A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egyre kevesebb a tűzijáték Németországban.

Németországban nagy változásokat jósolnak - sok helyen forradalomként emlegetik


2019. december 27., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Németországban egyre többen tűzijáték-ellenesek, ami heves vitákat vált ki, ám úgy tűnik, az ellenzők javára billen majd a mérleg nyelve.



Több millió „elpazarolt” euró, füst, balesetek és rettegő állatok – a pár percnyi látványosság elmaradhatatlan kísérői. Egyre nagyobb a tűzijátékot ellenzők tábora, amire a városvezetések és a piac is reagál.

 

Néhány városban már betiltották a tűzijátékozást, egyes nagyvárosokban pedig tiltott zónákat jelöltek ki, ahol nem lesz megengedett a tűzijáték, petárda szilveszterkor sem. Münchenben idén már a teljes városközpontban tilos lesz a tűzijátékozás.

 

Egyre több szupermarket állítja le a tűzijátékok eladását. Sokuk várhatóan jövőre már egyáltalán nem fog árulni rakétákat. Az üzletek, akik hajlandóak voltak felülvizsgálni a tűzijátékok eladását, legtöbben állat- és környezetvédelmi okokra hivatkoztak. Néhány áruház már az idén sem árul tűzijátékot: az Edeka áruházak polcai például már teljesen tűzijáték-mentesek 2019-ben.

 

 

 

 

 

A közösségi médiában vírusként terjed egy fotó, mely a rheinbachi OBI áruház plakátjáról készült: eszerint az áruházban az állatok védelme érdekében nem árulnak tűzijátékot idén. Sajnos az OBI többi áruházában ezt idén még nem tették meg, a kínálatukban számtalan rakéta található – valami azonban talán mégis elindult.

 

 

Az OBI egyik németországi áruháza nem árul tűzijátékot
Az OBI egyik németországi áruháza nem árul tűzijátékot

 

 

A közvélemény tűzijáték ellenessége több indokra vezethető vissza: legtöbben az állataik, kedvenceik védelme érdekében állnak ki a tűzijátékozás ellen, sokuk a környezetvédelem miatt, hiszen az év utolsó napján jelentősen megnő a levegő szennyezettsége, nem beszélve a fény- és zajszennyezésről, ami nem csak a házi kedvencekre, de a vadon élő állatokra is veszélyes. Sokan nehezményezik a szilveszteri látványosság után visszamaradt szemét-hegyeket, de nem elhanyagolható a rengeteg baleset sem.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kedvenceink biztonságban szilveszterkor is: kisállat nyomkövető segít a gazdiknak Hírek - Címlapon
Kedvenceink biztonságban szilveszterkor is: kisállat nyomkövető segít a gazdiknak
Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások Hírek - Címlapon
Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások