A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Iskolai tananyag készült arról, hogyan kell bánni az állatokkal

2016. október 21., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az Országos Állatvédőrség Alapítvány összeállított egy segédanyagot a pedagógusok számára, melynek segítségével megismertethetik a nebulókkal, mi is a felelős állattartás, hogyan kell bánni és viselkedni az állatokkal.Hivatalos segédanyag készült a tanároknak arról, mi a felelős állattartás. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány állította össze, a pedagógusok egy regisztráció után, a neten érhetik el az anyagokat, hogy aztán azokat beépítsék az óráikba.

"Lehet önálló osztályfőnöki óra, vagy egy helyettesítő óra témája, de a biológia, természettudományos órákon, foglalkozásokon is felhasználható" - mondta az Indexnek Schreiter Katalin projektvezető az Index.hu -nak.

 

A kutyák testbeszéde
A kutyák testbeszéde
Fotó: index.hu

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága ajánlással támogatja kezdeményezést, valamint megadta a lehetőséget az Országos Állatvédőrség Alapítványt, hogy bekapcsolódhasson a Nemzeti Köznevelési Portálra készülő anyagok fejlesztésébe.

 

Egy gyors regisztrációt követően elérhető a tananyag
Egy gyors regisztrációt követően elérhető a tananyag 
Fotó: facebook.com/allatvedorseg/

 

“Az Állatvédőrség elkészült oktatási weboldalát regisztráció után a pedagógusok használhatják, letölthetik az ismereti anyagokat, vagy csak elolvashatják a tartalmat. Az oldal elérhetősége: oktatas.orszagosallatvedorseg.hu” - írja az Országos Állatvédőrség Alapítvány a közösségi oldalán. - “Nagyon boldogok vagyunk és reméljük, hogy sok pedagógus használja majd, és azt is, hogy a szülők és a diákok is támogatják programunkat, hogy a jövő generációi többet tudjanak meg a felelős állattartásról. Természetesen az oldalt folyamatosan fejleszteni fogjuk.

Információt a kepzes @ orszagosallatvedorseg.hu e-mail címen kaphattok.”

 

 

Forrás: facebook.com, index.hu
Indexkép forrás: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek
Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nemzetközi mezőny versengett a legjobb kutyakozmetikusnak járó díjért Hírek - Címlapon
Nemzetközi mezőny versengett a legjobb kutyakozmetikusnak járó díjért
Saját házuk udvarán lőtte meg valaki a család kutyáját Hírek - Címlapon
Saját házuk udvarán lőtte meg valaki a család kutyáját