A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Majdnem elütötte a vakvezető kutyát és gazdáját - a sofőr állítja, ő nem hibázott

2018. augusztus 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Megszólalt az autót vezető sofőr, aki ellen háborút indítottak a felháborodott kommentelők Facebookon - szerinte ő nem hibázott, a kutya volt szabálytalan, nem is engedhették volna át a vizsgán...



Óriási port kavart a vizsgázó vakvezető kutyáról és gazdájáról szóló videófelvétel, amit mi is megosztottunk a Facebook oldalunkon. A felvételen a vizsgázó kutya épp egy útkereszteződésen vezetné át gazdáját, ám ahogy leléptek az úttestre, megjelent egy bekanyarodó autó, és kis híján elütötte őket, majd fékezés nélkül egyszerűen továbbhajtott.

 

„A kutyának a fejét elkapta a hátsó sárvédővel, és egy hatalmasat koppant. Mindnyájan nagyon megijedtünk, főleg én a kutya miatt, mert magamon éreztem, hogy velem nem lesz gond. A kocsi az továbbhajtott” – mesélte a kutya gazdája az ATV-nek. A csatorna Híradóját megkereste maga a sofőr is, aki  elmondta az álláspontját: szerinte ő már befordult autójával, amikor a kutya és gazdája lelépett a járdáról. Úgy gondolja, a felvételen is látszódik, hogy nem ő ütötte el az ebet, hanem az ment neki az autójának. Ezzel szerinte meg is bukott a közlekedésbiztonsági vizsgán. Hozzátette: azért hajtott tovább, mert nem érzékelte, hogy elsodorta a jószágot - írják.

 

 

 

A Híradónak Köves Szilárd, vezetéstechnikai szakértő szerint „ilyet mindenki elkövet, sajnos, de a helyes eljárás az az, hogy lassan érkezek, ránézek az ott álló gyalogosra, ha és amennyiben mutat szándékot, hogy elindul, akkor átengedem. Ha nem, akkor fokozott óvatossággal és nagyon lassú tempóval megpróbálhatok elmenni előtte. Én a felvételen úgy láttam, hogy viszonylag lendületesen érkezett az autó”

 

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzője, Mezősi Tamás szerint a kutya mindent jól csinált, semmilyen hibát nem követett el. A gazda is helyesen mérte fel a helyzetet a szituációban.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe? Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe?
Négylábú barátaink teljesértékű családtagjaink. Természetes, ha mindent megtennénk jóllétük érdekében. De vajon tudjuk- e, mik azok a tünetek, esetek, amikor azonnal, késlekedés nélkül állatorvoshoz kell fordulnunk? És az egyéb, nem sürgősségi esetek? Kihez fordulhatunk, ha kérdésünk van, vagy segítségre van szükségünk, de nincs elérhető állatorvos a közelben? Dr. Piller Pálma állatorvos segít nekünk eligazodni a témában!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2018 Hírek - Címlapon
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2018
Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya Hírek - Címlapon
Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya