A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elmarad több kutyás rendezvény a kormány mai döntését követően

2020. március 11., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A koronavírus terjedésére való tekintettel a kormány rendkívüli jogrendet rendelt el, mely érinti az akár több száz fő részvételével zajló rendezvényeket is.



 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

A 2020. március 11-én délután tartott sajtótájékoztatón Magyarország Kormánya bejelentette a rendkívüli jogrend és vészhelyzet elrendelését. Eszerint a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények is betiltásra kerülnek. Az intézkedés visszavonásig érvényes. (A rendkívüli jogrend intézkedései részletesen ide kattintva olvashatók.)

Az intézkedés így a kutyás rendezvényeket, így a kutyakiállításokat és a sporteseményeket is érinti.

 

 

Kiállítások:

 

Pécsi CACIB

A március 14-15-re szervezett pécsi CACIB kiállítás elmarad a kormány mai döntésére hivatkozva. A nevezési díjakkal kapcsolatban hamarosan tájékoztatást adnak az egyes kiállítások szervezői - mondta el kérdésünkre Korózs András a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) elnöke. Rámutatott, a MEOESZ rendezésében meghirdetett kiállításokat a tiltás egyelőre nem érinti. 

 

 

Salgótarján CAC

A március végére szervezett Salgótarján CAC is elmarad - írja a szervezők közleménye, melyet hamarosan további információkkal egészítenek ki. 

 

Ausztriában is maradnak el kiállítások: a március végi Salzburg CACIB is lemondásra került. Korózs Andrástól megtudtuk, a Salzburg CACIB rendezői nem fizetik vissza a nevezéseket.

 

 

Szilvásvárad CACIB

A MEOESZ döntése értelmében elhalasztásra kerül a 2020. április 11-13 közöttre kitűzött Szilvásvárad CACIB is. A rendezvény tervezett időpontja így 2020. augusztus 20-21-22. A már beérkezett nevezési díjakat a szervezők jóváírják a soron következő rendezvényen, azok visszautalására nincs lehetőség. 

 

 

Békéscsaba CAC és CACIB
A kiállítássorozat Békéscsabán április 3-4-5-én került volna megrendezésre, ám a szervezők úgy döntöttek, az eseményt elhalasztják.

FRISS: a Békéscsaba CAC és CACIB új időpontja: október 30,31, november 1.
Az eddig befizetett nevezési díjak az új időponton felhasználhatók lesznek!
 

 

Változás a MEOE Szövetség ügyfélszolgálatán: 
A kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel a központi ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadást a MEOE Szövetség szünetelteti. Személyesen nem adható be: alombejelentés, export pedigré kérelem, honosítás, átírás, champion kérelem, munkavizsga kérelem stb.
A 2020 március 18 ( Szerda ) - ra hirdetett tenyészszemle elmarad - helyette mindenkit várunk 2020 április 15 - én.
Fent felsorolt ügyeket kizárólag postán fogadunk, banki átutalással fizetve.
Az egyesületek szövetségi kártyával és egyéb ügyekkel kapcsolatos ügyintézéseit a titkárságon, előzetes időpont egyeztetés után, az elnök vagy az általa megbízott személy személyesen is intézheti - írja a közlemény
Ugyanakkor az épületbe való bejutás rendje is megváltozik: március 16-tól csak hőmérséklet mérés és kézfertőtlenítő használata után lehet belépni. 
 

 

 

11. Medve Kupa

Az ÉSZKSK vezetősége, a veresegyházi Medveotthon és Veresegyház Város Önkormányzata új időpontot jelölt ki a versenyre. A kutyás futó, kutyafogathajtó, kutyás kerékpáros és dogscooter verseny 2020. november 7-8-án kerül megrendezésre. A márciusi versenyre beérkezett nevezések és nevezési díj befizetések a novemberi versenyre érvényesek. - írja a szervezők közleménye. Egyúttal arra kérik a versenyzőket, hogy akinek már kifizetett szállásfoglalása van a márciusi versenyre, jelezze a szervezőknek!

 

 

II. KE Dogs Cross
A szervezők a kormány rendelete alapján arra a döntésre jutottak, hogy a versenyt elhalasztják. A kutyás terep akadályfutó verseny új időpontja várhatóan 2020. szeptember vége - október eleje lesz - olvasható a közleményben
 

 

 

Hard Dog Race  - Not Just Run

Halasztásra kerül a hétvégi Hard Dog Race verseny is. A futam új időponttal kerül majd megrendezésre, melyről információ egyelőre nincs, érdemes ezügyben a verseny Facebook oldalát követni! A májusi HDR Base-t a szervezők egyelőre nem fújták le, bízzunk benne, nem is lesz erre szükség. 

 

 

Várhatóan minden nagyobb esemény, összejövetel, verseny el fog maradni, mely márciusra volt tervezve. Bízzunk benne, hogy az április eseményeket a korlátozás már nem fogja érinteni. Érdemes folyamatosan figyelni az események web- és Facebook oldalát, hogy mielőbb értesüljünk a legfrissebb közleményekről!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány az állatvédelmet Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány az állatvédelmet
Új szintre lép Magyarországon az állatvédelem, másfél milliárd forinttal támogatja a kormány - közölte az MTI-vel az Agrárminisztérium kedden.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ő a világ legdrágább pásztorkutyája: 7 millió forintért vették meg Hírek - Címlapon
Ő a világ legdrágább pásztorkutyája: 7 millió forintért vették meg
Egy ukrán modell a kínai evakuálásról: "Nem hagyom el Kínát a kutyám nélkül!" Hírek - Címlapon
Egy ukrán modell a kínai evakuálásról: "Nem hagyom el Kínát a kutyám nélkül!"