A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások – Kutyás paradicsom Verőcén

Verőce – Csattogó Völgyi Üdülőházak


2022. május 23., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Utazás
A Csattogó Völgyi Üdülőházakban jártunk Verőcén - Kutyaparadicsom 5,5 hektáros elkerített területen! 

Az aktív pihenés szerelemeseinek tervezték ezt helyet eredetileg. A hatalmas területen helyet kaptak sportpályák (foci, kézi, kosár, strandröplabda, tenisz), ping-pong asztalok, medence, szabadtéri kemence, szalonnasütő- és bográcsozó helyek, erdei kalandpark. Haladva azonban a kor támasztotta igényekkel, a négylábúak előtt is megnyitották a kapukat.

 

 

Az üdülőházak környékén hatalmas terület áll rendelkezésünkre
Az üdülőházak környékén hatalmas terület áll rendelkezésünkre
Fotó: Kris Baumann

 

 

Szállás tekintetében több típusból is lehet választani attól függően, hogy hány fő vesz részt az utazáson. Van, amelyikhez közös vizesblokk van távolabb az épülettől és olyan is, amelyikhez saját fürdőszoba vagy teakonyha tartozik. Kinek mi a fontos.


Az épületek, szobák tiszták, rendezettek. De, aki luxusra vágyik, az ne itt keresse! Kicsit időutazás volt számunkra ez a múltba: leginkább a gyerekkori táborozós emlékeket hozta vissza. Viszont mi örömmel éltük újra annak az időszaknak a hangulatát!

 

 

Az egész napos játék és kirándulás után éds a pihenés
Az egész napos játék és kirándulás után éds a pihenés
Fotó: Kris Baumann

 


Igény szerint lehetőség van félpanziós ellátásra is. Akik valaha voltak napközisek, azokban az elkészített ételek szintén ismerős érzéseket kelthetnek. Az adagok bőségesek és az étel is finom. Előzetes egyeztetés alapján az esetleges egyéni igényeket is igyekeznek megoldani (pl. különböző intoleranciák, vega vagy vegán étkezés).

 

Ami nekünk, mint kutyásoknak talán a legfontosabb volt, hatalmas szeretettel fogadják a négylábúakat is! Szinte mindenhova szabadon mehetnek. Ott tartózkodásunkkor három gyerekcsoport is volt a helyszínen, de ők is – szinte kivétel nélkül – imádták a kutyákat. Az egyik felügyelőtanár hozta magával a tacsiját is.
Az itt dolgozók között is vannak, akik gazdik, de a helyi kutyusokat nem láttuk. Csak reggelente hallottuk őket, amikor a szolgálati házak közelében sétáltunk el.

 

 

Az egész terület bejárható a kutyákkal: játék, feladatok, pihenés... amihez épp kedvünk szottyan
Az egész terület bejárható a kutyákkal: játék, feladatok, pihenés... amihez épp kedvünk szottyan
Fotó: Kris Baumann

 

 

Négylábú vendégek az egyik üdülőházban
Négylábú vendégek az egyik üdülőházban
Fotó: Kris BaumannA hatalmas, kerítéssel körbezárt területen lényegében szabadon mozoghatnak az ebek. Újdonsült Tacskó barátunk még együtt is focizott a gyerekekkel a füves pályán. A főkaput azonban éjszakára is nyitva hagyják, mivel vannak szállítók, akik hajnalban fuvaroznak, így előfordulhat, hogy a környékbeli vadak (szarvas, őz, vaddisznó, stb) tiszteletüket teszik. Ezért kora reggel érdemes körültekintően kiengedni a kutyikat. Mi csak gólyával találkoztunk a reggeli sétáinkon a terület határain belül. De a csapat négylábú tagjai közül volt olyan, akiknek ez is kihívást jelentő új élmény volt.

 

 

Közel van a Duna-part is: a melegben egyes helyeken a kutyák is csobbanhatnak
Közel van a Duna-part is: a melegben egyes helyeken a kutyák is csobbanhatnak
Fotó: Kris Baumann

 

 

A környéken számtalan kirándulási lehetőség van. Ezekről a honlapon lehet tájékozódni: https://csattogovolgy.hu/latnivalok/  


A Királyréti Kisvasútra kutya is felvihető, azonban csak pórázzal és szájkosárban. Egy utas legfeljebb két kutyussal utazhat és jegyet kell nekik is váltani.

 

 

Nincs mindenhol tiltva a kutyák vízbe engedése
Nincs mindenhol tiltva a kutyák vízbe engedése
Fotó: Kris Baumann

 


A Duna-part autóval körülbelül 8 perc a tábortól. Vannak olyan részek, ahol nem tiltják, hogy a kutyák is a vízbe menjenek, erről érdemes körültekintően tájékozódni! Jó idő esetén viszont meglehetősen zsúfolt tud lenni a partszakasz.

 

Mi is és a kutyáink is nagyon jól érezték magunkat. Arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy amikor távozásunkkor átvették tőlünk a szobákat, a recepciós hölgy megjegyezte, hogy kutyások ilyen szép rendben még nem hagyták el a szállást.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyajó szállásajánló Kutyajó szállásajánló
Egy kutyás számára csak kedvence társaságában lehet igazán jó a pihenés. Legszívesebben mindenhova magunkkal vinnénk kedvencünket, nem kivétel ez alól egy jó kirándulás, utazás sem!

Kutyás barangolások - Négykutyás csodavilág Szarvason Kutyás barangolások - Négykutyás csodavilág Szarvason
Szarvas város sok kutyás gazdi körében nagyon népszerű, hiszen minden évszakban tökéletes úticél, garantált a kutyavigyor és ez négy kutyával sincs másképpen.

Vidéki romantika - kutyásoknak Vidéki romantika - kutyásoknak
Olyan helyen jártunk Csiki Kapitánnyal, meg a Zirccsel, hogy rögtön megostromoljátok, ha megtudjátok, kvázi mint Szigetvárat a törökök... Mert ugye ez a hely éppen az említett város fölé magasodó mozsgói szőlőhegyen van ott, ahol I. Szulejmán tábort vert anno 1566-ban!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek Horvátországba is szabaddá válik az út - szinte minden járványügyi korlátozást eltörölnek
Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mopsz - Kinézete és betegségei miatt sem tekinthető egy tipikus kutyafajtának Hírek - Címlapon
Mopsz - Kinézete és betegségei miatt sem tekinthető egy tipikus kutyafajtának
Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja? Hírek - Címlapon
Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja?