A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Iskolai tananyag készült arról, hogyan kell bánni az állatokkal

2016. október 21., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az Országos Állatvédőrség Alapítvány összeállított egy segédanyagot a pedagógusok számára, melynek segítségével megismertethetik a nebulókkal, mi is a felelős állattartás, hogyan kell bánni és viselkedni az állatokkal.



Hivatalos segédanyag készült a tanároknak arról, mi a felelős állattartás. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány állította össze, a pedagógusok egy regisztráció után, a neten érhetik el az anyagokat, hogy aztán azokat beépítsék az óráikba.

"Lehet önálló osztályfőnöki óra, vagy egy helyettesítő óra témája, de a biológia, természettudományos órákon, foglalkozásokon is felhasználható" - mondta az Indexnek Schreiter Katalin projektvezető az Index.hu -nak.

 

A kutyák testbeszéde
A kutyák testbeszéde
Fotó: index.hu

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkársága ajánlással támogatja kezdeményezést, valamint megadta a lehetőséget az Országos Állatvédőrség Alapítványt, hogy bekapcsolódhasson a Nemzeti Köznevelési Portálra készülő anyagok fejlesztésébe.

 

Egy gyors regisztrációt követően elérhető a tananyag
Egy gyors regisztrációt követően elérhető a tananyag 
Fotó: facebook.com/allatvedorseg/

 

“Az Állatvédőrség elkészült oktatási weboldalát regisztráció után a pedagógusok használhatják, letölthetik az ismereti anyagokat, vagy csak elolvashatják a tartalmat. Az oldal elérhetősége: oktatas.orszagosallatvedorseg.hu” - írja az Országos Állatvédőrség Alapítvány a közösségi oldalán. - “Nagyon boldogok vagyunk és reméljük, hogy sok pedagógus használja majd, és azt is, hogy a szülők és a diákok is támogatják programunkat, hogy a jövő generációi többet tudjanak meg a felelős állattartásról. Természetesen az oldalt folyamatosan fejleszteni fogjuk.

Információt a kepzes @ orszagosallatvedorseg.hu e-mail címen kaphattok.”

 

 

Forrás: facebook.com, index.hu
Indexkép forrás: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Segíti a kutyák tanulását, ha dicsérettel és simogatással is jutalmazzuk őket Segíti a kutyák tanulását, ha dicsérettel és simogatással is jutalmazzuk őket
A kutyák tanulási sikerére jó hatással van, ha nemcsak étellel jutalmazzuk őket, hanem dicséretet és simogatást is kapnak a jó teljesítményért - derül ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak Scientific Reportsban megjelent legújabb kutatásából. Az etológusok az érzelmek, a tanulás és az alvás összefüggéseit vizsgálták. Eredményeik rávilágítanak, hogy a tanítási stílus és az alvás hogyan hat a kutyák viselkedésére és tanulási sikerére.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nemzetközi mezőny versengett a legjobb kutyakozmetikusnak járó díjért Hírek - Címlapon
Nemzetközi mezőny versengett a legjobb kutyakozmetikusnak járó díjért
Saját házuk udvarán lőtte meg valaki a család kutyáját Hírek - Címlapon
Saját házuk udvarán lőtte meg valaki a család kutyáját