A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyát vett a piacon a kínai férfi - de miért nem ugat?

2018. július 02., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Jó vásárt csinált a kínai férfi a piacon: egy Pomerániai törpespitzre sikerült megalkudnia. Idővel azonban egyre biztosabb lett, hogy valami nagyon nem stimmel a kutyával.



Tavaly novemberben vásárolta a kölyköt a kínai férfi, Tao a piacon: az apróságba azonnal beleszeretett. Első ránézésre Pomerániai törpespitznek tűnt a kutyus, az eladó ezt meg is erősítette, és 1000 jüant kért érte. Az árat a vevő sokallta, nekiálltak alkudozni - végül Tao 300 jüanért megvásárolta a kiskutyát.

 

Tao nagyon jó vásárt csinált - legalábbis akkor úgy tűnt. Idővel, ahogy a kölyök cseperedett, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy valami nagyon nem oké. A kiskutya egyáltalán nem ugat. Nem is hasonlít egy Pomerániai törpespitzre. Sőt. Kutyára sem.

 

Kutyavásárlás Kínában: kutyaként adta el a piaci árus a mosómedvét
Kutyavásárlás Kínában: kutyaként adta el a piaci árus a mosómedvét
Fotó: shanghai.ist

 

Hamar kiderült, hol a hiba: Taora egy mosómedvét sózott rá a piaci árus. Az állatot a pórul járt gazdi nem tarthatta meg, a lakóhelyén ugyanis nem engedélyezett a mosómedve háziállatként tartása. A macit végül az erdészeti szolgálat vette át, és szabadon engedték a vadonban.

 

Nem egyedüli eset az, ami Taoval történt: nem is olyan rég, szintén Kínában esett meg, hogy a megvásárolt tibeti masztiff fajtájú ebről kiderült, hogy az valójában egy örvös medve.

Még ez sem veszi el az emberek kedvét attól, hogy szaporítótól vásároljanak…? :)

 

 

 

Forrás: shanghai.ist

Témába vág

Óvatosságra intik a túrázókat, kirándulókat Óvatosságra intik a túrázókat, kirándulókat
A Bükki Nemzeti Park óvatosságra inti az erdőjárókat: területükön medve kóborol, akit végre lencsevégre is sikerült kapni. Mihályt, a medvét egy vadkamera filmezte le.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ); az állatorvosok anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát is láttak vagy megvizsgáltak volna.

Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára
A kutyaszaporítók és kölyökkutya-kereskedők összekapcsolt ellenőrzése során vont vizsgálat alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Baranya megyei kutyakereskedőt, valamint a hozzá kölyköket beszállító Tolna megyei szaporítót. Mindkét érintettnél olyan súlyos hiányosságokat tárt fel a hatóság, amelyek együttesen csaknem milliós nagyságrendű bírság kiszabását indokolták.

Pest megyei szaporítótelepen ütött rajta a Nébih Pest megyei szaporítótelepen ütött rajta a Nébih
Még tavaly decemberben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állatvédelmi szakemberei Albertirsán. Az ellenőrök több mint száz, részben szűkös, fényszegény és takarítatlan helyen tartott kutyát találtak a helyszínen, továbbá állatgyógyászati készítmények tiltott felhasználását tapasztalták. A Nébih az állatgyógyszerek engedély nélküli használata miatt marasztalta el az ebtartót, akivel szemben az állatvédelmi eljárás a helyi járási hivatal közreműködésével zajlik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Rehabportál Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Autópályáról mentettek kutyákat a rendőrök Hírek - Címlapon
Autópályáról mentettek kutyákat a rendőrök
Így reagált az egy éves boxer a szülinapi meglepetésére Hírek - Címlapon
Így reagált az egy éves boxer a szülinapi meglepetésére