A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyajó nap vár a vasi megyeszékhelyen

2019. október 03., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az állatok világnapja alkalmából, a felelős állattartás jegyében kerül megrendezésre a Kutyajó nap Szombathelyen. Az egész napos rendezvényen bemutatók, előadások, kerekasztal beszélgetés, de még kutya-gazdi fotózás is várja az érdeklődőket.Egy nappal az Állatok világnapja után, október 5-én kerül megrendezésre a Kutyajó nap Szombathelyen. A rendezvény a felelős állattartás jegyében zajlik, egész nap izgalmas, látványos programok várják az érdeklődőket. Az esemény kutyásoknak és nem-kutyásoknak egyaránt szórakoztatónak ígérkezik!

 

A délelőtt folyamán bemutatkoznak a különböző területeken ténykedő munkakutyák: megismerhetjük a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság rendőrkutyáit, a Zalai kutyasuli terápiás kutyáit, valamint a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola vakvezető kutyáit - utóbbiakkal érkezik Horváth Nikoletta, a Vakvagány blog szerzője is. Ha már munkakutyák: a vadászkutyák is megmutatják ügyességüket.

 

A felelős állattartás mindannyiunk érdeke. De mit is jelent pontosan felelős gazdinak lenni? Ezt a témát járja körbe a délelőtti kerekasztal beszélgetés, melyen részt vesz Csizmazia Tamás, a Vas Megyei Rendőr Főkapitányságtól, Leczki Sarolta, Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapattól, Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője, Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője, Dr. Bognár Judit, a  Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese, valamint az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Szervezete

 

Nem sokkal dél elmúltával egy közös figyelemfelhívó kutyaséta indul Szombathely belvárosába: akár kutyával, akár kutya nélkül is lehet csatlakozni! A séta az Állatok világnapja alkalmából indul, célja, hogy felhívja a figyelmet az állat-ember kapcsolatra, az állatvédelemre és a felelős állattartásra. 

 

 

Kutyajó nap Szombathelyen

 

 

A délután folyamán Korom Gábor tart majd humort sem nélkülöző előadást, majd ismét látványos bemutatókban csodálhatjuk meg a nagyszerű kutyák ügyességét. Találkozhatunk óriási tudással rendelkező mentőkutyákkal a  Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat jóvoltából, Varga Katalin dogdancing kűrt ad elő kutyusával, megismerkedhetünk egy bemutató által a klikkeres képzésen tanult trükkök sorával a szombathelyi Kutyatanoda jóvoltából. Kántor nyomában is elindulunk Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője és Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője segítségével. Csizmazia Tamás, az Alpok-Alfa Kutyaiskola vezetője a “Jó út és rossz út” tanításáról beszél majd kutyakiképzési bemutatója során. 

 

Sorra kerülnek a kutyáinkat érintő egészségügyi kérdések is. Dr. Varjú Gábor, a Szombathelyi Állatkórház kórházvezető állatorvosa beszél arról, mi mindent tehetünk gazdiként kedvencünk egészségéért. A délutánra szervezett második kerekasztal beszélgetés hasonló témában zajlik majd: a “Hogyan legyek jó gazda?” kérdéskört járja körül. Akik a témát boncolgatják: Horváth László, a Kutyatanoda vezetője, Csizmazia Tamás, az Alpok-Alfa kutyaiskola vezetője, Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője, Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület vezetője, Jancsó Enikő, a Kölyökmentők Egyesület Alapítója, Dienes Szandra  az Állatvédők Vasi Egyesülete alelnöke, valamint Németh Tamás, a Kutyamenhely Alapítvány  FEB elnöke.

 

A gyerkőcök sem maradnak ki a sorból: a Mesebolt Bábszínház elhozza nekik a Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című előadását. 

 

Mindezek mellett egész nap folyamatosan várja Mészáros Zsolt (‘Sadness’) a kutya-gazda párosokat a kutya-gazdi fotózáson. A vállalkozó kedvűek az elkészült fotókkal nevezhetnek is a kutya-gazda hasonmás versenyre! 

És mivel a kutyákból sosem elég: a rendezvény alatt megcsodálhatjuk Simkó Szilárd, a kutyafotós lélegzetelállító képeiből rendezett kiállítást a helyszínen. 

 

 

A Kutyajó napon a kutyák is szívesen látott vendégek
A Kutyajó napon a kutyák is szívesen látott vendégek
A képen Lucky, a Fekete István Állatvédő Egyesület gazdiraváró kutyusa szerepel
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A sátraknál bemutatkoznak terápiás kutyamasszőrök, kutyakozmetikusok, de találkozhatunk az Állatvédők Vasi Egyesületével, a Fekete István Állatvédő Egyesülettel és a Kölyökmentőkkel is. Természetesen az állatvédőkkel együtt védenceik is részt vesznek a Kutyajó napon - és talán többük gazdira is talál majd!

Az egyesületeknél az állatvédelemről és az állatvédők munkájáról beszélgethetnek az érdeklődők, míg a Kutyabarathelyek.hu standjánál a felelős állattartásról, a városi kutyatartás kérdéseiről és a kutyabarát szemléletről cserélhetnek eszmét a látogatók. 

 

 


 

A rendezvény látogatása és minden programja ingyenes. Természetesen a Kutyajó nap kutyabarát esemény, így a négylábú családtagok is szívesen látott vendégek.

 

A szervezők kérik a kutyával érkezőket, hogy csak érvényes oltással rendelkező, jól szocializált ebekkel jöjjenek (előbbi igazolására tartsák maguknál az oltási könyvet), illetve a rendezvény területén tartsák pórázon kedvenceiket!

 


 

További információ az esemény Facebook oldalán, ide kattintva!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Elmarad több kutyás rendezvény a kormány mai döntését követően Elmarad több kutyás rendezvény a kormány mai döntését követően
A koronavírus terjedésére való tekintettel a kormány rendkívüli jogrendet rendelt el, mely érinti az akár több száz fő részvételével zajló rendezvényeket is.

Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen
A csöpörgő eső ellenére is sok érdeklődő látogatott el az első Kutyajó nap Szombathelyen nevezetű rendezvényre. Előadások, bemutatók és kerekasztal beszélgetések várták az érdeklődőket a felelős állattartás jegyében.

Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját! Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját!
2019. október 5-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az Állatok Világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Az év legfontosabb rendezvényéről nem hiányozhatnak a sztárok sem, akik ezzel az akcióval hívják fel mindenki figyelmét az ember és állat kapcsolatának erősítésére.

Tacskók szállták meg Gödöllőt Tacskók szállták meg Gödöllőt
Több száz tacskó jelent meg vasárnap Gödöllőn - és mindannyian magukkal vitték gazdijaikat is. Az apropó a VI. Hivatalos Tacskó Találkozó volt!

Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó! Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó!
Imádnivaló tacsik, családias hangulat, színes programok, versenyek, bemutatók várják a tacsirajongókat a VI. Hivatalos Tacskó Találkozón. A rendezvény idén is jótékony célt szolgál: a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentést támogatják vele.

Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton! Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton!
Kutyás rendezvényekre járni jó buli: találkozhatunk más kutyákkal, gazdikkal, a programoknak hála pedig színes élményekre tehetünk szert. Na és ha mindezt összeköthetjük egy kis vízparti mókával – felejthetetlen lesz!

Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Újra találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
Második alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozót. A nyíregyházi Erdei Tornapályán versenyek, kutyás bemutatók, hasznos tanácsok és örökbe fogadható ebek is várják az érdeklődőket. Az ingyenes találkozón minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot vasárnap

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján
Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.

Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben! Ez a kölyöknap biztosan állati lesz az AsiaCenterben!
Egyszer volt, hol nem volt, a Szentmihályi úton túl…. ahol a disznó évének tiszteletére idén díszvendégként a kurta farkú malac túr. Ismét AsiaCenter Állati Kölyöknap!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyákat és macskákat egyaránt védeni kell a férgesség ellen Hírek - Címlapon
Kutyákat és macskákat egyaránt védeni kell a férgesség ellen
Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Hírek - Címlapon
Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost