A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elmarad több kutyás rendezvény a kormány mai döntését követően

2020. március 11., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A koronavírus terjedésére való tekintettel a kormány rendkívüli jogrendet rendelt el, mely érinti az akár több száz fő részvételével zajló rendezvényeket is.A 2020. március 11-én délután tartott sajtótájékoztatón Magyarország Kormánya bejelentette a rendkívüli jogrend és vészhelyzet elrendelését. Eszerint a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények is betiltásra kerülnek. Az intézkedés visszavonásig érvényes. (A rendkívüli jogrend intézkedései részletesen ide kattintva olvashatók.)

Az intézkedés így a kutyás rendezvényeket, így a kutyakiállításokat és a sporteseményeket is érinti.

 

 

Kiállítások:

 

Pécsi CACIB

A március 14-15-re szervezett pécsi CACIB kiállítás elmarad a kormány mai döntésére hivatkozva. A nevezési díjakkal kapcsolatban hamarosan tájékoztatást adnak az egyes kiállítások szervezői - mondta el kérdésünkre Korózs András a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) elnöke. Rámutatott, a MEOESZ rendezésében meghirdetett kiállításokat a tiltás egyelőre nem érinti. 

 

 

Salgótarján CAC

A március végére szervezett Salgótarján CAC is elmarad - írja a szervezők közleménye, melyet hamarosan további információkkal egészítenek ki. 

 

Ausztriában is maradnak el kiállítások: a március végi Salzburg CACIB is lemondásra került. Korózs Andrástól megtudtuk, a Salzburg CACIB rendezői nem fizetik vissza a nevezéseket.

 

 

Szilvásvárad CACIB

A MEOESZ döntése értelmében elhalasztásra kerül a 2020. április 11-13 közöttre kitűzött Szilvásvárad CACIB is. A rendezvény tervezett időpontja így 2020. augusztus 20-21-22. A már beérkezett nevezési díjakat a szervezők jóváírják a soron következő rendezvényen, azok visszautalására nincs lehetőség. 

 

 

Békéscsaba CAC és CACIB
A kiállítássorozat Békéscsabán április 3-4-5-én került volna megrendezésre, ám a szervezők úgy döntöttek, az eseményt elhalasztják.

FRISS: a Békéscsaba CAC és CACIB új időpontja: október 30,31, november 1.
Az eddig befizetett nevezési díjak az új időponton felhasználhatók lesznek!
 

 

Változás a MEOE Szövetség ügyfélszolgálatán: 
A kihirdetett vészhelyzetre való tekintettel a központi ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadást a MEOE Szövetség szünetelteti. Személyesen nem adható be: alombejelentés, export pedigré kérelem, honosítás, átírás, champion kérelem, munkavizsga kérelem stb.
A 2020 március 18 ( Szerda ) - ra hirdetett tenyészszemle elmarad - helyette mindenkit várunk 2020 április 15 - én.
Fent felsorolt ügyeket kizárólag postán fogadunk, banki átutalással fizetve.
Az egyesületek szövetségi kártyával és egyéb ügyekkel kapcsolatos ügyintézéseit a titkárságon, előzetes időpont egyeztetés után, az elnök vagy az általa megbízott személy személyesen is intézheti - írja a közlemény
Ugyanakkor az épületbe való bejutás rendje is megváltozik: március 16-tól csak hőmérséklet mérés és kézfertőtlenítő használata után lehet belépni. 
 

 

 

11. Medve Kupa

Az ÉSZKSK vezetősége, a veresegyházi Medveotthon és Veresegyház Város Önkormányzata új időpontot jelölt ki a versenyre. A kutyás futó, kutyafogathajtó, kutyás kerékpáros és dogscooter verseny 2020. november 7-8-án kerül megrendezésre. A márciusi versenyre beérkezett nevezések és nevezési díj befizetések a novemberi versenyre érvényesek. - írja a szervezők közleménye. Egyúttal arra kérik a versenyzőket, hogy akinek már kifizetett szállásfoglalása van a márciusi versenyre, jelezze a szervezőknek!

 

 

II. KE Dogs Cross
A szervezők a kormány rendelete alapján arra a döntésre jutottak, hogy a versenyt elhalasztják. A kutyás terep akadályfutó verseny új időpontja várhatóan 2020. szeptember vége - október eleje lesz - olvasható a közleményben
 

 

 

Hard Dog Race  - Not Just Run

Halasztásra kerül a hétvégi Hard Dog Race verseny is. A futam új időponttal kerül majd megrendezésre, melyről információ egyelőre nincs, érdemes ezügyben a verseny Facebook oldalát követni! A májusi HDR Base-t a szervezők egyelőre nem fújták le, bízzunk benne, nem is lesz erre szükség. 

 

 

Várhatóan minden nagyobb esemény, összejövetel, verseny el fog maradni, mely márciusra volt tervezve. Bízzunk benne, hogy az április eseményeket a korlátozás már nem fogja érinteni. Érdemes folyamatosan figyelni az események web- és Facebook oldalát, hogy mielőbb értesüljünk a legfrissebb közleményekről!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében
Örökbefogadó és családi napot tart két helyszínen szeptember 6-án a Szurkolók az Állatokért csoport több tagszervezete, valamint a Forte Kutyaiskola és Állatvédelmi Egyesület, a Bull Types Rescue, a Noé Állatotthon és a Magyar Szőrmeellenes Liga.

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih Megkönnyíti a vényköteles állatgyógyszerek kiváltását a Nébih
A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása. Az ellenőrzéssorozat eddigi tapasztalatait figyelembe véve a Nébih engedélyezi a vények elektronikus bemutatását a vényköteles állatgyógyászati készítmények kiváltásához. Az intézkedés a járványhelyzet megszűnéséig tart, azonban fontos, hogy nem vonatkozik az antibiotikumokra és a kábítószerként kezelendő állatgyógyászati készítményekre.

Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére Öt tipp kutyásoknak, kijárási korlátozás idejére
A járvány helyzet nem csak a saját, de a kedvenceink életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak a kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt. Fontos azonban, hogy megtartsuk a kellő egyensúlyt az életükben, és a kialakult helyzetben is a megfelelő módon, felelősen gondoskodjunk róluk.

Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást! Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!
Bár nagyon csábító kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén, továbbra is türelemmel kell lennünk, és otthon kell maradnunk. Természetesen kutyánk sétáltatása okán elhagyhatjuk otthonunkat, a megszokott májusi utazásokról, kirándulásokról, „kisnyaralásokról” most le kell mondanunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere Hírek - Címlapon
Meglepő hasonlóságot mutat a kutya és az ember emésztőrendszere
Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát Hírek - Címlapon
Mentett kutyái segítik a kislánynak feldolgozni édesapja halálát