A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy szájkosár, amit maga a kutya is szeret

2016. december 09., 13:45


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Lehet olyan szájkosarat találni, amit szeret Kedvencünk? Sok múlik a szoktatáson, tanításon, de nagyban megkönnyíti a dolgunkat, ha a szájkosár kényelmes, nem zavarja a kutyát. Vannak olyan helyzetek, amikor nem kerülhetjük ki a használatát – akkor miért ne választanánk olyat, ami kutyánknak is jó?



Sőt, fokozzuk: a gazdik igazán egyedivé varázsolhatják kedvencük szájkosarát – olyanná, ami biztosan nem jön szembe az utcán! A másik oldal: sok gazdi talán nem is gondol úgy a szájkosárra, hogy az segíthet megvédeni Kedvencének életét. Hogyan? A kérdéseinkre Gyimóthy Kata, a BUMAS kizárólagos magyarországi képviselője adta meg a választ:

 

Kistestű kutyáknak is szüksége lehet szájkosárra
Kistestű kutyáknak is szüksége lehet szájkosárra

 

- Hogyan lehet egy szájkosár egyedi? Mi adja az egyediségét? Gondolom egyik a mérete, ami alapvető, hiszen minden kutyus más és más…

- Igen, pontosan, emiatt is. Van 13 standard méret, ami persze még állítható, de ahány kutya, annyi féle méret. 2 méretre van szükség: orrhossz és orrkörméret. De vannak különleges fajták, amikre egyáltalán nem lehet kapni szájkosarat, pl. Angol Bulldog, Mopsz – a BUMAS erre is megoldást nyújt! Az egyediséget pedig még tovább fokozhatjuk azzal, hogy teljesen egyéni színkombinációt állítunk össze, amiből tuti nem jön szembe velünk még egy az utcán.

 

Szájkosár nyomott orrú kutyákra, mint a mopsz, bulldog? A BUMAS erre a problémára is nyújt megoldást
Szájkosár nyomott orrú kutyákra, mint a mopsz, bulldogok? A BUMAS erre a problémára is nyújt megoldást

 

- Miből készülnek ezek a szájkosarak? Mennyire strapabíróak?

- A BUMAS szájkosarak egy különleges és tartós, ún. Biothane® anyagból készülnek, amit az osztrák manufaktúra Amerikából rendel. A hadiipar számos terméket gyárt belőle pont ezek az egyedülálló tulajdonságai miatt. Könnyű, puha, fagy- és vízálló, bőrbarát, kényelmes a viselete. Egy BUMAS egy életre szól!

 

- Kiknek ajánlanád?

- Nyilván első körben azoknak, akik már amúgy is szájkosár használók, a fajta, vagy egyed viselkedése miatt. Ők egy teljesen új lehetőséget és élményt tapasztalhatnak meg a korábbi alternatívákhoz képest (bőr, fém, műanyag, nylon). Ezek vagy nem tartósak, kényelmetlenek, vagy nem megfelelő méretűek. Egy BUMAS szájkosárban a kutya tud szabadon lihegni, inni, enni!

 

A kutyás tömegközlekedés elengedhetetlen kelléke a szájkosár
A kutyás tömegközlekedés elengedhetetlen kelléke a szájkosár

 

Vannak természetesen jogszabályi előírások is, pl. tömegközlekedési eszközökön kötelező számos országban a szájkosár viselése fajtától, mérettől függetlenül. Ausztriában pl. csak akkor lehet a kutya póráz nélkül, erdőben, ha visel szájkosarat.

Aztán van egy olyan faktor is, ami miatt az én egyik kis Jack Russellemnek is van, hogy a BUMAS szájkosár kérhető egy ún. mérgezés elleni plusz pánttal, ami a nem kívánt ételfelvételt előzi meg hatékonyan, legyen az valami kutyapiszok, vagy sajnos, ami mostanában sokszor előfordul nagyvárosokban, a mérgezés. Így nyugodtan elengedhetem Őt is, nem kell attól tartanom, hogy valami nem megfelelő kerül szájába.

 

A BUMAS weboldalán magunk tervezhetjük meg egyedi színkombinációban a kedvencünk szájkosarát
A BUMAS weboldalán magunk tervezhetjük meg egyedi színkombinációban a kedvencünk szájkosarát

 

- Mik a tapasztalatok, a visszajelzések? Szeretik a kutyusok - már ha lehet ezt mondani egy szájkosárra :) ?

- Igen, fontos, hogy tudjuk azt mondani, hogy a kutyák igenis meg tudják szeretni a szájkosarat! Egyrészt a korábban leírt kényelmi faktor miatt, másrészt pedig minden szájkosárhoz adunk egy szoktatási tréning füzetet. Fontosnak tartjuk a fokozatosságot - mint mondjuk a póráz viselésére - erre is időt, energiát kell áldozni. Nem szabad, hogy a kutyánk büntetésnek vegye szájkosár használatát, hanem pozitív élményekhez kell kötnie. Szóval igen, a BUMAS szájkosár tulajdonosaitól és használóitól eddig szerencsére csak pozitív visszajelzéseket kaptunk.

 

A szájkosár viselete kényelmes a kutyának
A szájkosár viselete kényelmes a kutyának

 

- Csak szájkosarakat találunk a BUMAS kínálatában?

- A BUMAS elsődleges termékei a szájkosarak, de szerepel már a kínálatukban szintén egyedileg tervezhető póráz is és várhatóan a jövő évtől pedig nyakörvek is.

 

- Hol lehet beszerezni? Van valami, amire különösen oda kell figyelni vásárláskor?

- BUMAS szájkosarakat közvetlenül a gyártó webshopjából lehet rendelni: (http://www.bumas-shop.com/de/en/) - jelenleg német és angol nyelven érhető el, de készül a magyar fordítás is, valamint az egyre bővülő viszonteladói hálózaton keresztül. A viszonteladók nevei a megtalálhatóak a BUMAS weboldalán.

 

Szájkosár bulldogra is
Szájkosár bulldogra is

 

Vásárlás előtt két méretet kell vennünk: orrhossz és orrkörméret. Az orrkörméretnél 2 cm-t, az orrhossznál 1 cm-t kell pluszban rászámolni a kényelmes viselethez, hogy ne érjen a szemhez, orrhoz és kutyánk tudjon lihegni benne. (Van fenn az internetneten egy útmutató videó is.) Meg kell adjuk plusz ellenőrzésnek kutyánk fajtáját, valamint nemét, mert ez is segít a gyártás előtti ellenőrzésben. A BUMAS már közel 6.000 szájkosarat gyártott kézi munkával, hatalmas adatbázissal rendelkezik és pontosan tudják milyen méretre lesz szüksége Kedvencünknek!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: BUMAS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Biztonságos jégre lépés - hasznos tudnivalók és szabályok Hírek - Címlapon
Biztonságos jégre lépés - hasznos tudnivalók és szabályok
Hogyan szoktasd le az ugatásról? Hírek - Címlapon
Hogyan szoktasd le az ugatásról?