A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Valentin nap másképp: 60 kutya szabadult a pokolból

2020. február 17., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb szaporítótelepre csaptak le az állatvédők. Borzalmas körülmények közül szabadítottak ki közel 60 kutyát. Valentin nap állatvédő módra.



Csivavák, shih-tzuk, tacskók sárban, mocsokban, betegen, végtelenül kihasználva. A teljes reménytelenségből sikerült kiszabadulniuk az állatvédőknek hála. A mentés ezúttal is példás összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg: több állatvédő szervezet is a helyszínre érkezett, hogy segítsen a közel 60 kutyán. 

 

A kutyák borzalmas állapotban tengették napjaikat: betegségek, sérülések kínozták őket amellett, hogy alultápláltak és kiszáradtak voltak. 

 

 

 

 

 

“Szomorúak, azaz inkább úgy fogalmaznék, hogy kilátástalanok vagyunk annak kapcsán, hogy még hány és hány ilyen helyet kell felszámolnunk, de ami még szörnyűbb, hogy még hány ilyen hely, a pokolnak egy-egy szelete lehet, ami soha nem kerül a tudomásunkra.” - fogalmaz a közösségi oldalán a mentésben résztvevő Vahur Állatvédő Egyesület. 

 

 

 

 

A szaporítók kölyökgyárai elleni harc nagyon nehéz mindaddig, míg van kereslet a néhány-tízezer forintos, fajtatisztának nevezett kutyákra. Hiába a rengeteg fotó, történet, videó a szaporítótelepek borzalmairól, a betegségekkel küzdő kutyákról, valahogy mégsem akarnak célba érni. Hajlamosak az emberek abba a tévhitbe ringatni magukat, hogy az ő kutyusuk nem ilyen helyről jött, ő a kivétel… Nem. Nincs kivétel. 

 

Ugyanakkor a menhelyek tömve vannak kedvesebbnél kedvesebb kutyáknál, akik csak arra várnak, hogy szeretetet adhassanak leendő gazdájuknak.

Ők miért nem jók…?

Mert nem “trendik”? 

 

Gondolkodjunk!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők Holland szaporítókat fogtak Borsodban – Tragikus körülmények közül mentik a kutyákat az állatvédők
Beteg, sérült kutyák. Tetemek. Elhanyagolás, kosz és mocsok. Innen származnak az olcsó, „minek-a-törzskönyv”, de „legyen-divatos”fajtájú kutyák. Ezt támogatod, ha szaporítótól vásárolsz kutyát.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva Hírek - Címlapon
Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva
Ilyen az élet kutyával Hírek - Címlapon
Ilyen az élet kutyával