A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 18., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.



 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményeiben számos, a kutyák kialakulásával, fejlődésével és tartásukkal kapcsolatos leletanyagot, tárgyat és csontot őriznek.

 

A 2019. június 22-én 16-24 óráig országosan megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájának központi témájaként a magyar kutyafajták élő jelenlétes bemutatását, ezzel kapcsolatos közérthető, de hiteles előadások tartását, a kutyák munka közbeni élő bemutatóját, interaktív játékokat, kézműves foglalkozásokat álmodtak meg a szervezők.

 

 

Magyar Kutyafajták Éjszakája

 

 

 

Ezen apróból meghívást és kiállítási lehetőséget kapott a Rex Alapítvány is.

 

 

Tervezett programok:

  • Tablókiállítás a magyar kutyafajtákról
  • Videovetítés a 9 magyar kutyafajtáról (a Rex Alapítvány saját oktatóanyaga)
  • Tanyaolimpiát rendezünk (interaktív családi vetélkedő)
  • Óránkénti nyereményekért bárki játszhat velünk Legyen Ön is kutyaokos! Kvízjátékot.

 

Helyszín: Mezőgazdasági Múzeum előtti terület

Időpont: 2019. június 22. 16.00 – 24.00

További részletek az eseményről ide kattintva érhetők el! 

 

 


 

A Rex Alapítvány


A Rex Kutyaotthon Alapítvány az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését tűzte ki célul, s eképpen az állatmentés, elhelyezés, ivartalanítás, örökbeadás, oktatás és felvilágosítás eszközeivel immár 27. éve töretlen kitartással végzi tevékenységét.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány telephelye egy többfunkciós létesítmény - a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark - rövid nevén Rex Állatsziget - mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását és a környezettudatos magatartás népszerűsítését. Szemléletformáló programjainkon több mint tízezer gyermek és felnőtt sajátíthatja el évről évre, hogyan válhatnak kedvenceik felelősségteljes gazdájává.

 

 

 

Forrás: rex.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vadászkutyákat bántalmazó elítéltekkel szemben nyújtott be keresetet az ügyészség Hírek - Címlapon
Vadászkutyákat bántalmazó elítéltekkel szemben nyújtott be keresetet az ügyészség
Forró téma: védjük a tappancsot! Hírek - Címlapon
Forró téma: védjük a tappancsot!