A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyről egyenesen Hollywoodba: tudtad, hogy az Egy kutya hazatér sztárja egy mentett kutyus?

A színész-kutya története is egy igazi Hollywoodi sztori...


2019. január 17., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A legújabb kutyás mozifilm négylábú sztárja nem egy neves tenyésztőtől érkezett, nem színész-kutya felmenőktől származik. Egy kis menhelyen fedezte fel a film alapját adó könyv szerzője és felesége. Első pillantásra beleszerettek, nem volt kérdés, hogy megtalálták a tökéletes kutyát Bella szerepére!Egy tennessee-i menhelyen bukkant rá W. Bruce Cameron és felesége egy 2 éves vidám, meleg tekintetű kutyusra - első pillantásra tudták, megtalálták a tökéletes négylábút az Egy kutya hazatér film változatához. A kereséskor egyébként két fő szempont szerint nézték a kutyusokat: legyen pit bull keverék, ahogy az eljátszandó Bella, és legyen mentett.

 

Shelby fantasztikus teljesítményt nyújtott, tökéletes választás volt a szerepre. Története pedig legalább olyan szép, mint a filmé. - mondta Bryce Dallas Howard, aki Bella hangja volt az Egy kutya hazatér-ben.

 

 

A menhelyről egyenesen a filmvászonra került Shelby
A menhelyről egyenesen a filmvászonra került Shelby
Fotó: Sony Pictures

 

 

Shelbyn látszott, hogy nagyon boldog a menhelyre kerülése óta. Imádta, hogy végre tető van a feje felett, ami megvédi az időjárás viszontagságaitól, hogy enni, inni kap, hogy vannak, akik megsimogatják, fürdetik, szeretik. Talán nem is képzelte, hogy lehet még ennél is jobb sora.

Nem tudjuk, milyen emberekkel volt a menhelyre kerülése előtt dolga - vagy volt-e egyáltalán bármilyen kapcsolata emberekkel. A menhely olyan lehetett neki, mint nekünk egy luxus wellness hotel. Kapott enni, inni, megfürdették… boldog volt, hogy ott lehet” - mesélte Cameron az USA Today-nek.

 

 

W. Bruce Cameron, felesége, Cathryn Michon és a tréner, Teresa Ann Miller Shelbyvel
W. Bruce Cameron, felesége, Cathryn Michon és a tréner, Teresa Ann Miller Shelbyvel
Fotó: Sony Pictures

 

 

A választásban Teresa Ann Millet kutyatréner is segített: teszteket végzett, melyeket Shelby játszva elvégzett. ezekből egyértelműen kiderült, hogy a kis menhelyi kutya nagyon intelligens, könnyen tanul. “Egy óra alatt kiderült, hogy megtaláltuk a tökéletes kutyát” - emlékezett vissza Cameron. Így aztán Shelbyt magukkal vitték Hollywoodba, ahol új trénerével lakott, és megkezdték a munkát.

 

A filmes csapatból hárman kaptak egy-egy rejtett hívószámú telefont. Feladatuk az volt, hogy ha bármilyen gyanús jelet észlelnek arra vonatkozóan, hogy Shelbyt, és kutya-társait  rossz bánásmód veszélyezteti, azonnal értesítsék a vezetőséget. Ezzel is szerették volna biztosítani, hogy ne történhessen olyan eset, mint amilyen az Egy kutya négy élete forgatásán történt (erről itt írtunk).

“Az állatok jóléte a legfontosabb számunkra. Shelby minden feladat, trükk után nagy dicséretet, jutalmat, simogatást kapott. épp ezért örömmel végezte a feladatokat, játékként fogta fel a munkát.” - árulta el Cameron.

 

 

Az Egy kutya hazatér már látható a mozikban
Az Egy kutya hazatér már látható a mozikban

 

 

A forgatás befejezése után sem vonult nyugdíjba Shelby: most egy jótékonysági szervezetnek dolgozik. Debbie Pearl trénerhez került, akivel autista gyerekeket látogatnak meg és vidítanak fel kórházakban.

 

“Shelby élete borzalmasan kezdődött. Rossz sora volt. Mindez mára megváltozott és már ő segít másokon. Ő nem csak egy filmsztár. Ő egy csodálatos kutya!” - mondta Cameron, aki könyvben is megírta Shelby megható történetét.  

 

 

 

Forrás: usatoday.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

„Üdv itthon, Blue!” - Megmutatta a világnak tündéri kutyusát Michael J. Fox „Üdv itthon, Blue!” - Megmutatta a világnak tündéri kutyusát Michael J. Fox
Sokak szerint a Vissza jövőbe filmek bundás kutyasztárjára hasonlít Blue, az új családtag.

Préda – Menhelyről örökbefogadott kutya lett a Ragadozó-filmek négylábú sztárja Préda – Menhelyről örökbefogadott kutya lett a Ragadozó-filmek négylábú sztárja
Mindenki szívébe belopta magát a dingószerű kutya, aki a főhősnő hűséges társa, védelmezője szerepében tűnik fel.

"Elképesztően szoros a kapcsolatunk" - Henry Cavill imádja akitáját "Elképesztően szoros a kapcsolatunk" - Henry Cavill imádja akitáját
Ki hitte volna, hogy a Vaják sármos hősének szívét egy négylábon járó szőrmók rabolta el?

Betty White: milliók szerették az állatbarát színésznőt, öröksége tovább él Betty White: milliók szerették az állatbarát színésznőt, öröksége tovább él
"Én vagyok a legszerencsésebb ember e világon. Az életem két részre oszlik: állatok és show business, fele-fele arányban.” - Bettyre emlékezünk, akinek mosolya és jókedve mindnyájunk számára örök példaként szolgál.

Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum Új kutyás film a láthatáron: egy belga juhásszal készített filmet Channing Tatum
A film előzetese már megérkezett, a bemutató jövő év elején várható.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint 11 ezer éve segíthet a kutya a vadászatban az embernek Hírek - Címlapon
Több mint 11 ezer éve segíthet a kutya a vadászatban az embernek
A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök Hírek - Címlapon
A jeges Tiszából mentettek egy tacskót a rendőrök