A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megböki barátja orrát, így jelzi a süket és vak kutyusnak, hogy indulhat a móka

2021. november 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Megható videón a segítőkész kutyus, ahogy kedves gesztussal köszönti sérült pajtását.Egy találkozás, amely mindent megváltoztat – így érezhette Tamale, az ausztrál juhászkutya és Jimmy, a golden retriever, amikor először futottak össze a parkban. Különleges barátság szövődött közöttük, és azóta is hatalmas örömmel köszöntik egymást, amikor elérkezik a séta és móka ideje.

 

Tamale fogyatékossága ellenére imádnak együtt játszani, mozgásából, hangulatából szinte észre sem venni, hogy valami hibádzik. A jókedvű bundás ugyanis születésétől fogva semmit sem lát és nem is hall, de az illatokat és az érintést nagyon is érzi. Aranyszínű barátja mintha tudná, ezért minden alkalommal, amikor találkoznak, megböki pajtása orrát. A gyengéd gesztussal mondja el neki: sziaaa, gyere játszani!

 

@t.thedoublemerle1

always got you buddy ???? ##bestfriend ##deaf ##blind ##doublemerle ##kfcsecretmenuhacks ##fyp

♬ hell never love you like i can - Evie <3

 

A süket és vak kutyust még pici korában adták le a menhelyen, ahol nem kellett sokat várnia, mire megérkezett érte az álomgazdi. Kayleigh Otstot tisztában volt azzal, mit vállal, és boldogan nézett a kihívások elébe, hiszen tudta, hogy talán ő lehet az egyetlen esélye a magára hagyott csöppségnek.

 

Gyakran megesik, hogy nekiütközik ennek-annak, de ettől eltekintve teljesen normális kutyának tűnik. A legtöbben elcsodálkoznak rajta, alig hiszik el, hogy bármi problémája lenne” – mesélte kedvencéről, akinek lételeme a mozgás és a játék. Minden kalandban benne van, rettentően szeret sétálni, kirándulni és ha teheti, úton-útfélen barátságot köt mindenkivel. De a szíve csücskében egy goldie foglal helyet: Jimmy és Tamale nagyjából egy éve találkoztak először a parkban, és ma már alig várják, hogy újra és újra összefuthassanak.  

 

 

A két kutya barátsága megmelengeti szívünket, talán azért is, mert csodálatos példát nyújtanak elfogadásról és segítségnyújtásról. Jimmy egyszerűen érzi, hogy társa időnként egy kis támogatásra szorul, így jöhetett létre a bájos üdvözlő szertartásuk is.

 

Mielőtt sétára indulnánk, a süket és vak kutyus az autóban vár a nyitott ajtó mellett, mire látó barátja odasétál hozzá és megböki nóziját. Innen tudja, hogy szeretett pajtása megérkezett, és indulhat is a móka.

 

Bámulatos az a gyengédség és törődés, amit kutyáink mindazok felé mutatnak, akiket tiszta szívből szeretnek!

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Tiktok/@t.thedoublemerle1

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai
A kutyák, malacok és gyerekek kutatását bemutató filmsorozattal jelentkeztek az ELTE Etológia tanszék kutatói.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ezerszínű szőlőhegyek között - lenyűgöző fotók egy kutyasétáról Hírek - Címlapon
Ezerszínű szőlőhegyek között - lenyűgöző fotók egy kutyasétáról
Áttörés jöhet az állatvédelemben: jelentősen szigorodhat az állatkínzás elleni fellépés jogszabályi környezete Hírek - Címlapon
Áttörés jöhet az állatvédelemben: jelentősen szigorodhat az állatkínzás elleni fellépés jogszabályi környezete