A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elmarad több kutyás rendezvény a kormány mai döntését követően

2020. március 11., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A koronavírus terjedésére való tekintettel a kormány rendkívüli jogrendet rendelt el, mely érinti az akár több száz fő részvételével zajló rendezvényeket is. 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

A 2020. március 11-én délután tartott sajtótájékoztatón Magyarország Kormánya bejelentette a rendkívüli jogrend és vészhelyzet elrendelését. Eszerint a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények is betiltásra kerülnek. Az intézkedés visszavonásig érvényes. (A rendkívüli jogrend intézkedései részletesen ide kattintva olvashatók.)

Az intézkedés így a kutyás rendezvényeket, így a kutyakiállításokat és a sporteseményeket is érinti.

 

 

Kiállítások:

 

Pécsi CACIB

A március 14-15-re szervezett pécsi CACIB kiállítás elmarad a kormány mai döntésére hivatkozva. A nevezési díjakkal kapcsolatban hamarosan tájékoztatást adnak az egyes kiállítások szervezői - mondta el kérdésünkre Korózs András a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) elnöke. Rámutatott, a MEOESZ rendezésében meghirdetett kiállításokat a tiltás egyelőre nem érinti. 

 

 

Salgótarján CAC

A március végére szervezett Salgótarján CAC is elmarad - írja a szervezők közleménye, melyet hamarosan további információkkal egészítenek ki. 

 

Ausztriában is maradnak el kiállítások: a március végi Salzburg CACIB is lemondásra került. Korózs Andrástól megtudtuk, a Salzburg CACIB rendezői nem fizetik vissza a nevezéseket.

 

 

Szilvásvárad CACIB

A MEOESZ döntése értelmében elhalasztásra kerül a 2020. április 11-13 közöttre kitűzött Szilvásvárad CACIB is. A rendezvény tervezett időpontja így 2020. augusztus 20-21-22. A már beérkezett nevezési díjakat a szervezők jóváírják a soron következő rendezvényen, azok visszautalására nincs lehetőség. 

 

 

Békéscsaba CAC és CACIB
A kiállítássorozat Békéscsabán április 3-4-5-én került volna megrendezésre, ám a szervezők úgy döntöttek, az eseményt elhalasztják.

FRISS: a Békéscsaba CAC és CACIB új időpontja: október 30,31, november 1.
Az eddig befizetett nevezési díjak az új időponton felhasználhatók lesznek!
 

 

Változás a MEOE Szövetség ügyfélszolgálatán: 
A kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel a központi ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadást a MEOE Szövetség szünetelteti. Személyesen nem adható be: alombejelentés, export pedigré kérelem, honosítás, átírás, champion kérelem, munkavizsga kérelem stb.
A 2020 március 18 ( Szerda ) - ra hirdetett tenyészszemle elmarad - helyette mindenkit várunk 2020 április 15 - én.
Fent felsorolt ügyeket kizárólag postán fogadunk, banki átutalással fizetve.
Az egyesületek szövetségi kártyával és egyéb ügyekkel kapcsolatos ügyintézéseit a titkárságon, előzetes időpont egyeztetés után, az elnök vagy az általa megbízott személy személyesen is intézheti - írja a közlemény
Ugyanakkor az épületbe való bejutás rendje is megváltozik: március 16-tól csak hőmérséklet mérés és kézfertőtlenítő használata után lehet belépni. 
 

 

 

11. Medve Kupa

Az ÉSZKSK vezetősége, a veresegyházi Medveotthon és Veresegyház Város Önkormányzata új időpontot jelölt ki a versenyre. A kutyás futó, kutyafogathajtó, kutyás kerékpáros és dogscooter verseny 2020. november 7-8-án kerül megrendezésre. A márciusi versenyre beérkezett nevezések és nevezési díj befizetések a novemberi versenyre érvényesek. - írja a szervezők közleménye. Egyúttal arra kérik a versenyzőket, hogy akinek már kifizetett szállásfoglalása van a márciusi versenyre, jelezze a szervezőknek!

 

 

II. KE Dogs Cross
A szervezők a kormány rendelete alapján arra a döntésre jutottak, hogy a versenyt elhalasztják. A kutyás terep akadályfutó verseny új időpontja várhatóan 2020. szeptember vége - október eleje lesz - olvasható a közleményben
 

 

 

Hard Dog Race  - Not Just Run

Halasztásra kerül a hétvégi Hard Dog Race verseny is. A futam új időponttal kerül majd megrendezésre, melyről információ egyelőre nincs, érdemes ezügyben a verseny Facebook oldalát követni! A májusi HDR Base-t a szervezők egyelőre nem fújták le, bízzunk benne, nem is lesz erre szükség. 

 

 

Várhatóan minden nagyobb esemény, összejövetel, verseny el fog maradni, mely márciusra volt tervezve. Bízzunk benne, hogy az április eseményeket a korlátozás már nem fogja érinteni. Érdemes folyamatosan figyelni az események web- és Facebook oldalát, hogy mielőbb értesüljünk a legfrissebb közleményekről!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében
Az állatvédelem minden területéről érkeztek szakértők, önkéntesek, szervezetek a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szombati Örökbefogadó és Családi Napjára a Népligetbe. Az állatvédelem szereplői egyetértenek: összefogás nélkül fejlődni sem lehet.

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács
„Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön” - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén, kedden.

Most Te is beleszólhatsz a Nemzeti Állatvédelmi Programba! Most Te is beleszólhatsz a Nemzeti Állatvédelmi Programba!
Legyünk hangjai a hangtalanoknak. Mondd el véleményed az állatvédelmi kérdéseket illetően! Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hisz az állatok védelme – legyen szó akár a házikedvencekről, akár a haszonállatokról – mindannyiunk közös ügye, felelőssége!

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.

Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt Kutyasétáltatókat is megbüntettek a kijárási tilalom alatt
A kijárási tilalom megengedi a kutyák megsétáltatását, azonban adott feltételekhez köti. A tilalom életbe lépése utáni első éjszakán öt kutyasétáltatóval szemben kellett intézkednie a rendőröknek, mert azok nem tartották be a szabályokat.

Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt Megjelent a Magyar Közlöny: Ezekkel a feltételekkel engedélyezett a kutya sétáltatása a kijárási tilalom alatt
Megnyugodhatunk: a megjelent rendelet szerint a rövid, a kutya szükségleteit kielégítő séta engedélyezett az este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási tilalom alatt.

Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni
A kutyafuttatók nyitvatartásáról pedig az önkormányzat dönthet majd - legalábbis amennyiben elfogadják a mai ülésen a benyújtott javaslatot.

Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve Éjszakai kijárási korlátozás: a kutyások sem mentesülnek - Frissítve
A járvány miatt elrendelt éjszakai kijárási korlátozás hagyott maga után néhány kérdőjelet - különösen a kutyatulajdonosok körében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere Hírek - Címlapon
Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere
Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát Hírek - Címlapon
Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát
fb-text