A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája!

2019. szeptember 27., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Zen, a magyar mentőkutya bizonyult a legjobbnak a 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon. Remek teljesítményével bizonyította, a magyar mentőkutyák bizony a világ élvonalába tartoznak!



A Franciaországban megrendezett 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon huszonnégy országból érkeztek versenyzők, összesen 59 csapat mérte össze tudását. Magyarországot tíz kutya és vezetője képviselte a megméretésen: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon szolgálatot teljesítő Leczki Sarolta és Karma (malinois), a Pannon Kutyás Kutató-mentő Csapat színeiben Belényi Beatrix és Zen (malinois), valamint Kiss Ágnes és Dao (keverék) lépett pályára. A Mancs a Kézben Egyesület részéről Orosz Viktória és Ninja (border collie), Csóka Gabriella és Zoé (malinois), Pinkóczi Diána és Kevlár (malinois), illetve Molnár Ivett és Jethro (malinois) utazott Franciaországba. A magyar csapat tagja volt az S.O.S. Mentőkutyás Egyesület versenyzője, Gáspár Ildikó is Pencu (keverék) nevű kutyájával. A Kutyákkal az Életért Alapítvány képviseletében Szabó Gábor és Cili, a németjuhász mutatta be tudását, a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálattól pedig Balázs László és Symba bizonyította, hogy egy kilencéves, súlyos műtétből felépült kutyában is van még spiritusz - írja a katasztrofadelem.hu.

 

Zen volt a legjobb a romkutatásban
Zen volt a legjobb a romkutatásban
Fotó: facebook.com/bmokf.hivatalos

 

A tíz kutyából kilenc állt rajthoz, Zoé ugyanis megsérült, így gazdájával visszaléptek a versenytől. A hazai csapat tagjai rom- és területkutatás versenyszámban indultak, illetve valamennyien teljesítették az engedelmességet, fegyelmezettséget, ügyességet tesztelő pályát. A körülmények nem könnyítették meg az összesen több mint száz versenyző dolgát: a viharos időjárás mellett a kutatásra váró erdős terület nagysága, illetve a romterület nehézsége is komoly feladat elé állította a versenyzőket – ahogy az egy valós katasztrófa esetén egyébként is lenne.

 

Az idei megmérettetésen a romkutatás területén avathattak magyar bajnokot. A helyszín egy földrengés által összedőlt városrész volt, itt kellett a kutyáknak túlélők után kutatni. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát erősítő Belényi Beatrix és hatéves malinois kutyája, Zen bizonyultak a legjobbnak a versenyen! 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A legfurcsább (kutyás) közúti tábla, amit valaha láttunk Hírek - Címlapon
A legfurcsább (kutyás) közúti tábla, amit valaha láttunk
A Coca-Cola is kutyával nyer meg minket Hírek - Címlapon
A Coca-Cola is kutyával nyer meg minket