A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 ok amiért válságban van a kutyanevelés

2014. október 04., 08:15


Szerző: sklara


Kategória: Nevelés
...miért, válságban van?! A kutyaiskolabudapest.hu szakértői szerint igen - és az indoklásaik igencsak érdekesek. Magadra ismersz? Te is így (nem) neveled a leghűségesebb barátodat? 

 

"Félünk saját kutyánktól"

Az oktatók szerint nem merünk "ellentmondani" kedvencünknek.. Nem attól félünk, hogy megharap, vagy ránk morog, hanem a konfliktus helyzettől és ebünk hisztijétől, ami nagyon hangos, zavaró, felkavaró tud lenni.

Kutyánknak ennek ellenére tudomásul kell vennie, hogy vannak helyzetek, amikor nem lehet a közvetlen közelünkben: minél hamarabb szokja ezt meg, annál kevésbé adódik a későbbiekben gond!

...és Te?

"Csökkennek az elvárásaink"

Amikor kiskutyánk üvöltve rohan oda a szomszédhoz, vagy egy másik kutyához, esetleg szemtelenül kunyerál, hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy természetes, amit csinál. Nem!  Mi nem tanítottuk meg a helyes viselkedésre, a későbbiekben pedig ebből komoly gondok adódhatnak egy ellenséges szomszédnál, vagy egy nagy testű kutyánál...

Kulcsszó: nevelni!

"Ciki lett kutyát nevelni"

A legtöbb kutya ért a szép szóból is, ám léteznek olyan helyzetek, amikor bizony határozottan kell fellépnünk.

(Pl.: Nem figyelt oda a Gazdi, és a kutya szagot fogott, az illat után rohanva elfelejti a hívó szó jelentését, és a zsákmányhoz érve habzsolni kezdi azt. Mi történik ilyenkor? Amikor a kutya futásnak ered,Gazdi még kiabálni sem mer, mert ciki: meghallja a telep...  Majd amikor utoléri, körbe néz, hogy esetleg valaki láthatja is Őket, ezért suttogva ejnye-benjézik egyet, fintorogva szedi ki a kutya szájából a kitudja kinek az ürülékét és hazaballagnak. Ez gyenge Gazdi! A csúnya vagy erősebb beszéd még nem állatkínzás, és ne az érdekeljen, hogy ki mit szól hozzá!!!! Mindenki úgy neveli és tanítja a kutyáját, ahogy Ő azt jónak gondolja! És vannak helyzetek, amikor igenis össze kell szidni, határozottan - mint egy gyereket.)

Rövid parancsszavak...

"Mindig a könnyebb utat választjuk"

Mennyire egyszerű mindennap lemenni a térre a többi kutyáshoz, bedobni Benjikét a közösbe, aztán séta végén a "lefárasztott" kutyát becserkészni. Nincs otthon tombolás, és beszélgettünk is egy jót a Max Gazdijával… mára trendi lett a bandázás - azonban emellet elfelejtettünk minőségi időt tölteni a kedvenceinkkel. Hogy várjuk el kedvencünktől, hogy ránk figyeljen, jó kapcsolatunk legyen, ha nem is foglalkozunk vele igazán? Mikor játszottunk vele utoljára annyit, amennyit a szomszéd srácnak a kutyája?! Igen, fárasztó, igen, többnyire koszosak is leszünk tőle! De cserébe nagyon jó kapcsolatunk lesz kedvencünkkel. (A ruhát kimoshatjuk - a kutya lelkét nem.)

A leghűségesebb barát

Forrás: www.kutyaguru.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com MTI Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyatámadás: széttépte a csivavát…   (+18!) Hírek - Címlapon
Kutyatámadás: széttépte a csivavát… (+18!)
Túl barátságos a kutya? Hírek - Címlapon
Túl barátságos a kutya?