A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kilőtték a pécsi állatkertből megszökött farkast!

2015. november 01., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




Frissítve - A 2015. október 31-én, szombaton délelőtt megszökött farkast vasárnap kilőtték. A Pécs környéki erdőkben megszűnt az erdőjárási tilalom.



Frissítve (18.04): Kilőtték a farkast!

A délután folyamán turisták jelentették a rendőrségnek, hogy a Tubes és Lapis környékén látták a farkast. Nem sokkal ezután az állatkert munkatársai a helyszínre érkeztek. Kábítólövedék segítségével tervezték befogni az állatot, ám az folyamatosan hatótávolságon kívül maradt, ezért nem kockáztatták, hogy végleg szem elől tévesszék. 17.00 óra előtt Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója éles lövedékkel kilőtte a szökött farkast, sajnos nem volt más megoldás. (pecsma.hu)

 

Frissítve (12.10): Nem keresik tovább a farkast!

A szombat délelőtti szökése óta folyamatosan keresték az állat nyomait a Pécs környéki erdőkben, csalikat is kihelyeztek az állatkert közelében, de ezidáig nem bukkantak rá. A farkas messze járhat már a településtől, de aki mégis látja, azonnal értesítse a rendőrséget! (pecsma.hu)

 

Előzmények

Október 30-án, pénteken három európai szürke farkas érkezett a pécsi állatkertbe Olaszországból. Az egyik példány azonban egy nappal később, október 31-én délelőtt 9-10 óra tájban megszökött a kifutóból. A jogszabályoknak és előírásoknak megfelelően megépített kifutót 3 méter magas kerítés veszi körbe. A látogatók védelme érdekében a kerítés teteje 45 fokban dől befelé és villanypásztorral is védik. A farkas kb. 55 kilogrammot nyom, a biztonsági intézkedések ellenére mégis sikerült átmásznia az akadályon, s rövid idővel ezután elhagyta az állatkert területét, ahol jelenleg is építkezés folyik.

 

Erdőjárási tilalom Pécsen a szökött farkas miatt!
Erdőjárási tilalom Pécsen a szökött farkas miatt!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészetének igazgatója a pécsi állatkertből megszökött farkas miatt bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben. (pecsma.hu)

 

A kirándulókat a hatóságok és az erdészet munkatársai kihelyezett plakátokon, valamint szóbeli tájékoztatás formájában is figyelmeztetik a veszélyre.

Szakértők bevonásával keresik az állatot, a nap folyamán már megtalálták nyomait a Dömörkapu környékén. A farkas még a városba is betévedhet, de gyakorlatilag bárhol felbukkanhat, mivel néhány óra alatt nagy távolságokat képes bejárni.

 

A pécsi állatkert igazgatója, Szatyor Miklós elmondta, hogy a farkas állatkertben nőtt fel, így hozzászokott az emberekhez, szabadon eddig még nem élt és nem is vadászott. A számára ismeretlen környezetben azonban kiszámíthatatlanul viselkedhet, ezért ha bárki véletlenül szembetalálkozna vele, ne próbálja meg megközelíteni az állatot, ne keresse vele a kapcsolatot, és semmiképpen se próbálja meg sarokba szorítani befogás céljából!

 

Aki látja a farkast, haladéktalanul értesítse a rendőrséget!

 

Európai szürke farkas - hasonló példány szökött meg az állatkertből
Európai szürke farkas - hasonló példány szökött meg az állatkertből
Fotó: en.wikipedia.org

 

A Biokom Kft. Facebook-oldalán megjelent közlemény így szól:

 

"FONTOS KÖZLEMÉNY! Közvetlen életveszély a pécsi parkerdőben

 

Kedves Pécsi Polgárok! A pécsi állatkertből megszökött egy farkas. Ezúton kérünk mindenkit, hogy aki a Pécsi Parkerdő területén jelenleg kirándul AZONNAL hagyja el területet. Kérjük, hogy aki tud olyan családtagról, barátról, ismerősről, aki az említett térségben tartózkodik, értesítse őket mihamarabb. A terület kiürítése folyamatos, a BIOKOM Nonprofit Kft. parkerdei részlegének munkatársai a helyszínen figyelmeztetik az ott kirándulókat. A rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai is nagy erőkkel vonultak ki a Mecsek déli oldalára."

 

Forrás: pecsma.hu
Indexkép forrás: 500px.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
R.I.P. Kutya Hírek - Címlapon
R.I.P. Kutya
Versenyző kutyakozmetikusok Hírek - Címlapon
Versenyző kutyakozmetikusok