A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elítélte a bíróság az állatkínzó állatorvost

2018. október 05., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a beteg állatok kárán nyerészkedő állatorvost. Az ítéletben eltiltották az orvost az állatorvosi tevékenység gyakorlásától is.



Átverte a gazdikat, akik megbíztak benne mint szakemberben, de még rosszabb, hogy nem egyszer súlyosan beteg állatok kárára nyerészkedett az az állatorvos, akit a napokban ítélt el a bíróság állatkínzás és az állatorvosi tevékenységével összefüggésben elkövetett csalás miatt. A fenti bűncselekmények mellett egyéb bűntettek miatt is folyik per az illető ellen.

 

A csaló állatorvos ellen a Vizslamentés állt ki, a felelősségre vonást a Magyar Állatorvosi Kamara is támogatta szakmailag. A sértetteket Dr. Bárándy Gergely ügyvéd képviselte. A bizonyítékok alapján a bíróság bűnösnek találta az állatorvost állatkínzás-, az állatorvosi tevékenységében elkövetett csalás és egyéb bűntettek vétségében. A felfüggesztett börtönbüntetés mellett eltiltották állatorvosi hivatásának gyakorlásától is.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia Hírek - Címlapon
2020-ra állatkísérlet-mentes lesz Kalifornia
Nem olyan okosak a kutyák, mint azt gondolnánk? Hírek - Címlapon
Nem olyan okosak a kutyák, mint azt gondolnánk?