A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése

2024. május 21., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.A kormánybiztos elmondta, hogy mérföldkőnek tekinti azt, hogy Magyarország csatlakozott ehhez a Fórumhoz. „A jelen lévő 17 ország képviselői gratuláltak az eredményeinkhez, és külön elismerésüket fejezték ki, hogy Magyarország Kormánya támogatja a civil állatvédő szervezeteket, hiszen ez náluk nem jellemző” – emelte ki Ovádi Péter, aki azt is hozzátette, hogy felkérést kaptak, hogy Magyarországon rendezzék meg 2026-ban az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának éves konferenciáját. A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a nemzetközi kapcsolatok rendkívül fontosak az újabb eredmények eléréséhez, hiszen számos kihívás, mint például a kutya- és macskaszaporítók elleni küzdelem, határokon átívelő megoldásokat és cselekvést kíván meg.

 

 

Közel 20 ország, köztük Magyarország vett részt az idei Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumán
Közel 20 ország, köztük Magyarország vett részt az idei Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumán 
Fotó: Kovács Bálint

 

 

Hozzátette, a két napos ülés kiemelt témája volt a szaporítók elleni határozott fellépés, valamint a megnövekedett számú állatállomány. A jelenlévők arról számoltak be, hogy a COVID-19 járvány óta jelentősen megnőtt a kutyák száma valamennyi országban, így a kóbor állatok magas száma jelenti az egyik legnagyobb problémát. A résztvevők egyetértettek abban, hogy csak az országok közötti sikeres együttműködéssel lehet megoldani a szaporítók okozta problémát, ezért közös munkát kezdenek meg ezen a területen.

 

„Az ülésen kezdeményeztük a sikeres Állatvédelmi Témahétre való tekintettel az Európai Állatvédelmi Témahét elindítását, mely nagy sikernek örvendett, számos résztvevő jelezte azonnali csatlakozását.” – emelte ki Ovádi Péter. Az idei évben szeptember 30. és október 13. között tartandó Állatvédelmi Témahét már Európa több országában is elérhető lesz. A szervező Kormánybiztosi Titkárság célja, hogy a résztvevő oktatási intézmények nemzetközi partneri kapcsolatokat alakíthassanak ki az állatvédelem fejlődése érdekében.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Troy Bridges

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Hírek - Címlapon
Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Hírek - Címlapon
Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?