A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megnyílt a világ első tacskómúzeuma

2018. április 04., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Kutyaformájú kenyértől óriási aranyozott kutyaszoborig számtalan kiállítási tárgy idézi meg a tacskót egy, a németországi Passauban húsvéthétfőn megnyílt múzeumban, amelyet teljes egészében a német eredetű vadászkutyának szenteltek.



A dóm közelében található 80 négyzetméteres múzeumban két büszke tacskótulajdonos, Seppi Küblbeck és Oliver Storz virágárus évtizedek alatt összehozott, több mint 2000 darabból álló gyűjteménye kapott helyett, köztük porcelánfigurák, plüsskutyák, tacskómotívumos metszetek, tacskót ábrázoló bélyegek és egyéb hasonló kutyás "ereklyék". A tacskó egyaránt megjelenik vadászkutyaként, házikedvencként, a bajor kedélyesség szimbólumaként, játékszerként, karácsonyi dekorációként vagy olimpiai kabalaként. (Az 1972-es müncheni nyári olimpiai játékok hivatalos kabalája egy tacskó, Waldi volt.)

 

Tacskó tacskó hátán - szó szerint!
Tacskó tacskó hátán - szó szerint! 
Fotó: spiegel.de

 

"A világnak szüksége van egy dakszlimúzeumra. Egyetlen másik kutyafajta sem élvezi azt az elismertséget és népszerűséget, mint amelyet Bajorország szimbóluma, a tacskó. Akartunk egy olyan helyet, ahol az emberek összejöhetnek és együtt örülhetnek" - mondta a pár egyike, Küblbeck, aki szerint a tacskó (dakszli) népszerűsége növekvőben van, mert a sajátos formájú eb sokak szívébe belopta magát.

 

Mindenféle méretű, anyagú tacskós használati- és dísztárgy megtalálható a múzeumban
Mindenféle méretű, anyagú tacskós használati- és dísztárgy megtalálható a múzeumban
Fotó: br.de

 

A dakszli (dachshund, borzeb) az egyik legrégebbi és legnépszerűbb német kutyafajta. A barokk idején jött divatba, főleg a nemesség körében, a tacskórajongó világhírességek közé tartozik Pablo Picasso, Marlon Brando, Liz Taylor, Romy Schneider, John F. Kennedy, Albert Einstein, sőt Napóleon is. Az ezredfordulón, amikor a fajta kimenni látszott a divatból, Liam Gallagher brit énekes egyszerre 10 tacskót vásárolt, hogy megmentse a kihalástól a fajtát.

 

Az  igazi bólogatós kutya se maradhat ki
Az  igazi bólogatós kutya se maradhat ki
Fotó: spiegel.de

 

A tacskómúzeum megnyitásának híre már jóelőre hatalmas érdeklődést keltett, sokan előre lefoglaltak idegenvezetést vagy küldtek gyűjtött tárgyakat, egy tacskórajongó belga punkzenész egész kollekcióját felajánlotta.

 

 


 

Forrás: MTI

Témába vág

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban
Magyarország egyetlen mentő-tacskója is fáradhatatlanul kutat a romok között, hogy segíthessen a túlélőkön.

Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője
Párizs külvárosában nem mindennapi helyre bukkanhatunk: itt található a világ egyik legöregebb kisállattemetője. Nagysága és egykori fénye mára már megkopott, mégis érdemes ezt a különleges helyet felfedezni.

Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!
Közeleg az év egyik legjobban várt kutyás eseménye: idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hivatalos Tacskó Találkozó. Idén is izgalmas programokkal várják a kutyákat és gazdákat – nem csak tacsisoknak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - I. rész Hírek - Címlapon
Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - I. rész
Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb Hírek - Címlapon
Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb