A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jubilál hazánk egyik legnagyobb kutyás közössége – fergeteges nappal készülnek a nagy napra!

2024. August 29., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




10 év barátság, vidámság, jótékonyság, kutyabarátság és természetesen tacskó-szerelem.



Magyarország egyik legösszetartóbb és legjobb kutyás közössége a Tacskó Találkozó csoportja, akik idén ünneplik 10. születésnapjukat. A tacsisok egy igazán összetartó közösséget alkotnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt egy évtized – összetartottak jóban rosszban, segítik egymást, együtt sírnak és nevetnek. Találkozóik mindig fergeteges hangulatúak, és idén sem lesz ez másként, a X. Jubileumi Tacskó Találkozón!

 

Az elmúlt 10 évről és a várható nagy születésnapi eseményről Paluska Péterrel, a Tacskó Találkozó megálmodójával és szívével beszélgettünk.

 

 

Paluska Péter és Mazsi - akik nélkül ez az összetartó baráti társaság nem létezne!
Paluska Péter és Mazsi - akik nélkül ez az összetartó baráti társaság nem létezne!
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 

 

  • Ekkora időtávra már-már nosztalgiával lehet visszatekinteni.
    Hogy emlékszel a kezdetekre? Hogyan szerveződött a baráti közösségetek?

     
  • Bizony, már van min nosztalgiázni, hiszen annyi jó dolog történt az évek alatt. Mazsinak a tacsimnak köszönhetem az egészet, és mindenki más is, hiszen ő adta az ötletet. Amikor hozzám került, akkor arra gondoltam, milyen jó lenne megtudni, kiknek van még tacsijuk az országban. Készítettem egy facebook csoportot 2015-ben (ami azóta is aktív). 

 

 

Mazsi, aki a tacskósok összehozásának ötletét adta
Mazsi, aki a tacskósok összehozásának ötletét adta
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 

 

  • Ezek után hogyan szerveződött meg az első találkozó? Milyen volt végre személyesen találkozni a sok tacskó-baráttal, hogy sikerült az első rendezvény? 
     
  • Sok-sok tagja lett a csoportnak, mindenki boldog volt, hogy de jó, hogy van ilyen...! Utána szerveztem egy találkozót a Hajógyári Szigetre. Adtam opciókat az időpontokra, és szavaztak a tagok: amelyikre többen eltudtak jönni az nyert. Kb 200-an jelentek meg! Nem hittem a szememnek amikor a Hajógyári hídján sorban jöttek a virslitestűek... Mindenki beszélgetett mindenkivel, hoztak plédeket és ott piknikeztünk... Fantasztikus volt! Aki ott volt, azóta is emlegeti azt a napot. Itt elkezdődött valami.

 

 

Már az első találkozó is rengeteg tacskóst vonzott
Már az első találkozó is rengeteg tacskóst vonzott
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 

 

Ismerkedés az első Tacskó Találkozón
Ismerkedés az első Tacskó Találkozón
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 

 

  • Mik voltak a kedvenc pillanataid az elmúlt 9 találkozón? És a legmeghatóbb?
     
  • Mindegyik találkozónk más és más volt, nehéz lenne kiemelni egy-egy kedvenc pillanatot, mert én a rendezvény elejétől a végéig szinte extázisban vagyok attól az érzéstől, ami ott körbe ölel. A kutyák, az emberek, ahogy mosolyognak és hálásak, az öröm az arcukon, és a sok-sok kedves szó amit kapok... (ráz a hideg ahogy ezt mondom neked és el is érzékenyülök) szóval nekem ezek a kedvenc pillanataim: amikor látom, hogy megéri ezt csinálni mert az emberek boldogok és szeretik a TacsiTalit!

 

Jókedv, vidámság és sok-sok tacsizás - ez jellemzi a találkozókat
Jókedv, vidámság és sok-sok tacsizás - ez jellemzi a találkozókat
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 

 

Egy apróság a 2016-os Tacskó Találkozón
Egy apróság a 2016-os Tacskó Találkozón
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

  • Hogy éltétek meg a koronavírus járványt? Nem lehetett a járvány ideje alatt találkozni, utána azonban ugyanúgy folytatódtak a találkozók. Hogy vészelte át a közösségetek?
     
  • Ez idő alatt is ugyanúgy működtek az oldalaink és tartottuk a kapcsolatot a követőkkel. Videókat készítettünk nekik ismert emberekkel, mindenkiben tartottuk a lelket, amennyire tőlünk tellett. A legnehezebb az volt, amikor döntenem kellett, hogy a 2020-as Tacsitalit megtartsuk vagy lemondjuk. Nagyon vívódtam, de úgy döntöttem, hogy elhalasztjuk. Nem szerettem volna senkinek az egészségével játszani. Utána viszont megrendeztük a Nagy Találkozást - itt válaszolnék arra, hogy mi volt a legmeghatóbb TT pillanatom. Hát a VII. Találkozó, amikor ki voltak éhezve erre az emberek. Azt vettem észre, hogy mindenki mosolyog és mosolyog... úristen ez nagyon durva volt, és megható! Készítettünk is egy öszeállítást erről, amikor mindenki mosolyog :)

 

A VII. Tacskó Talkálkozó is hatalmas siker volt - a járvány utáni első nagy találkozásnak mindenki örült!
A VII. Tacskó Talkálkozó is hatalmas siker volt - a járvány utáni első nagy találkozásnak mindenki örült!
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

  • Elhivatott állatbarátként rendszeresen jótékonykodtok is. Mesélj erről kicsit!
     
  • Igen, ez nagyon fontos! A TacsiTali nagyon sokat fejlődött és változik, de ebben nem, mert ez az egyik alappillérünk: a segítségnyújtás. A kezdetek óta a Futrinka Tacskó Fajtamentést támogatjuk. Őket meg is lehet találni személyesen is a rendezvényeinken, amikor adományt gyűjtenek és tombolát is árulnak. Illetve szívesen adnak felvilágosítást az örökbefogadás menetéről! Viszont a helyszínen nem lehet örökbefogadni, ez egy hosszabb folyamat!

 

Az események főszerplői természetesen a tacskók!
Az események főszerplői természetesen a tacskók!
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

  • Ritka egy ilyen összetartó csapat, ráadásul ilyen hosszú időn keresztül. Mit gondolsz, mi lehet a titok?
     
  • Nagyon sok visszajelzést kapunk, hogy mennyire jók és profin megszervezettek a találkozóink. Minden idegszálammal arra törekszem, hogy ez így is maradjon és a csapatom is, mert ők is kellenek hozzá. Nagyon sokat segítenek! Szerintem az a titkunk, hogy mi ezt örömmel, szívből csináljuk! És nincs benne semmi érdek, haszonvágy vagy politika. Csupán a szív és a tacskók szeretete és az, hogy örömet okozzunk mindenkinek!

 

A Tacskó Találkozókon színes kendők, virágok, de akár egyedi kutyaruhák színesítik a forgatagot
A Tacskó Találkozókon színes kendők, virágok, de akár egyedi kutyaruhák színesítik a forgatagot
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

  • Te mint főszervező mennyire engeded ki a szervezés feladatait a kezedből?
     
  • Hmmm... Nyilván nem bírnám egyedül :D De nehezen engedem ki. Sajnos az a típus vagyok, aki mindent átnéz és leellenőriz ötször, főleg a szervezés időszaka alatt. Én kommunikálok a szponzorokkal, kitelepülőkkel, önkormányzattal, én kezelem a facebook eventet, én levelezek stb... A végső döntés mindig nálam van, viszont a csapatom fantasztikus! És nagyon sokat dolgoznak ők is a TT-n és mindent megvalósítanak, amit elképzelek...nélkülük nem menne! Főleg a rendezvényen van sokkal több munkájuk, ott szinte a dolgok 90%-át ők végzik.

 

 

Színes és vidám forgatag - és rengeteg tacskó! A Találkozókon kutyák és gazdik egyaránt jól érezhetik magukat
Színes és vidám forgatag - és rengeteg tacskó! A Találkozókon kutyák és gazdik egyaránt jól érezhetik magukat 
Fotó: Kutyabarathelyek.hu

 

 

  • Idén szép kerek születésnapja van a Tacskó Találkozónak. Mivel készültök, milyen programok várják a kutyabarátokat a X. Jubileumi Tacskó Találkozón?
     
  • Szeretnénk megteremteni az ünnepi hangulatot visszaemlékezésekkel és szeretnénk egy nosztalgia falat, amelyen régi TT fotókat állítanánk ki. Nyugodtan küldhet bárki, akinek van ilyen fotója a [email protected] e-mail címre. Lesznek versenyek és sztárvendégek. Tombola, szerencsekerék, kutyás bemutatók, különféle programok. Mindent nem árulok el! :)

 

X. Jubileumi Tacskó Találkozó

 

 

  • És pár szó a részletekről: mikor, hol kerül megrendezésre, illetve milyen fontos információkról kell még tudnia az érdeklődőknek?
     
  • 2024. augusztus 31-én 10.00-17.00-ig Gödöllő Alsópark, itt lesz a Jubileumi TacsiTali.
    Arra kérünk mindenkit, hogy a facebook eseményünkből tájékozódjon, ott minden fontos információt megtalálnak, illetve érdemes folyamatosan visszagörgetni a bejegyzéseket az eseményben, mert mindig megosztunk valami újat.
    De szívesen adunk tájékoztatást, ha bárkinek kérdése lenne az oltásokkal, a részvétel feltételeivel vagy bármivel kapcsolatban: [email protected]

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2024. July 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban
Magyarország egyetlen mentő-tacskója is fáradhatatlanul kutat a romok között, hogy segíthessen a túlélőkön.

Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!
Közeleg az év egyik legjobban várt kutyás eseménye: idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hivatalos Tacskó Találkozó. Idén is izgalmas programokkal várják a kutyákat és gazdákat – nem csak tacsisoknak!

Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó
"Jujj, ez nagyon hideg! Én aztán bele nem teszem a tappancsom még egyszer!" És ezzel sarkon fordult a kicsi kutya, majd szaladt vissza a jó meleg szobába, a puha takaró menedékébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rettenetesen kiakadt a duci kutya, amikor vízi tornára fogták Hírek - Címlapon
Rettenetesen kiakadt a duci kutya, amikor vízi tornára fogták
Mozgáshiány: nem csak nyugtalanságot, hanem alvászavart is okozhat a kutyáknál Hírek - Címlapon
Mozgáshiány: nem csak nyugtalanságot, hanem alvászavart is okozhat a kutyáknál