A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így változott át a menhely Roxforttá: kedves ötlettel állt elő egy menhely a kutyusok gazdisodásáért

2018. március 04., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Harry Potter könyvekből jól ismert roxforti házakba osztotta be a menhely a négylábú lakókat. A kreatív akcióval a gazdikereső állataik szerető családra találását segítették a dolgozók.Egy floridai menhely is sokszor szembesült a problémával, amivel az egész világon küzdenek az állatvédők: sajnos a legtöbb potenciális örökbefogadó, aki a menhelyre látogat, inkább a kutyusok küllemét és fajtáját nézi, mint a személyiségét. A jelenség rendkívül nagy problémát jelent az örökbefogadás során, hiszen a külső nem minden: lehet egy fajtatiszta kutyusról szó, ha problémás a viselkedése, vagy épp a sok megpróbáltatás miatt félénk, netán agresszív. Az esetleg csúnyácskának bélyegzett kutya pedig hiába éhezi a szeretetet, hiába tenne meg mindent új gazdijáért, ha láthatatlan marad. Pláne, ha fekete a bundája…

 

A menhelyen dolgozók és az önkéntesek szerették volna orvosolni ezt a problémát. Meg akarták mutatni, hogy a belső sokkal többet ér, mint a külső - ehhez pedig a világszerte sokak kedvencét, Harry Potter varázslatos világát hívták segítségül. A fantasztikus ötlet egy megbeszélésen született, amikor Stephen Bardy, a  Pet Alliance Orlando igazgatója és a munkatársak összeültek, hogy a probléma lehetséges megoldásáról beszéljenek.

 

Pawgwarts: a kutya-Roxfort
Pawgwarts: a kutya-Roxfort

 

A menhely átalakult hát Pawgwarts-á, azaz egy igazi Kutya-Roxforttá (a magyar fordításban szereplő Roxfort név eredetileg Hogwarts, ez alakult át a kutyusos verzióra. A paw jelentése tappancs, mancs.) A varázslóiskola szokásaihoz híven négy különböző házba osztották a kutyusokat annak megfelelően, milyen személyiséggel rendelkeznek - akár a lelkek bugyraiba is belelátó Teszlek Süveg.

 

A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett
A Mardekár zászlóján is kutya szerepel a kígyó helyett

 

A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával
A Hugrabug szászlója: rajta a borz helyett természetesen kutyával

 

Diane Andersen, a menhely  kutyaviselkedés-szakértője hatalmas Harry Potter rajongó. Készített egy tesztet, aminek segítségével be tudták sorolni az ebeket a négy ház egyikébe. Akár a Harry Potter világában, itt is a főbb jellemvonások alapján kerültek be a kutyák a házakba.

 

A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland / Oda azok járnak. - szól a Teszlek Süveg dala. Azok a kutyák, akik nagyon gyorsan tanulnak új dolgokat, trükköket, remekül teljesítenek az engedelmességi feladatokban, a Hollóhát házába kerültek.

 

Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került
Ez a kutya biztosan jó képességekkel rendelkezik, okos: ezt mutatja, hogy a Hollóhátba került

 

A Mardekár tagjainak ravaszságát, becsvágyát kicsit finomították a teszt és a besorolás alatt: a jól motiválható, ambiciózus kutyákat sorolták ide, akik például ügyesen mászták meg a dicséretért az agility akadályokat.

 

Az összes olyan kutyus, aki örül az életnek, a napsütésnek, az esőnek, és mindennek, a Hugrabugba került, ahol a barátságos, szelíd jellemek gyűltek össze.

 

A legbátrabb négylábúak pedig, akik minden új helyzettel bátran megbirkóznak, akik hősiesen viselik a változásokat életükben, a Griffendél házát erősíthetik.

 

A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek
A bátor kutyák, akik a változásokat is hősiesen tűrik, Griffendélesek lettek

 

A négy házba összesen 40 menhelyi kutyust osztottak be. A Hugrabug háza lett a legnépesebb, majd a Griffendél és a Mardekár következett. Néhányan a Hollóháthoz is kerültek. A “beosztási ceremónia” után minden kutya kapott egy posztert a kennelébe, mely azt hirdette, melyik házhoz tartozik a négylábú lakó. Ráadásul a kétlábúak számára is készült egy kvíz, melyből megtudhatjuk, melyik házba tartozna a saját kutyusunk (a kvíz ide kattintva elérhető).

 

A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni
A roxforti házakba osztás sok kutyusnak segített gazdira találni

 

Az ötlet hatalmas sikert aratott, általa valóban sikerült felhívni a figyelme az ebek jellemére. Az igazgató elmondása szerint megnőtt a menhelyre látogató leendő gazdik száma. A varázslatos akciójuk pár hét alatt máris rengeteg örökbefogadást eredményezett. A sikerre való tekintettel ezentúl minden kutyust, aki a menhelyre kerül, érkezésekor beosztanak egy házba - így talán hamarabb rátalál a jövőbeli Gazdi. Ezen felül a menhely szeretne egy országos kommunikációt is elindítani, melyben erősítenék az emberekben, hogy a jellem sokkal fontosabb a külcsínnél.

 

 

Forrás: thedodo.com,petallianceorlando.org
Cikk első megjelenése: 2017. október 24.

Témába vág

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya
Plüssökből sosem elég! Arabella kutyus pedig azt is tudja, hogyan lophatja be magát bárkinek a szívébe. Hát nem édes?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Hírek - Címlapon
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust Hírek - Címlapon
Rendőrök mentették meg a fagyhaláltól az elkóborolt kutyust