A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyacsempész hálózatot buktatott le az olasz rendőrség - magyar tagokra is fény derült

2019. június 25., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az olasz rendőrség illegális kutyacsempészek utáni nyomozása eredményesen halad: egész hálózatra kezd fény derülni. Sajnos több magyar érintettje is van a dolognak, hiszen sok kölyköt hazánkból csempésztek át Olaszországba…Autók, furgonok, zsúfolásig megtömve apró kölyökkutyákkal. A picik egy része meg sem éri, hogy elérje úticélját és leendő gazdiját. Azok, pedig, akik kihúzzák addig, napokon belül elmennek. A “szállítmány” nagyon kis hányada épül fel, és él tovább többé-kevésbé egészségesen. 

 

A pár hetes kölyköket a közép-európai országokban vásárolják fel potom összegekért (általában 50 euróért). A kiskutyák olyan fiatalok, hogy még bőven az anyjuk és testvéreik mellett lenne a helyük. Összeszednek 20-30-40 kiskutyát (de volt már példa ennél sokkal több kutyára is), dobozokba, rekeszekbe, boxokba zsúfolják őket, majd megindulnak velük Olaszország felé. Élelmet, vizet nem biztosítanak a kicsiknek. Arról nem is beszélve, hogy egyik kölyök sincs mikorchippel ellátva, oltások nélkül viszik őket. Papírjaik vannak ugyan, ám ezek mind hamisak. Hamis név, kennel, de még az állatorvosi pecsét is… Annyira viszont elég ez, hogy a kutyákért akár 600 eurós árat elkérjenek. 

 

Az eladott kutyák sorsa a továbbiakban nem érdekli az eladókat, az újdonsült gazdik pedig kénytelenek azzal szembesülni, hogy cseppet sem egészséges a kis négylábú - pár napon belül sokuk már nem is él. 

 

Az eladott kölykök nagy része már nem él
Az eladott kölykök nagy része már nem él
Fotó: torino.repubblica.it

 

Egy ilyen átvert gazdinak köszönhető az, hogy az olasz rendőrség el tudott indulni a csempészhálózat lebuktatása felé: mindenről beszámolt a rendőrségnek. Az ő esetéhez nagyon hasonlókkal találkoztak Torinóban, Calusóban és Mombercelliben Asti tartományban. 

 

Ezeket a gyanús haláleseteket és az állatokhoz tartozó hamis dokumentumokat, a Torino és az Asti területi rendőrsége vizsgálta, melyet a Torino Környezetvédelmi, Élelmiszeripari és Erdészeti Hatóság vizsgálati egysége koordinált. A francia bulldog kiskutyák kereskedelme egész Kelet-Európára kiterjedt - írja az Állatmentő Szolgálat Alapítvány a Facebook oldalán egy olasz cikkre hivatkozva. 

 

Az üggyel kapcsolatban hat embert sikerült azonosítania az olasz rendőrségnek. 

A Torinói ügyészség egyik gyanúsítottját már elítélték Magyarországon az állat bántalmazás miatt: a magyar hatóságok egy ellenőrzés során, 19 kiskutyát találtak egy autóban elrejtve. Három közülük a szállítás miatt meghalt. A hamis kísérő okmányokat azért hozták létre, hogy a potenciális vásárlók számára biztosítsák azt a látszatot, mely igazolja a kiskutyák és azok szüleinek származását - írják.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Kutyacsempészeket fogott a NAV Kutyacsempészeket fogott a NAV
Olaszországba akartak kiskutyákat csempészni az elkövetők - szerencsére a NAV munkatársai résen voltak, és felfedezték a bajban lévő apróságokat.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ); az állatorvosok anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát is láttak vagy megvizsgáltak volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új kütyü, ami megmentheti a forró autóban hagyott gyereket, vagy kutyát Hírek - Címlapon
Új kütyü, ami megmentheti a forró autóban hagyott gyereket, vagy kutyát
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2019 Hírek - Címlapon
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2019