A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!

2023. március 28., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért? 

Apró, bolyhos kis nyuszik, csipogó kiscsibék, kajla kiskutyák, csetlő-botló kiscicák. Odáig vagyunk értük, gyönyörködünk bennük, nevetünk bohóckodásaikon, rengeteget játszunk velük. Az ajándékba kapott, vagy szerzett állatka azonban egyszer megnő - hamarabb, mint gondolnánk. És nincs mese, se kifogás: húsvét után és évek múltán is gondoskodunk kell róla!

 

Az állattartás, legyen szó akár egy nagytermetű kutyáról, vagy egy apró nyusziról, komoly felelősséggel, és sokszor lemondásokkal is jár. 

Gondoskodni kell az

  • etetésről és itatásról,
  • almának tisztításáról,
  • oltásokról, chipről,
  • sétáltatásról, tanításról, játékról,
  • élősködők elleni védelemről,
  • karomvágásról, fogreszelésről, vagy épp kozmetikáról,
  • betegség esetén állatorvosról, gyógyszerekről.

 

Akkor is, ha hideg van, esik, fúj a szél. Akkor is, ha meleg van, és bizony akkor is, amikor elmennénk nyaralni. Ilyen esetben magunkkal kell vigyük, vagy gondoskodnunk kell arról, hogy valaki ellássa a kisállatot: megbízható rokon, barát, szomszéd, vagy panzió.

 

 

Az állatkölykök rettentő aranyosak - de évek múltán is felelősséget tudunk vállalni értük?
Az állatkölykök rettentő aranyosak - de évek múltán is felelősséget tudunk vállalni értük?
Fotó: pinterest.com

 

 

Az állattartás rengeteg idő, és rengeteg pénz - és akár több mint egy évtizeden át tartó felelősség. Gondoljuk végig, biztosan rá tudjuk szánni a sok időt és a sok pénzt is a húsvéti ajándékunkra? Lesz időnk, energiánk és türelmünk több év után is legalább annyi figyelmet, türelmet biztosítani irányába?

Ha a kétely legapróbb jele is felmerül bennünk, akkor nagyon rossz ötlet az állatkát beszerezni húsvétra.

 

 Az állatvédő szervezetekhez már hetekkel húsvét előtt megérkeznek az első húsvéti “ajándékok”, sokuk borzalmas állapotban. Nem csak nyuszik, de kutyák, macskák, és más állatok is.

 

Megelőzhető lenne.

 

Ne dőljünk be gyerkőcünk könyörgésének elsőre, nekünk, felnőtteknek kell felelősen döntenünk.Egy élettel, egy lélekkel játszunk, ha úgy döntünk, állatot ajándékozunk bármilyen ünnepen. Vagy úgy egyébként.

 

 

E legelső döntésnél kezdődik a felelős állattartás.

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2022. április 09.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására
300 állat ivartalanítását támogatja az Orpheus Állatvédő Egyesület. A támogatásra 2023 év első felében lehet jelentkezni, míg a támogatott helyek be nem telnek.

Jollyval, a rendőrkutyával kíván kellemes húsvéti ünnepet a Rendőrség Jollyval, a rendőrkutyával kíván kellemes húsvéti ünnepet a Rendőrség
Akár egy kedves képeslap - Jolly, a négylábú rendőr és Lados Réka r. főhadnagy részvételével készültek vidám képek, melyek segíatségével szép ünnepet kíván a BRFK.

Kutyabarát húsvét – 6 tipp, hogy kutyánk szempontjából is biztonságos legyen az ünnep Kutyabarát húsvét – 6 tipp, hogy kutyánk szempontjából is biztonságos legyen az ünnep
Színes tojások a fűben, csokinyuszik, nyuszi-fészek… A Húsvét színes ünnepe nem csak a gyerkőcök számára tartogat izgalmakat, de bizony kutyánk számára is! A mi feladatunk, hogy odafigyeljünk kedvenceink biztonságára is a készülődés során!

Állatot tartani húsvétkor is nagy felelősség! Állatot tartani húsvétkor is nagy felelősség!
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kéri a lakosságot, ne hozzon senki átgondolatlan döntést húsvétkor sem, élő állat vásárlása előtt mindenki mérlegelje a körülményeit és a lehetőségeit.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Hírek - Címlapon
Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján Hírek - Címlapon
Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján