A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre

2024. május 22., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.Az április 30-i határidőig összesen 490 érvényes pályázat érkezett, közülük 30 bölcsőde, 300 óvoda, 126 általános iskola, 16 gyógypedagógiai intézmény, 15 középiskola és 3 gyermekotthon. A pályázatra olyan oktatási és gyermekvédelmi intézmények jelentkezését várták, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével - áll a szervezők keddi közleményében.

 

A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el, a nyertesek a díjakat és az okleveleket az Állatorvostudományi Egyetemen, június 18. és 19. között szervezett ünnepségen vehetik majd át. Minden kategóriában három helyezettet díjaznak, így összesen 18 nyertes intézményt hirdetnek majd ki a júniusi díjátadón. Az eseményen az Állatbarát Nagykövet címeket is átadják, amellyel azoknak a oktatóknak a munkáját ismerik el, akik kiemelten sokat tesznek az állatvédelem-pedagógiáért.

 

 

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Fotó: Freepik

 

 

Az oklevelek, tárgyi ajándékok és élménymeglepetések mellett az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja idén is tart egy állatvédelmi képzést valamennyi állatbarát oktatási intézmény számára, az összegyűjtött jó gyakorlatok alapján.

 

A közlemény idézi Vetter Szilviát, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetőjét, aki szerint az állatvédelmi oktatás kulcsfontosságú eleme a környezettudatos nevelésnek. "Az állatvédelem kiemelten fontos téma, amely mélyrehatóan befolyásolja mind társadalmi, mind ökológiai rendszereink fenntarthatóságát." Emiatt az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja és az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága elindította köznevelési programját, amelynek célja, hogy már fiatal korban megalapozza az állatokkal szembeni felelősségteljes és tudatos hozzáállást.

 

Koska Hedvig, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának tanszéki állatorvosa a közlemény szerint azt hangsúlyozza, hogy az állatvédelmi tudatosság nem egy adott korszak kihívásaira adott válasz, hanem egy olyan alapvető érték, amelyet minél korábban kell megalapozni a jövő generációi számára. "Az állatbarát pályázat segítségével szorgalmazzuk az állatvédelmi oktatás bevezetését már bölcsődés kortól, hiszen a korai nevelés döntő hatással bír a gyermek későbbi értékrendjére és viselkedésére " - áll a közleményben.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Freepik

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák? Tény vagy fikció: Miért viselkednek agresszívabban a kistestű kutyák?
A kistestű kutyákról gyakran vélekednek úgy az emberek, hogy morcosabbak, mint nagyobb társaik. Mi okozhatja ezt?

6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt 6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt
Ha valamilyen okból kifolyólag ketrecet kell használnunk otthon, fontos, hogy a kutya ne büntetésként élje meg a helyzetet. Mit tehetünk, hogy jól érezze magát benne?

Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám? Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám?
A Te kedvenced is igényli az érintést? Bökdös az orrával vagy rád teszi a mancsát? Miért csinálja?

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Hírek - Címlapon
Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Hírek - Címlapon
Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése