A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat

Dogs on the Catwalk 2023


2023. december 11., 08:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.Az eseményt a menhely védenceinek származását bemutató, végletekig szívbemarkoló videó nyitotta meg. A lánc végén, csontsoványan is farkukat csóváló hálás kutyusok a közönséget annyira meghatották, hogy nők és férfiak együtt könnyeztek, vagy el-elkapták tekintetüket a kijelzőről, hogy erőt gyűjtsenek a további tartalmakhoz, míg Kriz Orsi csodálatosan dinamikus Dog Dancing Showja meg nem törte az érzékeny pillanatokat, ezzel pozitívan átívelve dr.Orosz Cintia megnyitó beszédére.

 

 

Az Ürömi Állatmenhely vezetőinek bemutatkozása
dr. Orosz Cintia az Ürömi Állatotthon vezetőivel a megnyitón
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

Dr.Orosz Cintia, az esemény ötletgazdája felhívja a figyelmet az adakozás fontosságára, a kutyusok iránt érzett őszinte, feltétel nélküli szeretetre, majd a menhely vezetőivel, Szűcsné Adriennel és Szőnyi-Bellér Ildikóval beszélgetnek a mentett kutyák származásáról, előéletéről, a menhelyeket érő nehézségekről és az örökbefogadás menetéről. A fellépő nyolc kutya örökbefogadási procedúrái azonosak az állatotthonból történő szigorú örökbefogadási feltételekkel, kiemelve a több alkalommal történő látogatást, a gondolatébresztő beszélgetéseket és a felelős kutyavállalás fontosságát. Az Ürömi Állatotthon kiemelt figyelmet fordít az edukációra, hangsúlyozva, hogy a felelős állattartás ott kezdődik, ha az ember nem visz haza kutyát abban az esetben, ha ezt az élethelyzete nem engedi meg. Azonban lehetőség van kutyusokat sétáltatni, vagy támogató, “virtuális” gazdájává válni egy kiválasztott kis árvának. 

 

 

Ovádi Péter állatvédelmemért felelőskormánybiztos beszéde
Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos beszéde 
Forrás: dr. Orosz Cintia

 

 

“A ma gyermeke a jövő állattartója” hangzott Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos rövid köszöntőjében, majd  élő podcastokkal, a felelős állattartásról szóló kerekasztal beszélgetésekkel robogott tovább a rendezvény. Dr. Vetter Szilvia az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője és a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Kuratóriumának elnöke kiemeli, hogy országszerte sokat fejlődtünk a tudatosság, megfontoltság terén, azonban a tanulmányok alapján az emberek még mindig egy év alatti, kis méretű szuka kutyákat választanak a leggyakrabban. Az esemény segítheti a keverék kutyák népszerűsítését, és hogy elsöpörhessük végre az őket körüllengő sztereotípiákat. 

 

 

Kerekasztal beszélgetés Dr.Vettel Szilviával, Erdélyi Nikolettel és Gelencsér Tímeával
Kerekasztal beszélgetés Dr. Vetter Szilviával, Gelencsér Tímeával és Erdélyi Nikolettel
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

Erdélyi Nikolett a kutyus-gazdi energiákról, Cédrus kutyájáról és az energiákkal való kommunikáció fontosságáról mesél. Cédrus, érzékenysége miatt hamar megtanította Nikit, hogy egy kicsit megnyugodjon, lassítson mikor hazaér, így kutyusa könnyebben kezelhetővé, kiegyensúlyozottabbá vált a mindennapokban. Gelencsér Tímea aktív, pörgős személyiség, tudatosan keresett maga mellé olyan négylábú társat, akivel futni, kirándulni járhat, és máig úgy érzi, kutyusa tökéletes választás volt számára. Hangsúlyozza, hogy a mindennapi életben áldozatokkal jár a kutyatartás, az egész napos kötetlen programokat felváltotta a kutyához való alkalmazkodás, a rendszeres séták, a felelősségvállalás. Szó esik a kutyatartás egészségre és mentális jóllétre gyakorolt pozitív hatásairól, személyiségformálásáról, és pozitív hozadékairól a társkeresésben.

 

 

Rubint Réka a kifutón az egyik kis mentvénnyel
Rubint Réka az adakozás fontosságáról beszélt
Forrás: dr.Orosz Cintia

 

 

Rubint Réka kiemeli az adakozás fontosságát és kutyái tiszta szeretetét, jótékony hatását az egész családra. Soós Dávid el sem tudná képzelni életét kis francia bulldogja nélkül, bár korábban úgy érezte nem fogja tudni megoldani egy kutyával a mindennapjait. Mióta egyedül gondoskodik kutyusáról értelmet nyert számára a mondat: amit nagyon szeretünk, arra szakítunk időt. Balogh Lencsi Eleni nagypapája kölyök kutyusát, Locát kapta meg, aki teljesen átalakította a mindennapjaikat. Feltételezhetően Loca is hordoz transzgenerációs mintákat, sérelmeket - akár az emberek -  melyeket sok türelemmel és elfogadással igyekszik kezelni Eleni és párja Dávid. Tisztában vannak kutyájuk gyengeségeivel, a séták során kommunikációval igyekeznek elkerülni a kellemetlen helyzeteket, ezzel Locát és a társadalom többi tagját is megkímélve az esetleges negatív kimenetelektől. Loca nagyon alkalmazkodó társ, akit szívesen visznek magukkal munkába, étterembe, fotózásra és előszeretettel látogatnak kutyabarát helyeket. Egy szóval jellemezve Eleniék számára kutyusuk  “a mindent” jelenti. 

 

 

Az Ürömi Állatotthon védence a kifutón
Az egyik kis árva lelkesen várja befogadóit a kifutón
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

Az Ürömi Állatotthon kutyái káprázatosan szerepeltek a kifutón, a Meedo by Rubint Réka, az Indigo Fitness és a Patchy kutyaruhák, valamint az NRN Privée zero waste kollekciójának bemutatásában kaptak szerepet. Fantasztikus kis csapatot vonultatott fel számunkra a menhely, hiszen minden mentvényük felkészülten, eszméletlenül együttműködően és hatalmas kitartással jelent meg a rendezvény egészén, a számukra szokatlanul ingergazdag környezet, a kiemelt terhelés ellenére is. Extrém nyomás volt ez olyan kutyusoknak, akik néhány hete még a lánc végén tengődtek, vagy egy több százas létszámú menhelyen küzdöttek az életben maradásért. A kennelekből villogó fények, harsány zajok közé érkeztek teljesen ismeretlen terepre, olyan helyzetbe, mely egy városi ingerekhez szokott ebnek is megterheli az idegrendszerét. Ők mégis, a főpróbát és az éles bevetést követően is türelmesen fotózkodtak a résztvevőkkel, engedték a simogatást, és nyugodtan várták a vacsorájukat a program végén. 

 

 

Bundás lelkesen csóvált az egész rendezvény alatt
Bundás lelkesen csóválta végig a rendezvényt 
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

A nyolcból hat kutyusra örökbefogadói szándékot jelentettek be a rendezvényen, így a kezdeményezés egyik célja teljesült. A felelős állattartás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, az esemény nagykövetei egy különlegesen nemes cél mellé álltak, népszerűsítve a keverék kutyák örökbefogadását, trendibbé téve a nem fajtatisztákat. 

 

 

Wifi nagyon nyugodtan tűrte a bevonulásokat
Wifi türelmesen várta a fotósokat
Forrás: kutyabarathelyek.hu

 

 

Kíváncsian várjuk az esemény hatását, és bízunk benne, hogy lesz még folytatás. 

Az esemény bevételének egésze az Ürömi Állatotthont támogatja. 

 

 

A Kiskutyák a kifutón 2023 rendezvény támogatói
A Dogs on the Catwalk 2023 rendezvény támogatói 
 
 
 
 


Indexkép forrás: dr.Orosz Cintia

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra Hírek - Címlapon
Jövőre is pályázhatnak a civil állatvédő szervezetek támogatásra
3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog Hírek - Címlapon
3 szimatolós játék otthonra, amely kutyádnak is tetszeni fog