A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Így változott át a menhely Roxforttá: kedves ötlettel állt elő egy menhely a kutyusok gazdisodásáért

2018. március 04., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Harry Potter könyvekből jól ismert roxforti házakba osztotta be a menhely a négylábú lakókat. A kreatív akcióval a gazdikereső állataik szerető családra találását segítették a dolgozók.Egy floridai menhely is sokszor szembesült a problémával, amivel az egész világon küzdenek az állatvédők: sajnos a legtöbb potenciális örökbefogadó, aki a menhelyre látogat, inkább a kutyusok küllemét és fajtáját nézi, mint a személyiségét. A jelenség rendkívül nagy problémát jelent az örökbefogadás során, hiszen a külső nem minden: lehet egy fajtatiszta kutyusról szó, ha problémás a viselkedése, vagy épp a sok megpróbáltatás miatt félénk, netán agresszív. Az esetleg csúnyácskának bélyegzett kutya pedig hiába éhezi a szeretetet, hiába tenne meg mindent új gazdijáért, ha láthatatlan marad. Pláne, ha fekete a bundája…

 

A menhelyen dolgozók és az önkéntesek szerették volna orvosolni ezt a problémát. Meg akarták mutatni, hogy a belső sokkal többet ér, mint a külső - ehhez pedig a világszerte sokak kedvencét, Harry Potter varázslatos világát hívták segítségül. A fantasztikus ötlet egy megbeszélésen született, amikor Stephen Bardy, a  Pet Alliance Orlando igazgatója és a munkatársak összeültek, hogy a probléma lehetséges megoldásáról beszéljenek.

 

Pawgwarts: a kutya-Roxfort
Pawgwarts: a kutya-Roxfort

 

A menhely átalakult hát Pawgwarts-á, azaz egy igazi Kutya-Roxforttá (a magyar fordításban szereplő Roxfort név eredetileg Hogwarts, ez alakult át a kutyusos verzióra. A paw jelentése tappancs, mancs.) A varázslóiskola szokásaihoz híven négy különböző házba osztották a kutyusokat annak megfelelően, milyen személyiséggel rendelkeznek - akár a lelkek bugyraiba is belelátó Teszlek Süveg.

 

A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett
A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett

 

A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával
A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával

 

Diane Andersen, a menhely  kutyaviselkedés-szakértője hatalmas Harry Potter rajongó. Készített egy tesztet, aminek segítségével be tudták sorolni az ebeket a négy ház egyikébe. Akár a Harry Potter világában, itt is a főbb jellemvonások alapján kerültek be a kutyák a házakba.

 

A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland / Oda azok járnak. - szól a Teszlek Süveg dala. Azok a kutyák, akik nagyon gyorsan tanulnak új dolgokat, trükköket, remekül teljesítenek az engedelmességi feladatokban, a Hollóhát házába kerültek.

 

Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került
Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került

 

A Mardekár tagjainak ravaszságát, becsvágyát kicsit finomították a teszt és a besorolás alatt: a jól motiválható, ambiciózus kutyákat sorolták ide, akik például ügyesen mászták meg a dicséretért az agility akadályokat.

 

Az összes olyan kutyus, aki örül az életnek, a napsütésnek, az esőnek, és mindennek, a Hugrabugba került, ahol a barátságos, szelíd jellemek gyűltek össze.

 

A legbátrabb négylábúak pedig, akik minden új helyzettel bátran megbirkóznak, akik hősiesen viselik a változásokat életükben, a Griffendél házát erősíthetik.

 

A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek
A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek

 

A négy házba összesen 40 menhelyi kutyust osztottak be. A Hugrabug háza lett a legnépesebb, majd a Griffendél és a Mardekár következett. Néhányan a Hollóháthoz is kerültek. A “beosztási ceremónia” után minden kutya kapott egy posztert a kennelébe, mely azt hirdette, melyik házhoz tartozik a négylábú lakó. Ráadásul a kétlábúak számára is készült egy kvíz, melyből megtudhatjuk, melyik házba tartozna a saját kutyusunk (a kvíz ide kattintva elérhető).

 

A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni
A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni

 

Az ötlet hatalmas sikert aratott, általa valóban sikerült felhívni a figyelme az ebek jellemére. Az igazgató elmondása szerint megnőtt a menhelyre látogató leendő gazdik száma. A varázslatos akciójuk pár hét alatt máris rengeteg örökbefogadást eredményezett. A sikerre való tekintettel ezentúl minden kutyust, aki a menhelyre kerül, érkezésekor beosztanak egy házba - így talán hamarabb rátalál a jövőbeli Gazdi. Ezen felül a menhely szeretne egy országos kommunikációt is elindítani, melyben erősítenék az emberekben, hogy a jellem sokkal fontosabb a külcsínnél.

 

 

Forrás: thedodo.com,petallianceorlando.org
Cikk első megjelenése: 2017. október 24.

Témába vág

Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata
Elég egy pillantás kutyánk szemébe, és máris megolvad a szívünk, hiszen „úgy tud nézni…” Minek köszönhető az ismerős, szinte már emberi arckifejezés?

Virágcsokor helyett menhelyi kutyák pórázát adta koszorúslányai kezébe a menyasszony Virágcsokor helyett menhelyi kutyák pórázát adta koszorúslányai kezébe a menyasszony
Nem csak kutyabarát lehet egy esküvő, de egy-két ügyes trükkel, kreatív ötlettel a gazdátlan állatokon is segíthet az ifjú pár a nagy napon. Egy Missouri állambeli menyasszony esküvőjén menhelyen élő kutyákkal osztotta meg a rá irányuló figyelmet, hogy segítsen nekik a gazdisodásban.

Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja Így vált a Sárkányok Anyja a Kölykök Anyjává - az örökbefogadás mellett állt ki a Trónok harca sztárja
A Trónok harca gyönyörű színésznője is kiáll az állatvédelem és az örökbefogadás mellett: egy kreatív ötlet megvalósításához társult egy showműsorban, melyben örökbefogadásra váró kölyökkutyákat mutatnak be, méghozzá a Trónok harca házainak színeiben!

Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét
Minden kutya más. Nemcsak a nagysága, kinézete, de a személyisége is. Gazdiként tudjuk, hogy kedvencünknek is ezer arca van: más arckifejezése van, amikor kíváncsi, ha álmos, vagy ha játékos kedve van. Egy fotós ezt a sokszínűséget szerette volna megragadni képein. Lássuk, sikerült-e neki!

Kutyaszemmel: idén 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak Kutyaszemmel: idén 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak
Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek.

Egy magyar lány is pályázik az egyik legextrémebb kutyás kalandra Egy magyar lány is pályázik az egyik legextrémebb kutyás kalandra
Ráadásul elkötelezte magát az árva állatok támogatása mellett. A kutyás expedícióra való kijutás mellett most ebben is segíthetünk neki!

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Különleges ajándék a menhelynek: esküvőn adakozott a násznép Különleges ajándék a menhelynek: esküvőn adakozott a násznép
Minden napra jut egy, vagy több szörnyű, elszomorító hír állatbántalmazásokról, elhagyott, kidobott kutyákról, az állatvédelem nehézségeiről. A fekete fellegek között azonban néha kikukucskál a napsugár, hogy felmelegítse szívünket. Így érkezett a hír a nem mindennapi nászajándékról is...

Magyarország kutyaszemmel Magyarország kutyaszemmel
Hiánypótló kutatás készült a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetéről, ami a Cofidis Kutyaszemmel programjának első lépése, amely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket.

Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya
Könnyfakasztó egymásra találás a menhelyen: 5 év reménytelennek tűnő gazdikeresés és várakozás után nem csupán szerető gazdit talált Dáriusz, hanem egyenesen a rég elvesztett gazdájához térhet haza!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Hírek - Címlapon
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust Hírek - Címlapon
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust