A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gyönyörű festményeivel segíti a menhelyi kutyákat a 9 éves kisfiú

2019. november 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Szívmelengető történet egy kivételes tehetséggel megáldott gyermekről, akinek arany szíve van – és általa rászoruló kutyákat támogat.



Korunk hőseinek köpenyét díszes szimbólumok helyett gyakran jócselekedetek ékesítik. Még a legkisebbek is óriási változást hozhatnak a világba, reményt nyújtva a bajbajutottaknak, erősítve a felnövekvő generációba vetett hitet. Képesek olyan megoldásokkal előrukkolni, melyekre mi, felnőttek még csak nem is gondolnánk.

 

Így történt ez egy orosz kisfiúval is, akinek ma már csodájára a világ. Pavel Abramov keze nyomán varázslatos festmények születnek, képzelőereje azonban messze túlmutat az alkotás örömén. Bár megtehetné, hogy élethű portréinak bevételéből vadiúj játékokat és mindenféle kacatokat vásároljon, az állatbarát kis művésznek ennél sokkal kedvesebb ötlete támadt.

 

A 9 éves kisfiú varázslatos állatportrékat fest
A 9 éves kisfiú varázslatos állatportrékat fest

 

Mi lenne, ha összefonná a festészet iránti szeretetét a segítségre szoruló kutyák sorsával? A válasz természetesen egyértelmű volt számára: a megrendelésre készített képekért cserébe nem pénzt, hanem a helyi menhelyen lévő 100 kutya ellátásához kér adományt, eledel és felszerelés formájában. Így a vevők nem csupán kedvencük ecsettel megörökített portréjával lesznek gazdagabbak, hanem a jócselekedet felemelő érzésével is.

 

A kis művész imádja a kutyákat, festményeivel a helyi menhely kutyáinak ellátását segíti
A kis művész imádja a kutyákat, festményeivel a helyi menhely kutyáinak ellátását segíti

 

Pavel és édesanyja úgy egy évvel ezelőtt fogtak bele a „Kedves ecset” projektbe, miután szeretett kutyájuk az örök vadászmezőkre távozott. A kisfiúnak majd megszakadt a szíve az utcákon kóborló kutyák és macskák láttán, úgy érezte, elhunyt kedvencük emlékéhez hűen tennie kell valamit a szerencsétlen állatokért.

 

Már e felismerést megelőzően is foglalkoztak segítségnyújtással: közösségi oldaluk a „Mi mindenre lehet képes egy kis önkéntes?” címen fut, melynek keretében újra és újra bebizonyosodik, hogy egyetlen gyermek is képes lehet pozitív változást elindítani, és példaként szolgálni mások számára. A kisfiú annak ellenére végzi áldásos tevékenységét, hogy nem állnak mögötte támogató szervezetek, menedzserek és munkatársak. Arany szíve és varázslatos tehetsége kíséri útján.

 

Kutyaportré készülőben - a kisfiú bámulatos tehetséggel érkezett e világra
Kutyaportré készülőben - a kisfiú bámulatos tehetséggel érkezett e világra

 

A gazdik pedig örömmel támogatják tevékenységét, így a menhely kutyáinak minden napra jut elegendő élelem, melyet tetszés szerint választhatnak ki az adományozók. A száraztáp, hús, tészta, rizs, zabpehely mellett természetesen jutalomfalatok, játékok és állatgyógyászati készítmények, kullancs-bolha ellenes szerek is szerepelnek a listán, éppen a kutyák aktuális igényeihez igazodva.

 

A kisfiú minden modelljét névről ismeri, az elkészült portré átadásakor pedig gyakran találkozik is velük. Fényképek alapján festi meg őket, és nem győzi csodálni az utcáról megmentett házikedvencek történeteit. Instagram-oldalán pedig bepillantást nyerhetünk egy-egy festmény elkészülésének folyamatába is.

 

Az orosz kisfiú cicákat is megörökít festményein, a gazdik legnagyobb örömére
Az orosz kisfiú cicákat is megörökít festményein, a gazdik legnagyobb örömére

 

Kezdeményezésének híre Oroszország távoli szegleteibe és a határokon túlra is eljutott, a felkérések folyamatosan érkeznek, egyre többen szeretnének részesei lenni e különleges projektnek. Pavel festményei mára már spanyol és német otthonok falait is díszítik, és ez még csak a kezdet. 

 

Családja minden támogatást megad a kisfiú tehetségének kibontakozásához, szeretettel egyengetik útján. Építésznek készül, tervei szerint pedig egy menhelyet is szeretne felépíteni a jövőben - addig azonban minden egyes nap hatalmas lelkesedéssel veti bele magát az alkotásba, hogy minél több gazdikereső kutya napjait varázsolhassa szebbé

 

Itt éppen egy németjuhász kutyáról készíti fesményét a kisfiú
Itt éppen egy németjuhász kutyáról készíti fesményét a kisfiú

 

Élelem és állatgyógyászati készítmények menhelyi kutyáknak - nagylelkű adomány egy csodás festményért cserébe
Élelem és állatgyógyászati készítmények menhelyi kutyáknak - nagylelkű adomány egy csodás festményért cserébe

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredapanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ
Minősíthetetlenül viselkedett apró testű kutyáival egy cseh kiállító Sárváron – a MEOESZ visszavonta az elnyert díjait és eltiltotta a további versenyzéstől.

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Beagle Club Online Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A nyersen etetés alapszabályai Hírek - Címlapon
A nyersen etetés alapszabályai
Testével melengetett a fagyban egy alomnyi kiscicát egy kutya Hírek - Címlapon
Testével melengetett a fagyban egy alomnyi kiscicát egy kutya