A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így változott át a menhely Roxforttá: kedves ötlettel állt elő egy menhely a kutyusok gazdisodásáért

2018. March 04., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Harry Potter könyvekből jól ismert roxforti házakba osztotta be a menhely a négylábú lakókat. A kreatív akcióval a gazdikereső állataik szerető családra találását segítették a dolgozók.Egy floridai menhely is sokszor szembesült a problémával, amivel az egész világon küzdenek az állatvédők: sajnos a legtöbb potenciális örökbefogadó, aki a menhelyre látogat, inkább a kutyusok küllemét és fajtáját nézi, mint a személyiségét. A jelenség rendkívül nagy problémát jelent az örökbefogadás során, hiszen a külső nem minden: lehet egy fajtatiszta kutyusról szó, ha problémás a viselkedése, vagy épp a sok megpróbáltatás miatt félénk, netán agresszív. Az esetleg csúnyácskának bélyegzett kutya pedig hiába éhezi a szeretetet, hiába tenne meg mindent új gazdijáért, ha láthatatlan marad. Pláne, ha fekete a bundája…

 

A menhelyen dolgozók és az önkéntesek szerették volna orvosolni ezt a problémát. Meg akarták mutatni, hogy a belső sokkal többet ér, mint a külső - ehhez pedig a világszerte sokak kedvencét, Harry Potter varázslatos világát hívták segítségül. A fantasztikus ötlet egy megbeszélésen született, amikor Stephen Bardy, a  Pet Alliance Orlando igazgatója és a munkatársak összeültek, hogy a probléma lehetséges megoldásáról beszéljenek.

 

Pawgwarts: a kutya-Roxfort
Pawgwarts: a kutya-Roxfort

 

A menhely átalakult hát Pawgwarts-á, azaz egy igazi Kutya-Roxforttá (a magyar fordításban szereplő Roxfort név eredetileg Hogwarts, ez alakult át a kutyusos verzióra. A paw jelentése tappancs, mancs.) A varázslóiskola szokásaihoz híven négy különböző házba osztották a kutyusokat annak megfelelően, milyen személyiséggel rendelkeznek - akár a lelkek bugyraiba is belelátó Teszlek Süveg.

 

A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett
A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett

 

A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával
A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával

 

Diane Andersen, a menhely  kutyaviselkedés-szakértője hatalmas Harry Potter rajongó. Készített egy tesztet, aminek segítségével be tudták sorolni az ebeket a négy ház egyikébe. Akár a Harry Potter világában, itt is a főbb jellemvonások alapján kerültek be a kutyák a házakba.

 

A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland / Oda azok járnak. - szól a Teszlek Süveg dala. Azok a kutyák, akik nagyon gyorsan tanulnak új dolgokat, trükköket, remekül teljesítenek az engedelmességi feladatokban, a Hollóhát házába kerültek.

 

Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került
Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került

 

A Mardekár tagjainak ravaszságát, becsvágyát kicsit finomították a teszt és a besorolás alatt: a jól motiválható, ambiciózus kutyákat sorolták ide, akik például ügyesen mászták meg a dicséretért az agility akadályokat.

 

Az összes olyan kutyus, aki örül az életnek, a napsütésnek, az esőnek, és mindennek, a Hugrabugba került, ahol a barátságos, szelíd jellemek gyűltek össze.

 

A legbátrabb négylábúak pedig, akik minden új helyzettel bátran megbirkóznak, akik hősiesen viselik a változásokat életükben, a Griffendél házát erősíthetik.

 

A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek
A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek

 

A négy házba összesen 40 menhelyi kutyust osztottak be. A Hugrabug háza lett a legnépesebb, majd a Griffendél és a Mardekár következett. Néhányan a Hollóháthoz is kerültek. A “beosztási ceremónia” után minden kutya kapott egy posztert a kennelébe, mely azt hirdette, melyik házhoz tartozik a négylábú lakó. Ráadásul a kétlábúak számára is készült egy kvíz, melyből megtudhatjuk, melyik házba tartozna a saját kutyusunk (a kvíz ide kattintva elérhető).

 

A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni
A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni

 

Az ötlet hatalmas sikert aratott, általa valóban sikerült felhívni a figyelme az ebek jellemére. Az igazgató elmondása szerint megnőtt a menhelyre látogató leendő gazdik száma. A varázslatos akciójuk pár hét alatt máris rengeteg örökbefogadást eredményezett. A sikerre való tekintettel ezentúl minden kutyust, aki a menhelyre kerül, érkezésekor beosztanak egy házba - így talán hamarabb rátalál a jövőbeli Gazdi. Ezen felül a menhely szeretne egy országos kommunikációt is elindítani, melyben erősítenék az emberekben, hogy a jellem sokkal fontosabb a külcsínnél.

 

 

Forrás: thedodo.com,petallianceorlando.org
Cikk első megjelenése: 2017. October 24.

Témába vág

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák
Az átlagosnál hatszor több kutya talált gazdira a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. és a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat nyár végi közös, több mint egy hónapig tartó promóciós kampányának köszönhetően. Az állatotthon egy átlagos hónapban mindössze két kutyát ad örökbe véglegesen, míg a tatabányai gyár felhívását követő két hónapban 25 kutyának sikerült új otthont találni. A Bridgestone az alapítvány autójára új gumiabroncsokat is adományozott, emellett a kutyusoknak tápot is biztosított.

300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől 300 kutyát fogadott be egy férfi az otthonába, hogy megmentse őket a Delta hurrikán elől
Nem csak kutyákat, hanem macskákat, nyulakat, de még birkákat és kecskéket is hazavitt a férfi, hogy esélyt adjon nekik túlélni a hurrikánt, mely 200 km/órás széllel érkezett a Yucatán-félszigetre.

Így változik a kutyák személyisége az életük folyamán Így változik a kutyák személyisége az életük folyamán
Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is változik a személyiség a korral, de ezek a változások nem egyenletesen, hanem szakaszosan történnek - állapítják meg az ELTE Etológia Tanszék és a Bécsi Állatorvosi Egyetemen működő Clever Dog Lab munkatársai legújabb tanulmányukban.

Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész
Szívmelengető rajzai elrepítenek minket a Disney-mesék világába, ahol az esélytelen gazdikeresők is mesehőssé válhatnak. Gyönyörködjetek képeiben!

Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie
"Roppant hálásnak tűnik, mintha a biztonságot és az otthont jelentené számára."

Kutyáink személyiségét mi, gazdik is alakítjuk Kutyáink személyiségét mi, gazdik is alakítjuk
Mind találkozhattunk már olyan kutya-gazdi párosokkal, akiknek a jelleme jól tükrözi egymásét. Személyiségjegyeink megmutatkozhatnak kutyánkon is, de mitől függ a hasonlóság?

Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!
A magyarországi állatvédelem szélmalomharcot vív. A járvány az eddigi kilátástalan helyzetet csak tetézte, még nagyobb terhet róva az állatmentő szervezetekre, köztük nehezítve a hosszú ideje telepeken várakozó kutyák és macskák gazdisítását. Az elmúlt hónapok bezártságát mi emberek sem viseltük jól, a négylábúak életében pedig számos kockázatot is hordoz a hosszú távú raboskodás. A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvánnyal összegeztük nektek, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a gyeptelepeken és menhelyeken élő állatok a bezártság miatt, hogy civilként hogyan segíthetünk nekik, valamint az értük dolgozó állatmentő szervezeteknek ezekben a nehéz időkben.

Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta
Mintha azért könyörgött volna: „Kérlek, vigyél el innen! Vigyél magaddal!”

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Magányos farkas - Lehet, hogy introvertált a kutyád? Magányos farkas - Lehet, hogy introvertált a kutyád?
Csendes, tartózkodó vagy időnként barátkozik, kedveli a társaságot? Kutyánk jellemének megismerése óriási segítséget nyújthat, hogy a lehető legjobb életet biztosíthassuk számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. MTI Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Hírek - Címlapon
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust Hírek - Címlapon
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust