készíthetnek kukoricacsuhéból, papírból. A gazdikereső kutyákon és cicákon kívül, az állatotthon többi lakóját is megnézhetik, vannak rókáink, egy mosómedvénk, kecskék, birkák, nyuszik, és pónik is. Ők állandó lakóink. A Mikulás pedig Krampuszával, és saját rénszarvas segítőjével körbe jár, és ajándékokat oszt a kicsiknek.

 

Telt ház van a Rexnél is: rengeteg a gazdikereső kutya és cica!
Telt ház van a Rexnél is: rengeteg a gazdikereső kutya és cica!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A Mikulás zsákjából mindenkinek jutott valami
A Mikulás zsákjából mindenkinek jutott valami
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A kutya simogatásból sosem elég
A kutya simogatásból sosem elég
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás polgárőrség alakulhat Hírek - Címlapon
Kutyás polgárőrség alakulhat
Biztonságos jégre lépés - hasznos tudnivalók és szabályok Hírek - Címlapon
Biztonságos jégre lépés - hasznos tudnivalók és szabályok