A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost

2019. október 03., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb felháborító eset: korábban felfüggesztett börtönre és hivatásának gyakorlásának megtiltására ítélte a bíróság azt az állatorvost, aki a kiszolgáltatott, beteg állatok és gazdáik kárára nyerészkedett. Az ex-állatorvosnak ismét súlyos vádakkal kell majd szembenéznie.



Mikor a bicska kinyílik a zsebünkben… - így kezdték posztjukat az esetről a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport. Hogy őszinték legyünk: mi sem fogalmaznánk máshogy. 

 

Tavaly, szinte napra pontosan egy éve számoltunk be mi is az esetről, mellyel az egész ország döbbenten szembesült. A felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi átverte a gazdikat, akik megbíztak benne mint szakemberben, de még rosszabb, hogy nem egyszer súlyosan beteg állatok kárára nyerészkedett. A bíróság az állatorvosi szakma gyakorlásától is eltiltotta akkor. 

 

A napokban 21 beagle-t kellett kimenteni egy szaporítótelepről. A hideg zuhany: a felfüggesztettet kapott ex-állatorvos tartotta és szaporította őket - hogy aztán kísérleti célokra használja és adja el őket. 

A kutyák egy beton padlójú helyiségbe voltak összezárva, kanok, szukák együtt. A kutyák közt több vemhes, sokan tüzelnek - folyamatosak voltak a verekedések közöttük. 

A kutyáknak még nevük sem volt… 

 

A rendőrség segítségével a Szurkolók az állatkínzás ellen, az Agár Fajtamentés, a Beagle Fajtamentés és a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely felszámolta a telepet. A kutyák az állatvédőkhöz kerültek, az ellátásuk és az ivartalanításuk megkezdődött. A későbbiekben örökbefogadhatóak lesznek. 

 

A részt vevő állatvédő szervezetek meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket. 

 

Az eset margójára: íme, a bizonyíték, mennyire elrettentő erejű a felfüggesztett börtönbüntetés, amit szinte minden egyes állatkínzásos esetben kiszabnak. Nemhogy nem gátol meg másokat abban, hogy állatra emeljenek kezet, még az erre ítéltek is minden további nélkül képesek megismételni tettüket. Pont a napokban érkezett a hír, miszerint egy zalai férfi ismét bíróság elé kell álljon állatkínzásért -  ő szintén kapott már korábban felfüggesztett fogházbüntetést állatkínzásért.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Szülinapi tortával ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a kísérleti telepről mentett kutyák Szülinapi tortával ünnepelték szabadulásuk évfordulóját a kísérleti telepről mentett kutyák
Szívmelengető látni, mennyire örült egymásnak a négy imádnivaló Beagle.

Kísérleti telepről mentett öregecske beagle-t fogadott örökbe Harry herceg és Meghan Markle Kísérleti telepről mentett öregecske beagle-t fogadott örökbe Harry herceg és Meghan Markle
Választhattak volna kölyköt is, de szívük egy öregecske kutyán esett meg - Mia mama mostantól királyi helyen élvezheti a jól megérdemelt nyugdíjas éveket.

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Rex Alapítvány is várja az 1%-okat! Hírek - Címlapon
A Rex Alapítvány is várja az 1%-okat!
Bevetésen a chipleolvasós éttermek! Hírek - Címlapon
Bevetésen a chipleolvasós éttermek!