A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 18., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.



 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményeiben számos, a kutyák kialakulásával, fejlődésével és tartásukkal kapcsolatos leletanyagot, tárgyat és csontot őriznek.

 

A 2019. június 22-én 16-24 óráig országosan megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájának központi témájaként a magyar kutyafajták élő jelenlétes bemutatását, ezzel kapcsolatos közérthető, de hiteles előadások tartását, a kutyák munka közbeni élő bemutatóját, interaktív játékokat, kézműves foglalkozásokat álmodtak meg a szervezők.

 

 

Magyar Kutyafajták Éjszakája

 

 

 

Ezen apróból meghívást és kiállítási lehetőséget kapott a Rex Alapítvány is.

 

 

Tervezett programok:

  • Tablókiállítás a magyar kutyafajtákról
  • Videovetítés a 9 magyar kutyafajtáról (a Rex Alapítvány saját oktatóanyaga)
  • Tanyaolimpiát rendezünk (interaktív családi vetélkedő)
  • Óránkénti nyereményekért bárki játszhat velünk Legyen Ön is kutyaokos! Kvízjátékot.

 

Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum előtti terület

Időpont: 2019. június 22. 16.00 – 24.00

További részletek az eseményről ide kattintva érhetők el! 

 

 


 

A Rex Alapítvány


A Rex Kutyaotthon Alapítvány az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését tűzte ki célul, s eképpen az állatmentés, elhelyezés, ivartalanítás, örökbeadás, oktatás és felvilágosítás eszközeivel immár 27. éve töretlen kitartással végzi tevékenységét.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány telephelye egy többfunkciós létesítmény - a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark - rövid nevén Rex Állatsziget - mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását és a környezettudatos magatartás népszerűsítését. Szemléletformáló programjainkon több mint tízezer gyermek és felnőtt sajátíthatja el évről évre, hogyan válhatnak kedvenceik felelősségteljes gazdájává.

 

 

 

Forrás: rex.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Kutyatörténeti gyűjteménnyel gazdagodott a Magyar Nemzeti Múzeum Kutyatörténeti gyűjteménnyel gazdagodott a Magyar Nemzeti Múzeum
A Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központba (MNMKK) került a világ egyik legnagyobb kutyatörténeti gyűjteménye, a "Corneliana Collectio Cynologica" - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Menhelyről örökbefogadott kutya lett Franciaország elnöki ebe Hírek - Címlapon
Menhelyről örökbefogadott kutya lett Franciaország elnöki ebe
Rekordkísérlet az Allee Bevásárlóközpont kutyás napján! Hírek - Címlapon
Rekordkísérlet az Allee Bevásárlóközpont kutyás napján!