A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyajó nap vár a vasi megyeszékhelyen

2019. október 03., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az állatok világnapja alkalmából, a felelős állattartás jegyében kerül megrendezésre a Kutyajó nap Szombathelyen. Az egész napos rendezvényen bemutatók, előadások, kerekasztal beszélgetés, de még kutya-gazdi fotózás is várja az érdeklődőket.



Egy nappal az Állatok világnapja után, október 5-én kerül megrendezésre a Kutyajó nap Szombathelyen. A rendezvény a felelős állattartás jegyében zajlik, egész nap izgalmas, látványos programok várják az érdeklődőket. Az esemény kutyásoknak és nem-kutyásoknak egyaránt szórakoztatónak ígérkezik!

 

A délelőtt folyamán bemutatkoznak a különböző területeken ténykedő munkakutyák: megismerhetjük a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság rendőrkutyáit, a Zalai kutyasuli terápiás kutyáit, valamint a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola vakvezető kutyáit - utóbbiakkal érkezik Horváth Nikoletta, a Vakvagány blog szerzője is. Ha már munkakutyák: a vadászkutyák is megmutatják ügyességüket.

 

A felelős állattartás mindannyiunk érdeke. De mit is jelent pontosan felelős gazdinak lenni? Ezt a témát járja körbe a délelőtti kerekasztal beszélgetés, melyen részt vesz Csizmazia Tamás, a Vas Megyei Rendőr Főkapitányságtól, Leczki Sarolta, Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapattól, Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője, Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője, Dr. Bognár Judit, a  Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese, valamint az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Szervezete

 

Nem sokkal dél elmúltával egy közös figyelemfelhívó kutyaséta indul Szombathely belvárosába: akár kutyával, akár kutya nélkül is lehet csatlakozni! A séta az Állatok világnapja alkalmából indul, célja, hogy felhívja a figyelmet az állat-ember kapcsolatra, az állatvédelemre és a felelős állattartásra. 

 

 

Kutyajó nap Szombathelyen

 

 

A délután folyamán Korom Gábor tart majd humort sem nélkülöző előadást, majd ismét látványos bemutatókban csodálhatjuk meg a nagyszerű kutyák ügyességét. Találkozhatunk óriási tudással rendelkező mentőkutyákkal a  Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat jóvoltából, Varga Katalin dogdancing kűrt ad elő kutyusával, megismerkedhetünk egy bemutató által a klikkeres képzésen tanult trükkök sorával a szombathelyi Kutyatanoda jóvoltából. Kántor nyomában is elindulunk Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője és Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője segítségével. Csizmazia Tamás, az Alpok-Alfa Kutyaiskola vezetője a “Jó út és rossz út” tanításáról beszél majd kutyakiképzési bemutatója során. 

 

Sorra kerülnek a kutyáinkat érintő egészségügyi kérdések is. Dr. Varjú Gábor, a Szombathelyi Állatkórház kórházvezető állatorvosa beszél arról, mi mindent tehetünk gazdiként kedvencünk egészségéért. A délutánra szervezett második kerekasztal beszélgetés hasonló témában zajlik majd: a “Hogyan legyek jó gazda?” kérdéskört járja körül. Akik a témát boncolgatják: Horváth László, a Kutyatanoda vezetője, Csizmazia Tamás, az Alpok-Alfa kutyaiskola vezetője, Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője, Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület vezetője, Jancsó Enikő, a Kölyökmentők Egyesület Alapítója, Dienes Szandra  az Állatvédők Vasi Egyesülete alelnöke, valamint Németh Tamás, a Kutyamenhely Alapítvány  FEB elnöke.

 

A gyerkőcök sem maradnak ki a sorból: a Mesebolt Bábszínház elhozza nekik a Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című előadását. 

 

Mindezek mellett egész nap folyamatosan várja Mészáros Zsolt (‘Sadness’) a kutya-gazda párosokat a kutya-gazdi fotózáson. A vállalkozó kedvűek az elkészült fotókkal nevezhetnek is a kutya-gazda hasonmás versenyre! 

És mivel a kutyákból sosem elég: a rendezvény alatt megcsodálhatjuk Simkó Szilárd, a kutyafotós lélegzetelállító képeiből rendezett kiállítást a helyszínen. 

 

 

A Kutyajó napon a kutyák is szívesen látott vendégek
A Kutyajó napon a kutyák is szívesen látott vendégek
A képen Lucky, a Fekete István Állatvédő Egyesület gazdiraváró kutyusa szerepel
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A sátraknál bemutatkoznak terápiás kutyamasszőrök, kutyakozmetikusok, de találkozhatunk az Állatvédők Vasi Egyesületével, a Fekete István Állatvédő Egyesülettel és a Kölyökmentőkkel is. Természetesen az állatvédőkkel együtt védenceik is részt vesznek a Kutyajó napon - és talán többük gazdira is talál majd!

Az egyesületeknél az állatvédelemről és az állatvédők munkájáról beszélgethetnek az érdeklődők, míg a Kutyabarathelyek.hu standjánál a felelős állattartásról, a városi kutyatartás kérdéseiről és a kutyabarát szemléletről cserélhetnek eszmét a látogatók. 

 

 


 

A rendezvény látogatása és minden programja ingyenes. Természetesen a Kutyajó nap kutyabarát esemény, így a négylábú családtagok is szívesen látott vendégek.

 

A szervezők kérik a kutyával érkezőket, hogy csak érvényes oltással rendelkező, jól szocializált ebekkel jöjjenek (előbbi igazolására tartsák maguknál az oltási könyvet), illetve a rendezvény területén tartsák pórázon kedvenceiket!

 


 

További információ az esemény Facebook oldalán, ide kattintva!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját
Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli szombattól hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő
Óriási számú tacskó-gazdit, és állatbarát érdeklődőt vonzott a VII. Hivatalos Tacskó Találkozó a hétvégén Gödöllőre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyákat és macskákat egyaránt védeni kell a férgesség ellen Hírek - Címlapon
Kutyákat és macskákat egyaránt védeni kell a férgesség ellen
Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Hírek - Címlapon
Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost