A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát

2020. március 11., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Társ a gyászban – két kislány és két elhagyott kutya szívmelengető története az egymásra találásról és az újrakezdésről.



Néhány évvel ezelőtt fenekestül felfordult a Taphouse család élete, mikor a családfő autóbaleset következtében életét vesztette. Hiánya mérhetetlen fájdalommal töltötte meg az addig boldog otthont; az édesanya számára lehetetlen feladatnak tűnt az is, hogyan közölje két kicsi lányával a tragikus hírt. Az akkor négyéves Hazel és kétéves Juno nem értették, mi történt, ám a gondolat, hogy apukájuk soha többé nem jön haza, végtelenül elszomorította őket.

 

Az édesanya minden tőle telhetőt megtett, hogy átvészeljék az elkövetkezendő időszakot, az új kezdet azonban még így is nehéz volt. Ekkor döntött egy kutya örökbefogadása mellett, s a kis bulldog varázslatot hozott mindennapjaikba. A gyermekek pillanatok alatt a szívükbe fogadták a kölyköt, akinek minden vágya az volt, hogy végre tartozhasson valakihez. Mindnyájan megtapasztalták az elhagyatottság szívszorító érzését – egymásra találásuk azonban elhozta a reményteljes gyógyulás lehetőségét.

 

Társ a gyászban - a kislány és örökbefogadott kutyája
Társ a gyászban - a kislány és örökbefogadott kutyája

 

„Olyan volt, mintha összefoldozták volna kettétört szívem, ahogy elnéztem a kutyust és a kislányokat egymással játszani. Fern mindent megváltoztatott.” – mesélte az özvegyasszony.

 

A család élete teljessé vált a kutyának hála, ám a sétákat követően egyre inkább úgy tűnt, valami hibádzik. Bár gazdái figyelmét élvezhette a nap 24 órájában, a felcseperedő bulldog négylábú társaságra is vágyott. Szerették volna boldognak látni kedvencüket, így fontolgatták egy újabb kutya örökbefogadását. A keresés nehezebbnek bizonyult, mint hitték volna, hiszen olyan ebet kerestek, aki egyaránt jól kijön fajtársaival, macskákkal és kisgyermekekkel, és a meglévő kutyus játékossága, energiái is passzolnak hozzá.

 

A két mentett kutya új színt hozott a család életébe
A két mentett kutya új színt hozott a család életébe

 

Már majdnem feladták, mikor a Facebookon eléjük került egy gazdikereső bulldog hirdetése. Szomorú múltjára is fény derült: bántalmazták és elhanyagolták. Aggódtak, hogy agresszívan fog viselkedni vagy túlságosan rémült lesz, a találkozás azonban eloszlatta minden félelmüket: June egyenesen letelepedett az ölükbe, és láthatóan örült a szeretgetésnek, simogatásnak. Ő már döntött.

 

Az első hetekben mindent megtettek, hogy megkönnyítsék az új jövevény beilleszkedését minnapjaikba. Kiderült, hogy előző gazdái sűrűn bántalmazták: azért is megütötték, ha fel akart menni a kanapéra. Mikor először sikerült „rábeszélni June-t, hogy próbálja ki a kényelmet, látszott rajta, hogy a mennyországban érzi magát” – idézték fel a bájos emléket.

 

Kölcsönösen megmentették egymást
Kölcsönösen megmentették egymást

 

Azt azonban még álmukban sem gondolták volna, milyen szoros kötelék fonódik majd a kisebbik lány, Juno és June, a mentett kutya között. Elválaszthatatlanokká váltak, imádnak együtt tévézni, játszani, zenét hallgatni, és persze nagyokat szundítani, amihez a kislány gondosan betakargatja pajtását.

 

„A leggyengédebb kutyahölgy, akit ismerünk. Mindent és mindenkit szeret. Még a macskák is imádnak hozzábújni.”

 

A tragikus eseményt követően az örökbefogadás életmentő, lélekemelő döntésnek bizonyult az édesanya és a gyermekek gyászában. Míg az egyik kutyus játékos energiával tölti meg a házat, a másik jelenléte nyugalmat és biztonságot sugároz. Így tökéletes az egyensúly.

 

A bántalmazott bulldog új élete szeretettel és kényelemmel teljes
A bántalmazott bulldog új élete szeretettel és kényelemmel teljes

Forrás: cesarsway.com
Indexkép forrás: cesarsway.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el Hírek - Címlapon
Végleg bezár a világ legkegyetlenebb agárpályája, ahol kutyák ezrei pusztulnak el
Kutyák védik a veszélybe került elefántokat az orvvadászoktól Hírek - Címlapon
Kutyák védik a veszélybe került elefántokat az orvvadászoktól