A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Elmarad több kutyás rendezvény a kormány mai döntését követően

2020. március 11., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A koronavírus terjedésére való tekintettel a kormány rendkívüli jogrendet rendelt el, mely érinti az akár több száz fő részvételével zajló rendezvényeket is.A 2020. március 11-én délután tartott sajtótájékoztatón Magyarország Kormánya bejelentette a rendkívüli jogrend és vészhelyzet elrendelését. Eszerint a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények is betiltásra kerülnek. Az intézkedés visszavonásig érvényes. (A rendkívüli jogrend intézkedései részletesen ide kattintva olvashatók.)

Az intézkedés így a kutyás rendezvényeket, így a kutyakiállításokat és a sporteseményeket is érinti.

 

 

Kiállítások:

 

Pécsi CACIB

A március 14-15-re szervezett pécsi CACIB kiállítás elmarad a kormány mai döntésére hivatkozva. A nevezési díjakkal kapcsolatban hamarosan tájékoztatást adnak az egyes kiállítások szervezői - mondta el kérdésünkre Korózs András a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) elnöke. Rámutatott, a MEOESZ rendezésében meghirdetett kiállításokat a tiltás egyelőre nem érinti. 

 

 

Salgótarján CAC

A március végére szervezett Salgótarján CAC is elmarad - írja a szervezők közleménye, melyet hamarosan további információkkal egészítenek ki. 

 

Ausztriában is maradnak el kiállítások: a március végi Salzburg CACIB is lemondásra került. Korózs Andrástól megtudtuk, a Salzburg CACIB rendezői nem fizetik vissza a nevezéseket.

 

 

Szilvásvárad CACIB

A MEOESZ döntése értelmében elhalasztásra kerül a 2020. április 11-13 közöttre kitűzött Szilvásvárad CACIB is. A rendezvény tervezett időpontja így 2020. augusztus 20-21-22. A már beérkezett nevezési díjakat a szervezők jóváírják a soron következő rendezvényen, azok visszautalására nincs lehetőség. 

 

 

Békéscsaba CAC és CACIB
A kiállítássorozat Békéscsabán április 3-4-5-én került volna megrendezésre, ám a szervezők úgy döntöttek, az eseményt elhalasztják.

FRISS: a Békéscsaba CAC és CACIB új időpontja: október 30,31, november 1.
Az eddig befizetett nevezési díjak az új időponton felhasználhatók lesznek!
 

 

Változás a MEOE Szövetség ügyfélszolgálatán: 
A kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel a központi ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadást a MEOE Szövetség szünetelteti. Személyesen nem adható be: alombejelentés, export pedigré kérelem, honosítás, átírás, champion kérelem, munkavizsga kérelem stb.
A 2020 március 18 ( Szerda ) - ra hirdetett tenyészszemle elmarad - helyette mindenkit várunk 2020 április 15 - én.
Fent felsorolt ügyeket kizárólag postán fogadunk, banki átutalással fizetve.
Az egyesületek szövetségi kártyával és egyéb ügyekkel kapcsolatos ügyintézéseit a titkárságon, előzetes időpont egyeztetés után, az elnök vagy az általa megbízott személy személyesen is intézheti - írja a közlemény
Ugyanakkor az épületbe való bejutás rendje is megváltozik: március 16-tól csak hőmérséklet mérés és kézfertőtlenítő használata után lehet belépni. 
 

 

 

11. Medve Kupa

Az ÉSZKSK vezetősége, a veresegyházi Medveotthon és Veresegyház Város Önkormányzata új időpontot jelölt ki a versenyre. A kutyás futó, kutyafogathajtó, kutyás kerékpáros és dogscooter verseny 2020. november 7-8-án kerül megrendezésre. A márciusi versenyre beérkezett nevezések és nevezési díj befizetések a novemberi versenyre érvényesek. - írja a szervezők közleménye. Egyúttal arra kérik a versenyzőket, hogy akinek már kifizetett szállásfoglalása van a márciusi versenyre, jelezze a szervezőknek!

 

 

II. KE Dogs Cross
A szervezők a kormány rendelete alapján arra a döntésre jutottak, hogy a versenyt elhalasztják. A kutyás terep akadályfutó verseny új időpontja várhatóan 2020. szeptember vége - október eleje lesz - olvasható a közleményben
 

 

 

Hard Dog Race  - Not Just Run

Halasztásra kerül a hétvégi Hard Dog Race verseny is. A futam új időponttal kerül majd megrendezésre, melyről információ egyelőre nincs, érdemes ezügyben a verseny Facebook oldalát követni! A májusi HDR Base-t a szervezők egyelőre nem fújták le, bízzunk benne, nem is lesz erre szükség. 

 

 

Várhatóan minden nagyobb esemény, összejövetel, verseny el fog maradni, mely márciusra volt tervezve. Bízzunk benne, hogy az április eseményeket a korlátozás már nem fogja érinteni. Érdemes folyamatosan figyelni az események web- és Facebook oldalát, hogy mielőbb értesüljünk a legfrissebb közleményekről!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást! Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!
Bár nagyon csábító kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén, továbbra is türelemmel kell lennünk, és otthon kell maradnunk. Természetesen kutyánk sétáltatása okán elhagyhatjuk otthonunkat, a megszokott májusi utazásokról, kirándulásokról, „kisnyaralásokról” most le kell mondanunk.

Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején
Élelemhiánnyal küzdenek a menhelyek és állatvédő szervezetek országszerte. Nagy szüksége van most az árva állatoknak az állatbarátok segítségére! De hogyan és mivel segíthetünk – különösen a járvány miatt elrendelt intézkedéseket is szem előtt tartva?

Állati kanapéhősök – cuki kihívás indult a home office-ban dolgozók között Állati kanapéhősök – cuki kihívás indult a home office-ban dolgozók között
Sokunk kényszerül most otthoni munkára, „home office”-ra. Ennek van egy igencsak pozitív oldala: egész nap kedvencünkkel lehetünk. Ez jót tesz feszült idegeinknek is, hiszen köztudottan oldja a stresszt kutyánk, cicánk jelenléte. A CIB Bank által útnak indított kihívás négylábú „munkatársaink” bemutatását tűzte ki célul – kihívottjaik pedig ugyancsak nagyobb cégek.

Ajándék helyett az árva állatoknak kért tápot születésnapja alkalmából az állatbarát nő Ajándék helyett az árva állatoknak kért tápot születésnapja alkalmából az állatbarát nő
A koronavírus járvány miatt az állatmenhelyek és az árva állatok is bajban vannak: kevesebb az élelem, ami főként az iskolákkal, óvodákkal együtt bezárt menzák miatt van. A bajban azonban segítenek a hétköznapi hősök – ők bebizonyítják, hogy egy kis odafigyeléssel, egy apró ötlettel is hatalmas segítséget nyújthatunk!

Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog! Szívszorító videóval üzeni a Magyar Turisztikai Ügynökség: Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog!
A koronavírus járvánnyal minden megváltozott. Nem csak a hétköznapjaink, a munkánk, de a terveink is a tavaszra, a nyárra nézve. A kirándulások, utazások, felfedezések helyett most otthon vagyunk, kedvenceinkkel is csak a környékünkön sétálhatunk. Előbb-utóbb azonban ennek is vége lesz, addig pedig egyetlen nagy feladatuk van: vigyázzunk egymásra!

Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról Végre Kínában is lekerülhetnek a kutyák a haszonállatok listájáról
Ami azt is jelentené, hogy nem lehet majd a húsukért tartani őket. Nagy lépés lehet a javaslat elfogadása az állatvédelem terén az országban.

Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait Karanténkommentátor kerestetik – Közvetítsd kutyád mindennapjait
Közös akcióra készül az M2 Petőfi TV és az M4 Sport: „Karanténkommentátort” keresnek, hogy enyhítsék a sportközvetítések hiányát az otthonmaradás ideje alatt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere Hírek - Címlapon
Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere
Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát Hírek - Címlapon
Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát