A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 ok amiért válságban van a kutyanevelés

2014. október 04., 08:15


Szerző: sklara


Kategória: Nevelés




...miért, válságban van?! A kutyaiskolabudapest.hu szakértői szerint igen - és az indoklásaik igencsak érdekesek. Magadra ismersz? Te is így (nem) neveled a leghűségesebb barátodat?



 

 

"Félünk saját kutyánktól"

Az oktatók szerint nem merünk "ellentmondani" kedvencünknek.. Nem attól félünk, hogy megharap, vagy ránk morog, hanem a konfliktus helyzettől és ebünk hisztijétől, ami nagyon hangos, zavaró, felkavaró tud lenni.

Kutyánknak ennek ellenére tudomásul kell vennie, hogy vannak helyzetek, amikor nem lehet a közvetlen közelünkben: minél hamarabb szokja ezt meg, annál kevésbé adódik a későbbiekben gond!

...és Te?

"Csökkennek az elvárásaink"

Amikor kiskutyánk üvöltve rohan oda a szomszédhoz, vagy egy másik kutyához, esetleg szemtelenül kunyerál, hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy természetes, amit csinál. Nem!  Mi nem tanítottuk meg a helyes viselkedésre, a későbbiekben pedig ebből komoly gondok adódhatnak egy ellenséges szomszédnál, vagy egy nagy testű kutyánál...

Kulcsszó: nevelni!

"Ciki lett kutyát nevelni"

A legtöbb kutya ért a szép szóból is, ám léteznek olyan helyzetek, amikor bizony határozottan kell fellépnünk.

(Pl.: Nem figyelt oda a Gazdi, és a kutya szagot fogott, az illat után rohanva elfelejti a hívó szó jelentését, és a zsákmányhoz érve habzsolni kezdi azt. Mi történik ilyenkor? Amikor a kutya futásnak ered,Gazdi még kiabálni sem mer, mert ciki: meghallja a telep...  Majd amikor utoléri, körbe néz, hogy esetleg valaki láthatja is Őket, ezért suttogva ejnye-benjézik egyet, fintorogva szedi ki a kutya szájából a kitudja kinek az ürülékét és hazaballagnak. Ez gyenge Gazdi! A csúnya vagy erősebb beszéd még nem állatkínzás, és ne az érdekeljen, hogy ki mit szól hozzá!!!! Mindenki úgy neveli és tanítja a kutyáját, ahogy Ő azt jónak gondolja! És vannak helyzetek, amikor igenis össze kell szidni, határozottan - mint egy gyereket.)

Rövid parancsszavak...

"Mindig a könnyebb utat választjuk"

Mennyire egyszerű mindennap lemenni a térre a többi kutyáshoz, bedobni Benjikét a közösbe, aztán séta végén a "lefárasztott" kutyát becserkészni. Nincs otthon tombolás, és beszélgettünk is egy jót a Max Gazdijával… mára trendi lett a bandázás - azonban emellet elfelejtettünk minőségi időt tölteni a kedvenceinkkel. Hogy várjuk el kedvencünktől, hogy ránk figyeljen, jó kapcsolatunk legyen, ha nem is foglalkozunk vele igazán? Mikor játszottunk vele utoljára annyit, amennyit a szomszéd srácnak a kutyája?! Igen, fárasztó, igen, többnyire koszosak is leszünk tőle! De cserébe nagyon jó kapcsolatunk lesz kedvencünkkel. (A ruhát kimoshatjuk - a kutya lelkét nem.)

A leghűségesebb barát

Forrás: www.kutyaguru.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám? Miért szeretne mindig hozzám érni a kutyám?
A Te kedvenced is igényli az érintést? Bökdös az orrával vagy rád teszi a mancsát? Miért csinálja?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyatámadás: széttépte a csivavát…   (+18!) Hírek - Címlapon
Kutyatámadás: széttépte a csivavát… (+18!)
Túl barátságos a kutya? Hírek - Címlapon
Túl barátságos a kutya?