A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lappangó veszélyek az udvaron - tedd kutyabaráttá a kerted!

2021. április 25., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A kerted, vagy a hétvégi telked ideális terület a játékra a kutyáddal, azonban nagyon fontos, hogy ne legyen veszélyes kedvenced számára. Nem is gondolnád, milyen lappangó veszélyekre kell odafigyelni, amik apróságoknak tűnhetnek, mégis nagy baj okozói lehetnek!



 

Legyen kutyabarát a kerted is!
Legyen kutyabarát a kerted is!
Fotó: huffingtonpost.com

 

A kert kutyabaráttá-tétele fontos, ha önfeledten szeretnél játszani kutyáddal odakint, de főleg akkor, ha kutyád a nap nagyobb részét (vagy az egészét kint tölti.)

 

Csiga- és meztelencsiga-ölő szerek

Mindent megrágnak, ami az útjukba kerül, komoly kárt tehetnek a veteményesben. Éppen ezért nem szívesen látott vendégek a kertben:különféle riasztókkal és mérgekkel védekeznek ellenük. Ezek azonban a kedvencek számára is veszélyesek, hiszen olyan vegyszereket tartalmaznak, melyek az ő egészségüket is károsíthatják. A leginkább mérgező összetevő a metaldehid, ez görcsöket, erős remegést okoz. Az állat testhőmérséklete hirtelen felszökik tőle.

A kutyabarát megoldás: védekezz alternatív módon! A csigák által veszélyeztetett növények köré húzz egy sávot homokból, és/vagy fűrészporból. még hatékonyabb lesz a módszer, ha a kerted köré is húzol egy ilyen “védősávot”. Ezen a csigák nem szívesen másznak át.

 

A talajba is kerülhetnek olyan anyagok, amik ártalmasak a kutyára
A talajba is kerülhetnek olyan anyagok, amik ártalmasak a kutyára
Fotó: huffingtonpost.com

 

Ürgék, vakondok és az őket riasztó szerek

A rágcsálók eltávolítására használt mérgek is veszélyeztetik a falánk kutyát. Ezek foszfidokat tartalmaznak, melyek elfogyasztása puffadáshoz, hányáshoz, és remegéshez, rohamokhoz vezethet.

A kutyabarát megoldás: készíts házi rágcsáló-riasztót! Ricinusolajat és folyékony bio-mosogatószert  keverj össze, higítsd fel vízzel! Adj hozzá 20 csepp borsmenta illóolajat is, és ezzel öntsd körül a vakondtúrást.

 

Csont- és halliszt egy kis földdel elegyítve - ínycsiklandó!

Legalábbis a kutyának. A csont- és hallisztet gyakran használják a kertészek: a földhöz keverik, így ezek növelik annak nitrogéntartalmát. A növényeknek ez nagyon jó - azonban ez a módszer a kutyára veszélyes lehet. Hihetetlenül jó orrukat nem fogja elkerülni a csont és a hal szaga - előfordulhat, hogy belakmározik belőle a kedvenc. Ezt azonban megemészteni nem tudja, sőt! Az elegy cement-szerűen összeáll, és blokkolja a tápcsatornát.

A kutyabarát megoldás: “vegetáriánus trágya”! A lucerna a legjobb nitrogén forrása a földnek!

 

A legjobb, ha a kutya nem férhet a veteményes közelébe
A legjobb, ha a kutya nem férhet a veteményes közelébe
Fotó: motherearthnews.com

 

A csábító komposzt

A nagy halom komposzt a kert sarkában kész svédasztalnak tűnhet egy nem válogatós kutyának, azonban semmiképp sem szabad hagyni, hogy beleegyen: olyan gombák, baktériumok szaporodhatnak el benne, melyek veszélyt jelentenek a kedvenc egészségére. Ezek (főleg a penész) görcsöket, hányást, remegéses rohamokat okozhatnak!

A kutyabarát megoldás: a megelőzés! Legyen a komposzt a kutya számára megközelíthetetlen! A legjobb, ha biztos kerítéssel választod el a komposztálót. Ha műanyag edényed van erre a célra, úgy rögzítsd, hogy biztosan ne tudja felborítani a kutyád!

 

 

Forrás: dogsnaturallymagazine.com
Indexkép forrás: huffingtonpost.com
Cikk első megjelenése: 2016. július 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Hírek - Címlapon
Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak Hírek - Címlapon
Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak