A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A nyersen etetés alapszabályai

2019. november 29., 12:30


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Sokakban merülhet fel az a kérdés, hogy vajon, amikor nyersen adunk ételt kedvencünknek, kitesszük-e a legnagyobb jószándékunk mellett is veszélyforrásnak Őket. Nos, a válasz igen. Leginkább akkor, ha olyan fontos alapelveket nem tartunk be, amelyeket saját étkezésünk során is figyelembe veszünk. Cikkünkben sorba vesszük a leglényegesebb szabályokat.



Nyers húsból vásárolhatunk előhűtöttet és fagyasztottat. Legalapvetőbb különbség a kettő között, hogy az első esetben a hús közvetlenül vágást követően nem kerül fagyasztásra, hanem 0 fok feletti hőmérsékleten tárolják. Az emberek esetében - ha nem egy nyersen fogyasztható termékről beszélünk, mint a tatárbifsztek - nem okoz nagy veszélyt, ha a kereskedelmi egység minimális mértékben ugyan, de megszegi a szabályokat. A főzésre szánt húsok esetében a főzéssel jó eséllyel pusztulnak el azok a káros baktériumok, melyek a kereskedőnél kezdtek önálló életet a megvásárolt élelmiszeren.

 

Sokkal kedvezőbb a helyzet, ha fagyasztott húsárut vásárolunk, hiszen ekkor Mi vagyunk az elsők, akik kiengedik a húst. Ekkor is jól nézzük meg, milyen húst vásárolunk, hiszen amelyik elszíneződött, az már valószínűleg korábban fel lett engedve. Fizikai tartósításnak nevezzük a fagyasztást, amely legkevésbé változtatja meg a hús eredeti tulajdonságát, ráadásul ha megbízható helyről vásároljuk és a hűtési lánc sem szakad meg, akkor mindent megtettünk, hogy elkerüljünk egy fertőzést. A négylábúak estében a legideálisabb és biztonságosabb, ha fagyasztott terméket vásárolunk.

 

Mindig megbízható helyről szerezzük be kutyánknak a nyers húst, hisz minél több kézen megy keresztül egy termék, annál nagyobb az esélye, hogy szennyeződik, ezért célszerű vagy közvetlenül a gyártótól vagy első forgalmazótól vásárolni. A vásárolt terméken a jelölésnek magyar nyelvűnek kell lennie.

 

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve vigyük haza, lehetőség szerint hűtőtáskában, még hideg idő esetében is!

 

 

A nyersetetés veszélytelen kutyánkra, ha betartjuk a legfontosabb alapszabályokat!
A nyersetetés veszélytelen kutyánkra, ha betartjuk a legfontosabb alapszabályokat!

 

 

A megfelelő módon fagyasztott hústermékek felengedési ideje akár 48 óra is lehet, minden esetben csomagolás nélkül és maximum 5 fokon engedjük fel a terméket feldolgozás előtt. Ha szabályszerű felengedést követően a hús szagában, színében eltérést tapasztalunk, úgy őrizzük meg a terméket, így keressük fel az értékesítés helyszínét, ahol meg tudják vizsgálni, hogy az elváltozást mi okozhatta. A szakszerűtlen felengedés tényét is meg lehet állapítani, erre számtalan módszer létezik, ezért ennek lehetőségét mielőtt reklamálunk, mindenképpen zárjuk ki!

Aprított, darált húst ne tároljunk, egy napon belül dolgozzuk fel!

 

A nyers húst a hűtőben elkülönítve a többi élelmiszertől tároljuk, gondoskodjunk róla, hogy az ne csöpöghessen le és közvetlenül feldolgozás előtt vegyük csak ki a hűtőből, mivel a hús szobahőmérsékleten gyors romlásnak indul.

 

A nyers húsokon gyakran találhatóak baktériumok, melyeket egyik termékről a másikra vihetünk át meggondolatlanul. Ezért mindig mossunk kezet, ha nyers hússal érintkezünk! Ideális esetben a vágódeszkát fertőtlenítve tároljuk és a különböző húsokhoz különböző vágódeszkát használjunk.

A használt edényeket, hússal érintkezett konyha eszközöket mindig alaposan mossuk el!

 

 

 


A cikk a Minőségi Barf Kft. szakmai támogatásával készült.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig
Miért a Minőségi BARF? Talán az olvasó számára meghökkentőnek tűnik ez az egyszerű, de mégis tolakodó kérdés, pedig többször is láttuk, olvastuk a közösségi médiában, hogy szeretnének minél többen, minél többet megtudni erről a cégről. Ez nem véletlen, hiszen sikersztori az övék, nem is kétséges, talán ki lehet mondani, piacvezető termékkínálat tekintetében egész Közép-Kelet Európában. Kérdéseinket Kalas Évának, a cég ügyvezetőjének tettük fel.

Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások
Azt már lehet tudni, hogy egyre népszerűbb a nyers hússal történő etetés a négylábúak gazdáinak körében. Ez nem meglepő, hiszen élettani előnyei egyre inkább megmutatkoznak. Magyarországon sem újkeletű dologról van szó, csak az utóbbi időben terjedt el látványosan. Azonban sok kiskutyás gazdi pont azért nem áll át, mert a túl nagy adagokat lehet venni csomagban és bonyolult ezáltal az adagolás. Nézzük néhány megoldást, hogyan lehet megkönnyíteni a kiskedvencünk érdekében ezt a helyzetet.

Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak
A karácsony a szeretet ünnepe, hangzik el az ismert mondat. Ez természetesen így van, de valljuk be, ki ne hagyta volna legvégére szeretett négylábúját, még akkor is, ha a mindennapokban a szívében első helyen szerepel a kiskedvenc. Nincs ezzel semmi baj, nézzünk néhány ötletet az utolsó pillanatokra a nyers étrenden élő kutyusoknak!

Húst házhoz, az ünnepek előtt Húst házhoz, az ünnepek előtt
Ahogy az a híradásokból mindig hallható, bizony a webáruházból rendelők jóval korábban kell gondolkodjanak, ha bizonyosan meg akarják kapni a rendelt terméket otthonukba. De vajon mi a helyzet, amikor kényes terméket, mondjuk húsárut rendelünk?

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben tudunk vásárolni a neten: megspóroljuk az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést, keresgélést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák agya sokkal nagyszerűbb, mint azt gondoltuk! Hírek - Címlapon
A kutyák agya sokkal nagyszerűbb, mint azt gondoltuk!
Négy tappancs a forgatagban? Hírek - Címlapon
Négy tappancs a forgatagban?