A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Lappangó veszélyek az udvaron - tedd kutyabaráttá a kerted!

2021. április 25., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A kerted, vagy a hétvégi telked ideális terület a játékra a kutyáddal, azonban nagyon fontos, hogy ne legyen veszélyes kedvenced számára. Nem is gondolnád, milyen lappangó veszélyekre kell odafigyelni, amik apróságoknak tűnhetnek, mégis nagy baj okozói lehetnek!



 

Legyen kutyabarát a kerted is!
Legyen kutyabarát a kerted is!
Fotó: huffingtonpost.com

 

A kert kutyabaráttá-tétele fontos, ha önfeledten szeretnél játszani kutyáddal odakint, de főleg akkor, ha kutyád a nap nagyobb részét (vagy az egészét kint tölti.)

 

Csiga- és meztelencsiga-ölő szerek

Mindent megrágnak, ami az útjukba kerül, komoly kárt tehetnek a veteményesben. Éppen ezért nem szívesen látott vendégek a kertben:különféle riasztókkal és mérgekkel védekeznek ellenük. Ezek azonban a kedvencek számára is veszélyesek, hiszen olyan vegyszereket tartalmaznak, melyek az ő egészségüket is károsíthatják. A leginkább mérgező összetevő a metaldehid, ez görcsöket, erős remegést okoz. Az állat testhőmérséklete hirtelen felszökik tőle.

A kutyabarát megoldás: védekezz alternatív módon! A csigák által veszélyeztetett növények köré húzz egy sávot homokból, és/vagy fűrészporból. még hatékonyabb lesz a módszer, ha a kerted köré is húzol egy ilyen “védősávot”. Ezen a csigák nem szívesen másznak át.

 

A talajba is kerülhetnek olyan anyagok, amik ártalmasak a kutyára
A talajba is kerülhetnek olyan anyagok, amik ártalmasak a kutyára
Fotó: huffingtonpost.com

 

Ürgék, vakondok és az őket riasztó szerek

A rágcsálók eltávolítására használt mérgek is veszélyeztetik a falánk kutyát. Ezek foszfidokat tartalmaznak, melyek elfogyasztása puffadáshoz, hányáshoz, és remegéshez, rohamokhoz vezethet.

A kutyabarát megoldás: készíts házi rágcsáló-riasztót! Ricinusolajat és folyékony bio-mosogatószert  keverj össze, higítsd fel vízzel! Adj hozzá 20 csepp borsmenta illóolajat is, és ezzel öntsd körül a vakondtúrást.

 

Csont- és halliszt egy kis földdel elegyítve - ínycsiklandó!

Legalábbis a kutyának. A csont- és hallisztet gyakran használják a kertészek: a földhöz keverik, így ezek növelik annak nitrogéntartalmát. A növényeknek ez nagyon jó - azonban ez a módszer a kutyára veszélyes lehet. Hihetetlenül jó orrukat nem fogja elkerülni a csont és a hal szaga - előfordulhat, hogy belakmározik belőle a kedvenc. Ezt azonban megemészteni nem tudja, sőt! Az elegy cement-szerűen összeáll, és blokkolja a tápcsatornát.

A kutyabarát megoldás: “vegetáriánus trágya”! A lucerna a legjobb nitrogén forrása a földnek!

 

A legjobb, ha a kutya nem férhet a veteményes közelébe
A legjobb, ha a kutya nem férhet a veteményes közelébe
Fotó: motherearthnews.com

 

A csábító komposzt

A nagy halom komposzt a kert sarkában kész svédasztalnak tűnhet egy nem válogatós kutyának, azonban semmiképp sem szabad hagyni, hogy beleegyen: olyan gombák, baktériumok szaporodhatnak el benne, melyek veszélyt jelentenek a kedvenc egészségére. Ezek (főleg a penész) görcsöket, hányást, remegéses rohamokat okozhatnak!

A kutyabarát megoldás: a megelőzés! Legyen a komposzt a kutya számára megközelíthetetlen! A legjobb, ha biztos kerítéssel választod el a komposztálót. Ha műanyag edényed van erre a célra, úgy rögzítsd, hogy biztosan ne tudja felborítani a kutyád!

 

 

Forrás: dogsnaturallymagazine.com
Indexkép forrás: huffingtonpost.com
Cikk első megjelenése: 2016. július 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Pandakutya? Fekete-fehér csau-csaukat mutattak be egy állatkertben Pandakutya? Fekete-fehér csau-csaukat mutattak be egy állatkertben
A kutyák bundájának befestése mellett döntött egy kínai állatkert, miután nem kaptak engedélyt arra, hogy valódi óriáspandákat adjanak otthont.

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Grillparti és a kutyák - erre figyelj! Grillparti és a kutyák - erre figyelj!
A melegedő tavaszi napoktól megindul a grillszezon és abba se marad, míg ősz közepén rosszra nem fordul az időjárás. A kerti sütögetés a nyár elengedhetetlen programja, ám mint mindent, ezt is okosan és odafigyelve kell csinálnunk - főleg, ha négylábú barátunk is velünk tart!

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Hírek - Címlapon
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ
Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette Hírek - Címlapon
Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette