A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Ajánló

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

A nyersen etetés alapszabályai

2019. november 29., 12:30


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló
Sokakban merülhet fel az a kérdés, hogy vajon, amikor nyersen adunk ételt kedvencünknek, kitesszük-e a legnagyobb jószándékunk mellett is veszélyforrásnak Őket. Nos, a válasz igen. Leginkább akkor, ha olyan fontos alapelveket nem tartunk be, amelyeket saját étkezésünk során is figyelembe veszünk. Cikkünkben sorba vesszük a leglényegesebb szabályokat.Nyers húsból vásárolhatunk előhűtöttet és fagyasztottat. Legalapvetőbb különbség a kettő között, hogy az első esetben a hús közvetlenül vágást követően nem kerül fagyasztásra, hanem 0 fok feletti hőmérsékleten tárolják. Az emberek esetében - ha nem egy nyersen fogyasztható termékről beszélünk, mint a tatárbifsztek - nem okoz nagy veszélyt, ha a kereskedelmi egység minimális mértékben ugyan, de megszegi a szabályokat. A főzésre szánt húsok esetében a főzéssel jó eséllyel pusztulnak el azok a káros baktériumok, melyek a kereskedőnél kezdtek önálló életet a megvásárolt élelmiszeren.

 

Sokkal kedvezőbb a helyzet, ha fagyasztott húsárut vásárolunk, hiszen ekkor Mi vagyunk az elsők, akik kiengedik a húst. Ekkor is jól nézzük meg, milyen húst vásárolunk, hiszen amelyik elszíneződött, az már valószínűleg korábban fel lett engedve. Fizikai tartósításnak nevezzük a fagyasztást, amely legkevésbé változtatja meg a hús eredeti tulajdonságát, ráadásul ha megbízható helyről vásároljuk és a hűtési lánc sem szakad meg, akkor mindent megtettünk, hogy elkerüljünk egy fertőzést. A négylábúak estében a legideálisabb és biztonságosabb, ha fagyasztott terméket vásárolunk.

 

Mindig megbízható helyről szerezzük be kutyánknak a nyers húst, hisz minél több kézen megy keresztül egy termék, annál nagyobb az esélye, hogy szennyeződik, ezért célszerű vagy közvetlenül a gyártótól vagy első forgalmazótól vásárolni. A vásárolt terméken a jelölésnek magyar nyelvűnek kell lennie.

 

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve vigyük haza, lehetőség szerint hűtőtáskában, még hideg idő esetében is!

 

 

A nyersetetés veszélytelen kutyánkra, ha betartjuk a legfontosabb alapszabályokat!
A nyersetetés veszélytelen kutyánkra, ha betartjuk a legfontosabb alapszabályokat!

 

 

A megfelelő módon fagyasztott hústermékek felengedési ideje akár 48 óra is lehet, minden esetben csomagolás nélkül és maximum 5 fokon engedjük fel a terméket feldolgozás előtt. Ha szabályszerű felengedést követően a hús szagában, színében eltérést tapasztalunk, úgy őrizzük meg a terméket, így keressük fel az értékesítés helyszínét, ahol meg tudják vizsgálni, hogy az elváltozást mi okozhatta. A szakszerűtlen felengedés tényét is meg lehet állapítani, erre számtalan módszer létezik, ezért ennek lehetőségét mielőtt reklamálunk, mindenképpen zárjuk ki!

Aprított, darált húst ne tároljunk, egy napon belül dolgozzuk fel!

 

A nyers húst a hűtőben elkülönítve a többi élelmiszertől tároljuk, gondoskodjunk róla, hogy az ne csöpöghessen le és közvetlenül feldolgozás előtt vegyük csak ki a hűtőből, mivel a hús szobahőmérsékleten gyors romlásnak indul.

 

A nyers húsokon gyakran találhatóak baktériumok, melyeket egyik termékről a másikra vihetünk át meggondolatlanul. Ezért mindig mossunk kezet, ha nyers hússal érintkezünk! Ideális esetben a vágódeszkát fertőtlenítve tároljuk és a különböző húsokhoz különböző vágódeszkát használjunk.

A használt edényeket, hússal érintkezett konyha eszközöket mindig alaposan mossuk el!

 

 

 


A cikk a Minőségi Barf Kft. szakmai támogatásával készült.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Húst házhoz, az ünnepek előtt Húst házhoz, az ünnepek előtt
Ahogy az a híradásokból mindig hallható, bizony a webáruházból rendelők jóval korábban kell gondolkodjanak, ha bizonyosan meg akarják kapni a rendelt terméket otthonukba. De vajon mi a helyzet, amikor kényes terméket, mondjuk húsárut rendelünk?

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben tudunk vásárolni a neten: megspóroljuk az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést, keresgélést.

A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal! A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal!
Nincs annál jobb élmény, mint amikor átléped a saját korlátaidat, erőn felül teljesítesz és célba érsz. Ez a nyers erő versenye!

Nyers étrend – több a tévhit, mint a „hit”? Nyers étrend – több a tévhit, mint a „hit”?
Örök (akár „vérre menő”) vita: táp, vagy nyersezés? Kommentháborúk. Érvek, ellenérvek végtelen sora… Hogyan is döntsük el kezdőként, melyiket válasszuk? Hihetünk-e a vitákban, cikkekben olvasott tényeknek – már ha ezek tényleg tények és nem csak tévhitek, netán ijesztgetés…

Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak Nyersetetés kis- és közepes méretű kutyáknak
Komplett menük nagyban megkönnyítik a nyersetetést, hisz minden összetevőt tartalmaznak megfelelő arányban. Az összetételt szakemberek állították össze.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Ebugatta Vizslatúra Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Különleges szánhúzó kutyák segítettek az inuit hódítóknak Hírek - Címlapon
Különleges szánhúzó kutyák segítettek az inuit hódítóknak
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Hírek - Címlapon
Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!