A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyatámadás: széttépte a csivavát… (+18!)

2014. október 15., 20:30


Szerző: sklara


Kategória: Állatvédelem




…a stafford. Lehet hibáztatni. A csivavát. A staffordot. A Gazdit. Meg a másik Gazdit. – De mi előbb gondolkodjunk egy kicsit!



A történet a szokásos: a nagy kutya betámadja a kiskutyát, utóbbi belehal. Az emberek jelentős része ilyenkor követi a szokásos bűnbakkereséséi technikát: a nagyobb a hibás, a „harci” (őrző-védő) – és a szegény picike meg… nos, igen, csivava volt, amelyik köztudottan érdekes jellemű eb… Na de hát akkor is…! 

 

Kép: www.alon.hu
Kép: www.alon.hu

 

Kedves Gazdi!

Tedd a szívedre a kezed: Te jártál már hasonló cipőben? Kerültél-e ilyen helyzetbe, mint most ez? Ki volt a hibás? Változó… a kutya, a gazdi… a másik kutya, a másik gazdi. Ez van.

 

A cél: ELKERÜLNI ezeket a helyzeteket, és megtanulni kezelni, amennyire lehet. (Nem adunk tippeket: a kutyaiskolában a trénerek kioktatnak rá, mit kell tenned ilyen szituációban!)

 

Kép: www.alon.hu
Kép: www. alon.hu

 

DE! Azt kérjük, hogy ne ítélj! Mert a média többnyire nem közöl minden fontos részletet – így szubjektíven mondasz véleményt, hiszen nincs elég információd az objektivitáshoz.

Amikor az alon.hu-n erről a szombathelyi esetről olvastunk, alatta volt egy komment, amely arról szólt, hogy a kis csivavát több méteres pórázon sétáltatták, neveletlen kis kedvenc volt, és bizony ő támadott már meg számos kutyát (kisebbet és óriásit is). Most ez lett a végzete.

 

Az utóbbi kommentet néhány óra múlva már nem találtuk… viszont érdekes, ahogy az emberek mindentudónak hiszik magukat. Olvasgass kommenteket – és ne ítélj, hogy ne ítéltess!

 

„Remelem, hogy elaltatjak ezt a kutyat, mivel veszélyes másokra! Es ha egy kisgyerek szaladgál ott éppen akkor mi történik?A gazdája gondatlansaga miatt bűnhődjon a kutya!miert setaltat egy nő egy ilyen kutyat ha nem bír vele?...” (lájk: 1)

 

„Először azt irod hogy reméled elaltatjàk a kutyust utàna pedig azt hogy a gazda gondatlansàga miatt bűnhödjön a kutya ??? Ez kizàrolag a gazda hibàja nem a kutyàè. Nekem két sztafim van de soha nem tettek ilyet pedig ők sem mindig sètàlnak pòràzzal. A gyerekekhez oda mennek mert imàdjàk őket. A gyerekek elleni tàmadàsokat a pitbullok csinàljàk nem a sztafik. Nem minden esetben kell sajnàlni a kistestű kutyàkat mert sokkal agresszivabbak mint a közepes vagy nagy testű kutyàk. Nem egyszer volt példa rá hogy sètàltattam a kutyuimat pòràzon ès nekik tàmadott egy pòràz nèlküli kistestű kutya. Itt nem csak az egyik gazdàt kell szapulni. A másik ugyan olyan hibàs!!!! De az a baj hogy a sztafikròl az olyan emberek nyilvànitanak negatìv vèlemènyt akiknek fogalmuk nincs a termèszetükről ès a fajtàt sem ismerik.” (lájk: 10)

 

„két kutya között gyakran előfordul, hogy nem szimpik egymásnak. a sztefi meg egy nagyon okos, engedelmes, tanítható, szerethető, de erős kutya. ez egy elég szerencsétlen helyzet, a legkevésbé sem hibáztatnám az adott helyzetben a kutyákat. egy jól nevelt sztefinek elég lett volna egy határozott 'NEM'-et mondani és békén hagyja a kiskutyát.” (lájk: 15)

 

Kép: www.alon.hu
Kép: www.alon.hu

 

„Ezer más kutya csinál hasonlókat, csak az nem hírérték, mert nem bull típus.... Ennyire gáz lenne az olvasottság, hogy megint ilyenet kell írni? Így sem tud a sok sok ember különbséget tenni kutya és kutya közt, nem hogy a fajtakat megállapítani, de sokszor még a színek közt sem... Emellett nagyon sajnalom a kiskutyát, de mint az állatok úgy az emberek, hiába tanítottak előfordul, hogy hibáznak... De gondolom, itt minden hozzászóló tökéletes....” (lájk: 6)

 

„Ez szornyu. Sajnalom a sztafit, most mindenki ot utalja, pedig kedves alakok. A kis genya tamado csivaval meg mindenki egyutterez. Szerintem el kene altatni, aki hulyesegeket ir.” (lájk: 2)

 

„mexikói csiva a legvadabb kutya a világon,a Staffi(amstaff) ilyen fajta neki az a jó buli ha elkapja a másik kutyát jól elveri,de igen-igen jól tanítható,ráadásnak imádja az embert,és szó szerint tiszteli őt,aki ismeri a fajtát jól tudja ezt,gondolom amiről senki sem beszél a csiva az édes kis hangján tudatta vele,hogy ő a főnök,az amstaff meg azt tette amit különben szokott.” (lájk: 0)

 

„szegény bácsi, gondolom ez a kis kutya lehetett a "kisbarátja". ’ (lájk: 0)

 

És a mi kommentünk:

„Az ember nem hozhat ítéletet sem önmaga, sem mások fölött. Mert nincsen abban a helyzetben, hogy az igazságot áttekinthetné. Az igazságot rá kell bízni Istenre. Aki tudja, mi az igazság, s aki nem büntetni, de gyógyítani akar.” - Müller Péter

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Szávát és látássérült gazdáját felügyelet nélkül kószáló kutyák támadták meg Győrben két alkalommal. A szerencsén múlott, hogy megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Miért csinálja a kutyám? – Támadás Miért csinálja a kutyám? – Támadás
Sok sétát és kutyussal töltött szabadidőt keserít meg a támadás jelensége. Amikor hiába szeretnél egy nyugis sétát tenni, lehetetlennek tűnik. Mert kiszámítható, mi fog történni. Eleinte minden rendben, labdáztok, játszotok. Ügyesen megcsinál minden feladatot. Aztán kedvenced meglát egy másik kutyát pár méterre... Megáll. Befeszül a teste. Összecsukja a száját és meredten néz. Nem borzol, nem ugat. Csendben van. Elég beszédes az a csend…! Sokszor állatorvosi rendelőben köt ki az áldozat kutyus. Aki túléli vagy nem a támadást. Aggodalom, orvosi számla és a félelem… Mi van, ha megismétlődik?

Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya
"... mert, ha szeretsz valakit, bármit megtennél, hogy megóvd a bajtól." Egy szívmelengető barátság története.

Horror Cegléden: őrjöngő kutya támadt meg több kutyát is egy este alatt Horror Cegléden: őrjöngő kutya támadt meg több kutyát is egy este alatt
Rettegésben tartotta Cegléd kertvárosát egy őrjöngő kutya csütörtök este. Több kutyára is rátámadt, de még a telkek kerítései is alig-alig tudták megállítani: a kertekbe is megpróbált bejutni áldozatot keresve magának…

Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával
Csemer Boglárka énekesnő kiskutyáját a kezei közül tépte ki ősz végén egy kerítésen át kiszabadult amerikai bulldog, majd a szeme láttára végzett vele. Plusz nyolc napon túl gyógyuló traumatikus sérülést okozott Boggie-nak, az extrém fizikumú kutya őt is megtámadta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar sikerek Csehországban Hírek - Címlapon
Magyar sikerek Csehországban
5 ok amiért válságban van a kutyanevelés Hírek - Címlapon
5 ok amiért válságban van a kutyanevelés