A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így változott át a menhely Roxforttá: kedves ötlettel állt elő egy menhely a kutyusok gazdisodásáért

2018. március 04., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Harry Potter könyvekből jól ismert roxforti házakba osztotta be a menhely a négylábú lakókat. A kreatív akcióval a gazdikereső állataik szerető családra találását segítették a dolgozók.



Egy floridai menhely is sokszor szembesült a problémával, amivel az egész világon küzdenek az állatvédők: sajnos a legtöbb potenciális örökbefogadó, aki a menhelyre látogat, inkább a kutyusok küllemét és fajtáját nézi, mint a személyiségét. A jelenség rendkívül nagy problémát jelent az örökbefogadás során, hiszen a külső nem minden: lehet egy fajtatiszta kutyusról szó, ha problémás a viselkedése, vagy épp a sok megpróbáltatás miatt félénk, netán agresszív. Az esetleg csúnyácskának bélyegzett kutya pedig hiába éhezi a szeretetet, hiába tenne meg mindent új gazdijáért, ha láthatatlan marad. Pláne, ha fekete a bundája…

 

A menhelyen dolgozók és az önkéntesek szerették volna orvosolni ezt a problémát. Meg akarták mutatni, hogy a belső sokkal többet ér, mint a külső - ehhez pedig a világszerte sokak kedvencét, Harry Potter varázslatos világát hívták segítségül. A fantasztikus ötlet egy megbeszélésen született, amikor Stephen Bardy, a  Pet Alliance Orlando igazgatója és a munkatársak összeültek, hogy a probléma lehetséges megoldásáról beszéljenek.

 

Pawgwarts: a kutya-Roxfort
Pawgwarts: a kutya-Roxfort

 

A menhely átalakult hát Pawgwarts-á, azaz egy igazi Kutya-Roxforttá (a magyar fordításban szereplő Roxfort név eredetileg Hogwarts, ez alakult át a kutyusos verzióra. A paw jelentése tappancs, mancs.) A varázslóiskola szokásaihoz híven négy különböző házba osztották a kutyusokat annak megfelelően, milyen személyiséggel rendelkeznek - akár a lelkek bugyraiba is belelátó Teszlek Süveg.

 

A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett
A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett

 

A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával
A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával

 

Diane Andersen, a menhely  kutyaviselkedés-szakértője hatalmas Harry Potter rajongó. Készített egy tesztet, aminek segítségével be tudták sorolni az ebeket a négy ház egyikébe. Akár a Harry Potter világában, itt is a főbb jellemvonások alapján kerültek be a kutyák a házakba.

 

A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland / Oda azok járnak. - szól a Teszlek Süveg dala. Azok a kutyák, akik nagyon gyorsan tanulnak új dolgokat, trükköket, remekül teljesítenek az engedelmességi feladatokban, a Hollóhát házába kerültek.

 

Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került
Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került

 

A Mardekár tagjainak ravaszságát, becsvágyát kicsit finomították a teszt és a besorolás alatt: a jól motiválható, ambiciózus kutyákat sorolták ide, akik például ügyesen mászták meg a dicséretért az agility akadályokat.

 

Az összes olyan kutyus, aki örül az életnek, a napsütésnek, az esőnek, és mindennek, a Hugrabugba került, ahol a barátságos, szelíd jellemek gyűltek össze.

 

A legbátrabb négylábúak pedig, akik minden új helyzettel bátran megbirkóznak, akik hősiesen viselik a változásokat életükben, a Griffendél házát erősíthetik.

 

A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek
A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek

 

A négy házba összesen 40 menhelyi kutyust osztottak be. A Hugrabug háza lett a legnépesebb, majd a Griffendél és a Mardekár következett. Néhányan a Hollóháthoz is kerültek. A “beosztási ceremónia” után minden kutya kapott egy posztert a kennelébe, mely azt hirdette, melyik házhoz tartozik a négylábú lakó. Ráadásul a kétlábúak számára is készült egy kvíz, melyből megtudhatjuk, melyik házba tartozna a saját kutyusunk (a kvíz ide kattintva elérhető).

 

A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni
A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni

 

Az ötlet hatalmas sikert aratott, általa valóban sikerült felhívni a figyelme az ebek jellemére. Az igazgató elmondása szerint megnőtt a menhelyre látogató leendő gazdik száma. A varázslatos akciójuk pár hét alatt máris rengeteg örökbefogadást eredményezett. A sikerre való tekintettel ezentúl minden kutyust, aki a menhelyre kerül, érkezésekor beosztanak egy házba - így talán hamarabb rátalál a jövőbeli Gazdi. Ezen felül a menhely szeretne egy országos kommunikációt is elindítani, melyben erősítenék az emberekben, hogy a jellem sokkal fontosabb a külcsínnél.

 

 

Forrás: thedodo.com,petallianceorlando.org
Cikk első megjelenése: 2017. október 24.

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Hírek - Címlapon
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust Hírek - Címlapon
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust