A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva

2020. február 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem tudni ki, miért, milyen régóta folytatja kegyetlenkedését az állatokkal. Egy biztos: több mint száz állat vére tapad a kezéhez. Megrázó történet!



“Kutya-tömegsírt” fedeztek fel az állatvédők Hajdúsámson külterületén egy bejelentés alapján, mely az Országos Állatvédőrség Alapítványhoz érkezett. A segítségkérés szerint megtalálták a helyet, ahova a településen eltüntetik a kutyákat… Az Állatvédőrség és a Speciális Állatmentő Egység indult vasárnap a helyszínre.

A helyen egy friss gödröt találtak, melyben alig pár napos kutyatetemek is hevertek épp csak elföldelve. Mellette több ugyanilyen, régebben betemetett gödörre bukkantak, melyek szintén tele voltak kutyák és macskák maradványaival. 

 

Több száz állat. Nagyok, kicsik, felnőttek, kölykök. Kutyák, macskák. 

Mindegyiküket fejbe verték: az elsődleges szakvélemény traumás sérülést állapított meg, mint lehetséges halál okát. A gödrökben bálamadzagokat, textilcsíkokat is találtak, mind úgy volt hurkolva, mint a fojtó nyakörvek. Feltehetően így fogták le az állatokat, míg a mészárosuk suhintott…  

Az állatvédők a látottak alapján kihívták a rendőrséget is, akik elvégezték a helyszínelést. 


Nem tudni, ki lehetett az elkövető. A terület önkormányzati tulajdonban van, azonban a gödrök létezéséről senki nem tud. Az állatvédők szerint több mint 100 tetemről van szó,  de mivel az erdő tele volt csontokkal, koponyákkal, feltételezhető az is, hogy jóval több gödör van a környéken, így a tényleges számot még csak hozzávetőlegesen se lehet megbecsülni - írja a Debreciner újságírója, aki a helyszínen követte nyomon az eseményeket. Mindkét szervezet képviselői a hatóságokkal teljes mértékben együttműködve és minden szakmai tapasztalatukat felhasználva igyekeztek az ügyben eljárni. Az állatvédőknek egyelőre nem áll módjukban további részleteket elárulni a nyomozás érdekeire való tekintettel - írják.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút Meg akart szabadulni kutyájától – egyszerűen átdobta az állatvédők kerítésén az ijedt négylábút
Az még egy dolog, ha egy gazdi felismeri, mégsem tud megfelelően gondoskodni a magához vett kutyáról (bár ugye előre kellene ezt felmérni, még mielőtt befogad/vásárol egy állatot…) De a mód, ahogy sok ember megszabadul a megunt/feleslegessé vált/drága/beteg állatától… Egész egyszerűen bicskanyitogató.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján
Kirándulók találtak rá a bőröndre, azonnal értesítették az állatvédőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elérhető luxus kedvencednek? Igen! Hírek - Címlapon
Elérhető luxus kedvencednek? Igen!
Zöld utat kapott az állatvédő szervezetek tüntetése Hírek - Címlapon
Zöld utat kapott az állatvédő szervezetek tüntetése