A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Másodszor emeltek vádat állatkínzás miatt egy zalai férfi ellen

2019. október 02., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a férfi ellen, aki korábban már felfüggesztett börtönbüntetést kapott szintén állatkínzásért.



Az 57 éves dióskáli férfi másodszor kerül bíróság elé állatkínzás miatt. Korábbi tettéért a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, ám úgy látszik, nem tanult a büntetésből. Alig két hónapja ismét kutyát bántalmazott. 

 

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, a férfi a háza udvarán tartotta 10 év körüli keverék kutyáját, de az ebet augusztusban agyonütötte. A megláncolt kutyát baltájával kétszer fejen ütötte, amitől az elpusztult, az állat tetemét pedig ezután elásta.

 

Hamarosan ismét bíróság elé áll majd a férfi. Amennyiben az utóbbi állatkínzást a próbaideje alatt követte el, az előző ítélettel kiszabott büntetését is le kell majd ülnie.

 

Bízunk benne, hogy a bíróság ezúttal példaértékű ítéletet hoz majd a visszaeső állatkínzónak!



 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost Hírek - Címlapon
Botrány: ismét állatkínzáson kapták az egyszer már elítélt ex-állatorvost
Kirándulás kutyával vadregényes utakon Hírek - Címlapon
Kirándulás kutyával vadregényes utakon