A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyát vett a piacon a kínai férfi - de miért nem ugat?

2018. július 02., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Jó vásárt csinált a kínai férfi a piacon: egy Pomerániai törpespitzre sikerült megalkudnia. Idővel azonban egyre biztosabb lett, hogy valami nagyon nem stimmel a kutyával.



Tavaly novemberben vásárolta a kölyköt a kínai férfi, Tao a piacon: az apróságba azonnal beleszeretett. Első ránézésre Pomerániai törpespitznek tűnt a kutyus, az eladó ezt meg is erősítette, és 1000 jüant kért érte. Az árat a vevő sokallta, nekiálltak alkudozni - végül Tao 300 jüanért megvásárolta a kiskutyát.

 

Tao nagyon jó vásárt csinált - legalábbis akkor úgy tűnt. Idővel, ahogy a kölyök cseperedett, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy valami nagyon nem oké. A kiskutya egyáltalán nem ugat. Nem is hasonlít egy Pomerániai törpespitzre. Sőt. Kutyára sem.

 

Kutyavásárlás Kínában: kutyaként adta el a piaci árus a mosómedvét
Kutyavásárlás Kínában: kutyaként adta el a piaci árus a mosómedvét
Fotó: shanghai.ist

 

Hamar kiderült, hol a hiba: Taora egy mosómedvét sózott rá a piaci árus. Az állatot a pórul járt gazdi nem tarthatta meg, a lakóhelyén ugyanis nem engedélyezett a mosómedve háziállatként tartása. A macit végül az erdészeti szolgálat vette át, és szabadon engedték a vadonban.

 

Nem egyedüli eset az, ami Taoval történt: nem is olyan rég, szintén Kínában esett meg, hogy a megvásárolt tibeti masztiff fajtájú ebről kiderült, hogy az valójában egy örvös medve.

Még ez sem veszi el az emberek kedvét attól, hogy szaporítótól vásároljanak…? :)

 

 

 

Forrás: shanghai.ist

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Óvatosságra intik a túrázókat, kirándulókat Óvatosságra intik a túrázókat, kirándulókat
A Bükki Nemzeti Park óvatosságra inti az erdőjárókat: területükön medve kóborol, akit végre lencsevégre is sikerült kapni. Mihályt, a medvét egy vadkamera filmezte le.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ); az állatorvosok anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát is láttak vagy megvizsgáltak volna.

Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára
A kutyaszaporítók és kölyökkutya-kereskedők összekapcsolt ellenőrzése során vont vizsgálat alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Baranya megyei kutyakereskedőt, valamint a hozzá kölyköket beszállító Tolna megyei szaporítót. Mindkét érintettnél olyan súlyos hiányosságokat tárt fel a hatóság, amelyek együttesen csaknem milliós nagyságrendű bírság kiszabását indokolták.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"...életem egyik legjobb döntése volt, hogy kutyás lettem" Hírek - Címlapon
"...életem egyik legjobb döntése volt, hogy kutyás lettem"
"Először meg kell tanulni, hogy mi az a kutya, miből áll, hogy működik" Hírek - Címlapon
"Először meg kell tanulni, hogy mi az a kutya, miből áll, hogy működik"