A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások – Kutyás paradicsom Verőcén

Verőce – Csattogó Völgyi Üdülőházak


2022. május 23., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Utazás




A Csattogó Völgyi Üdülőházakban jártunk Verőcén - Kutyaparadicsom 5,5 hektáros elkerített területen!



 

Az aktív pihenés szerelemeseinek tervezték ezt helyet eredetileg. A hatalmas területen helyet kaptak sportpályák (foci, kézi, kosár, strandröplabda, tenisz), ping-pong asztalok, medence, szabadtéri kemence, szalonnasütő- és bográcsozó helyek, erdei kalandpark. Haladva azonban a kor támasztotta igényekkel, a négylábúak előtt is megnyitották a kapukat.

 

 

Az üdülőházak környékén hatalmas terület áll rendelkezésünkre
Az üdülőházak környékén hatalmas terület áll rendelkezésünkre
Fotó: Kris Baumann

 

 

Szállás tekintetében több típusból is lehet választani attól függően, hogy hány fő vesz részt az utazáson. Van, amelyikhez közös vizesblokk van távolabb az épülettől és olyan is, amelyikhez saját fürdőszoba vagy teakonyha tartozik. Kinek mi a fontos.


Az épületek, szobák tiszták, rendezettek. De, aki luxusra vágyik, az ne itt keresse! Kicsit időutazás volt számunkra ez a múltba: leginkább a gyerekkori táborozós emlékeket hozta vissza. Viszont mi örömmel éltük újra annak az időszaknak a hangulatát!

 

 

Az egész napos játék és kirándulás után éds a pihenés
Az egész napos játék és kirándulás után éds a pihenés
Fotó: Kris Baumann

 


Igény szerint lehetőség van félpanziós ellátásra is. Akik valaha voltak napközisek, azokban az elkészített ételek szintén ismerős érzéseket kelthetnek. Az adagok bőségesek és az étel is finom. Előzetes egyeztetés alapján az esetleges egyéni igényeket is igyekeznek megoldani (pl. különböző intoleranciák, vega vagy vegán étkezés).

 

Ami nekünk, mint kutyásoknak talán a legfontosabb volt, hatalmas szeretettel fogadják a négylábúakat is! Szinte mindenhova szabadon mehetnek. Ott tartózkodásunkkor három gyerekcsoport is volt a helyszínen, de ők is – szinte kivétel nélkül – imádták a kutyákat. Az egyik felügyelőtanár hozta magával a tacsiját is.
Az itt dolgozók között is vannak, akik gazdik, de a helyi kutyusokat nem láttuk. Csak reggelente hallottuk őket, amikor a szolgálati házak közelében sétáltunk el.

 

 

Az egész terület bejárható a kutyákkal: játék, feladatok, pihenés... amihez épp kedvünk szottyan
Az egész terület bejárható a kutyákkal: játék, feladatok, pihenés... amihez épp kedvünk szottyan
Fotó: Kris Baumann

 

 

Négylábú vendégek az egyik üdülőházban
Négylábú vendégek az egyik üdülőházban
Fotó: Kris Baumann



A hatalmas, kerítéssel körbezárt területen lényegében szabadon mozoghatnak az ebek. Újdonsült Tacskó barátunk még együtt is focizott a gyerekekkel a füves pályán. A főkaput azonban éjszakára is nyitva hagyják, mivel vannak szállítók, akik hajnalban fuvaroznak, így előfordulhat, hogy a környékbeli vadak (szarvas, őz, vaddisznó, stb) tiszteletüket teszik. Ezért kora reggel érdemes körültekintően kiengedni a kutyikat. Mi csak gólyával találkoztunk a reggeli sétáinkon a terület határain belül. De a csapat négylábú tagjai közül volt olyan, akiknek ez is kihívást jelentő új élmény volt.

 

 

Közel van a Duna-part is: a melegben egyes helyeken a kutyák is csobbanhatnak
Közel van a Duna-part is: a melegben egyes helyeken a kutyák is csobbanhatnak
Fotó: Kris Baumann

 

 

A környéken számtalan kirándulási lehetőség van. Ezekről a honlapon lehet tájékozódni: https://csattogovolgy.hu/latnivalok/  


A Királyréti Kisvasútra kutya is felvihető, azonban csak pórázzal és szájkosárban. Egy utas legfeljebb két kutyussal utazhat és jegyet kell nekik is váltani.

 

 

Nincs mindenhol tiltva a kutyák vízbe engedése
Nincs mindenhol tiltva a kutyák vízbe engedése
Fotó: Kris Baumann

 


A Duna-part autóval körülbelül 8 perc a tábortól. Vannak olyan részek, ahol nem tiltják, hogy a kutyák is a vízbe menjenek, erről érdemes körültekintően tájékozódni! Jó idő esetén viszont meglehetősen zsúfolt tud lenni a partszakasz.

 

Mi is és a kutyáink is nagyon jól érezték magunkat. Arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy amikor távozásunkkor átvették tőlünk a szobákat, a recepciós hölgy megjegyezte, hogy kutyások ilyen szép rendben még nem hagyták el a szállást.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mopsz - Kinézete és betegségei miatt sem tekinthető egy tipikus kutyafajtának Hírek - Címlapon
Mopsz - Kinézete és betegségei miatt sem tekinthető egy tipikus kutyafajtának
Tizenöt embert gyanúsítanak a nagykőrösi kutyaviadalok ügyében Hírek - Címlapon
Tizenöt embert gyanúsítanak a nagykőrösi kutyaviadalok ügyében