A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások

2019. december 23., 07:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Azt már lehet tudni, hogy egyre népszerűbb a nyers hússal történő etetés a négylábúak gazdáinak körében. Ez nem meglepő, hiszen élettani előnyei egyre inkább megmutatkoznak. Magyarországon sem újkeletű dologról van szó, csak az utóbbi időben terjedt el látványosan. Azonban sok kiskutyás gazdi pont azért nem áll át, mert a túl nagy adagokat lehet venni csomagban és bonyolult ezáltal az adagolás. Nézzük néhány megoldást, hogyan lehet megkönnyíteni a kiskedvencünk érdekében ezt a helyzetet.



Az nem titok, hogy a tápgyártók mindent elkövetnek, hogy a száraztáppal etetést népszerűsítsék. Amiben vita nem lehet, ennél egyszerűbb megoldása nincs kutyáink etetésének. Azonban gondoljunk csak bele, főleg ha kistestű kutyánk van, a gazdik mennyire úgy élik meg a mindennapokat kedvencükkel, mintha kisgyermekük lenne. Ezáltal teljesen természetes, hogy a legjobbat akarjuk adni, ami egyértelműen a nyersetetés felé mozdítja a mérleg nyelvét.

 

Senki ne gondolja, hogy a konyhából mészárszéket kell csinálni! Már kaphatóak olyan valódi húst tartalmazó menük, melyeket elég szeletekre darabolni. Ezt érdemes már akkor megtenni, amikor elhozzuk a boltból. Egy rövid felengedési idő után a belső rész még ugyan fagyos, de már egy éles késsel kitűnően szeletelhető, adagolható. Keressünk továbbá csontos aprított húst, ami megkönnyíti kiskutyánknak az étkezését, bár ekkor legkevésbé tudja a fogakat megfelelően tisztítani. Viszont erre jól bevált csontos hús a bőr nélküli csirkenyak - természetesen azon kutyán esetében, akik nem allergiásak. Itt érdemes megjegyezni, hogy több esetben kiderült, hogy a korábban súlyos allergiában szenvedő kutyus a nyersétrendre átállást követően már nem volt allergiás. Elmaradt a vakarózás, megszűnik a szájszag és ehhez nem szükséges semmilyen plusz vitamin, vagy gyógyszer.

 

 

Kistestű kutyák számára se lehetetlen átállni a nyers etetésre!
Kistestű kutyák számára se lehetetlen átállni a nyers etetésre!
Fotó: petmd.com

 

 

Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut egymásra, nemhogy húsadagolásra. Ekkor érdemes választani a teljes értékű menüket, melyek a táplálékkiegészítőkön túl zöldséget és természetesen hús tartalmaznak belsőséggel megfelelő arányban. Ilyen menüt akkor érdemes keresni, ha valóban kevés az idő, vagy csak kipróbálás céljából kacsingat valaki a nyersetetés felé.

Általában ezekből a kutyatulajdonosokból bizonyosan a dobogó következő fokán álló egyre tudatosan gazdi lesz, aki már nem komplett menüt, hanem kis kiszerelésű húst, belsőséget vagy akár hozzá zöldséget választ. Ne feledjük, belsőséget nem kell minden nap adnunk, elegendő 2-3 naponta, tehát akkora adag sem kell belőle.

 

 

Léteznek kész menük is, melyek nagy arányban tartalmaznak nyers húst
Léteznek kész menük is, melyek nagy arányban tartalmaznak nyers húst
Fotó: ebarf.hu

 

 

A kis kiszerelésnek köszönhetően könnyen kitapasztalható mit szeret a kutyus és mit kevésbé. Nyilvánvalóan ez időben több mintha az ember teljes értékű menüt vásárol, de előnye, hogy megismered kutyád ízlésvilágát, nem lesz maradék a tányérban.

 

Ehhez a mennyiségek kimérése csak az első időben okozhat gondot. Később már szemre tudjuk darabolni és csomagolva, feliratozva eltenni - akár erre egy jól záródó műanyag dobozt használhatunk - a különböző fajtájú húsokat. Az egyik dobozba csak csontmentes, a következőbe csontos, majd belsőséges dobozt is készíthetünk. Ha nagyon rafináltak vagyunk és a klasszikus B.A.R.F. alapokat kívánjuk követni, akkor a dobozaink méretükben igazodjanak a módszer százalékban meghatározott értékeihez. Ezt követően aztán gyerekjáték lesz az adagokat csak kis kockákban akár a kedvencünk tányérjára tenni.

 

 

 


Indexkép forrás: petmd.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig
Miért a Minőségi BARF? Talán az olvasó számára meghökkentőnek tűnik ez az egyszerű, de mégis tolakodó kérdés, pedig többször is láttuk, olvastuk a közösségi médiában, hogy szeretnének minél többen, minél többet megtudni erről a cégről. Ez nem véletlen, hiszen sikersztori az övék, nem is kétséges, talán ki lehet mondani, piacvezető termékkínálat tekintetében egész Közép-Kelet Európában. Kérdéseinket Kalas Évának, a cég ügyvezetőjének tettük fel.

Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak
A karácsony a szeretet ünnepe, hangzik el az ismert mondat. Ez természetesen így van, de valljuk be, ki ne hagyta volna legvégére szeretett négylábúját, még akkor is, ha a mindennapokban a szívében első helyen szerepel a kiskedvenc. Nincs ezzel semmi baj, nézzünk néhány ötletet az utolsó pillanatokra a nyers étrenden élő kutyusoknak!

A nyersen etetés alapszabályai A nyersen etetés alapszabályai
Sokakban merülhet fel az a kérdés, hogy vajon, amikor nyersen adunk ételt kedvencünknek, kitesszük-e a legnagyobb jószándékunk mellett is veszélyforrásnak Őket. Nos, a válasz igen. Leginkább akkor, ha olyan fontos alapelveket nem tartunk be, amelyeket saját étkezésünk során is figyelembe veszünk. Cikkünkben sorba vesszük a leglényegesebb szabályokat.

Húst házhoz, az ünnepek előtt Húst házhoz, az ünnepek előtt
Ahogy az a híradásokból mindig hallható, bizony a webáruházból rendelők jóval korábban kell gondolkodjanak, ha bizonyosan meg akarják kapni a rendelt terméket otthonukba. De vajon mi a helyzet, amikor kényes terméket, mondjuk húsárut rendelünk?

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben tudunk vásárolni a neten: megspóroljuk az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést, keresgélést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyre kevesebb a tűzijáték Németországban. Hírek - Címlapon
Egyre kevesebb a tűzijáték Németországban.
Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n!