A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton

2024. május 22., 11:30


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!



 

Füge, a vizsla

 

 

Kedves Kutyabarátaim, gyertek Balatonföldvárra!

 

Füge vagyok, 5 éves ifjú magyar vizsla. Pécsett élek, imádom a futást, a kirándulást, de akkor vagyok igazán boldog, ha a gazdáimmal együtt lehetek. Sok helyen megfordultunk már közösen az országban, de a legközelebb a szívünkhöz a dél-balatoni táj áll. Csodásan friss a levegő a Balaton-partján, imádok gyönyörködni a naplementében, ahogyan a Badacsony mögött alábukik a Nap és természetesen imádok a Balatonban fürdeni.

 

Egy ilyen mozgásigényes fajtának, mint nekem, külön élvezetet nyújtanak a hosszú erdei séták. A Somogyi-dombság területén rengeteg túraútvonal áll rendelkezésre, ahol kifutkározhatom magam. Képzeljétek, tavaly nyáron a gazdáim béreltek nekem a balatonföldvári Bringaponton kutyáknak való utánfutót és azzal eltekertünk egészen Fonyódig, a kutya-paradicsomba, a kutyás strandra! Annyira megtetszett nekünk Balatonföldvár, hogy tavasszal újból ellátogattunk és a …

 

 

...Hotel Anna Villában foglaltunk szobát, mert ott ingyen szállhatok meg velük és külön nekem szóló bekészítést kapok: tálat, törölközőt és kutyapiszokhoz zacskót.

 

 

Ahogyan megérkeztünk a szállodába a recepciós hölgyek nagyon örültek nekem és rögtön kérdezték a nevem. Tágas, nagy erkélyes szobát kaptunk, ahol kényelmesen elfértünk mind a hárman. Az erkélyről teljes balatoni panorámában gyönyörködhettünk, szerettem onnan nézni az úszó hattyúkat. Mind a reggelinél, mind a vacsoránál szívesen látott vendég voltam az étteremben, kaptam vizet a gazdáim asztalánál és pár apró fül-simit is a felszolgálótól.

 

 

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton - Hotel Anna Villa

 

 

Ami különösen tetszett, hogy a hotel közvetlenül a Kvassay sétányon fekszik és pár mancsnyira már ott is a Balaton. A reggeli órákban, amikor még minden csendes és a tó felszíne tükörsima, na akkor imádtam igazán ott labdázni és magamba szívni a friss levegőt. Délutánonként, amikor már a városban is megindul az élet, sétálva mentünk fel a Kelta sétányon, ahonnan csodás látvány terül elénk az északi-parttal és a Tihanyi-félszigettel. Gazdáim szerint tiszta időben látni lehet, ahogyan a kompok egymásnak integetve váltják egymást. A sétány végén található a balatonföldvári kilátó, ahová én is bemehettem.

 

A kilátó mellett található egy hatalmas rét, ahol megismerkedtem pár nagyon jófej kutyával, órákig labdáztunk közösen, a végére borzasztóan elfáradtam.

 

Összesen három napot töltöttünk el a villában, de gazdáim szerint nyáron újból jövünk, mert látták a pofimon, milyen felhőtlenül boldog voltam itt.

 

Én még mindenképpen visszatérek ide és javaslom, hogy Ti se hagyjátok ki ezt a csodálatos helyszínt és szállást!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Kutyás üdülés a Balaton északi partján Kutyás üdülés a Balaton északi partján
A Balaton északi partjára látogattunk, ahol igyekeztünk minél több programot besűríteni a két napba, amit itt töltöttünk. Nem maradhatott el a Balatonban fürdés, kilátók felfedezése, hekk és a halászlé, na meg persze a dimbes-dombos Balaton-felvidéki utakon az autókázás.

Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista! Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista!
A forró nyári napokon nincs is jobb annál, mint hűs vízparton pihenni – és ezt kutyáink legalább annyira élvezik, mint mi! De hova mehetünk, ha kutyával keresünk vízpartot? Elhoztuk idén is a kutyabarát strandtérképet!

Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal
A nyarat sem lehetett volna szebben indítani, mint egy kutyás kiruccanással Egerszalókon. Lehetőségünk nyílt kipróbálni a Thermal Park Egerszalók**** meghívásából a termálfürdő nyújtotta kikapcsolódás örömét, és a környék páratlan szépségű felfedezését.

Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére
Kutyás kirándulás, romantikus séták, pihenés kedvenceddel egy kutyabarát szálláshelyen, vagy épp egy vacsora egy kutyabarát vendéglátóhelyen? Hoztunk néhány szuper ötletet a pünkösdi hosszú hétvégére!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Hírek - Címlapon
Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Hírek - Címlapon
Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre