A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagyszabású jótékonysági kutyafesztivál vár hétvégén Budapesten

2018. július 07., 07:45


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Kutyás fesztivál várja a kutyabarátokat a nyár derekán Budapesten. A bulit a jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében rendezik. A szakmai előadások, bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon.



Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti Bókay-kert, ekkor kerül megrendezésre a nagyszabású kutyás fesztivál, az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál. Lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájnak ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék. A szakma neves képviselői vezetik be a gazdikat, a kutya- és állatbarátokat a különböző témák részleteibe.

 

A szakmai előadásokon minden kutyatartó megtalálhatja a számára legérdekesebb témát: kedvenceink egészsége, helyes nevelése, táplálása, mozgatása, de megismerhetjük a segítőkutyák feladatait is. A kutyatartás szinte minden momentuma sorra kerül a fesztiválon a kiskutya megérkezésétől egészen a fájdalmas búcsúig.
Az előadásokat és bemutatókat színes kirakodóvásár kíséri, ahol a kutyás termékek mellett bemutatkozik számos fajtamentő – és állatvédő egyesület (a résztvevők listája ide kattintva található).

 

Az állatvédelem is kiemelt témája a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválnak
Az állatvédelem is kiemelt témája a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválnak

 

 

A fesztivál jótékony célt is szolgál:

„Az ismert menhelyeknek szerencsére van folytonos támogatója, mi azokat a menhelyeket fogjuk segíteni és kiemelni, akik saját tőkéből, szívvel-lélekkel dolgozva tartanak fenn egy-egy menhelyet. Az ő munkájuk számunkra dícséretes és követendő.” – mondta Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál főszervezője a HVG-nek. - „A végcél mindenképpen az, hogy a Dogmopolitan egy minden évben megrendezésre kerülő olyan fesztivál legyen, amely kikapcsolódást, szórakozást nyújt kutyásnak vagy anélkül érkezőnek egyaránt. A kutyatartók figyelmét fel kell hívni a helytelen kutyatartásra, és minél több rászoruló menhelyen szükséges segíteni, és azt gondolom, az is jelentős eredmény lesz, ha csökkenteni tudjuk a felelőtlen gazdik számát, és növelni a felelősségteljes ebtartók táborát.”

 

Kitti egyébként maga is nagy kutyabarát, és már több éve tervezi, hogy létrehozzon egy ilyen jótékonysági fesztivált az állatvédelem és a felelős állattartás támogatása érdekében.

Az idei évben a DogMopolitan az EbÁrvaházat támogatja eldelekkel, felszerelésekkel, gyógyszerekkel - árulta el kérdésünkre Kitti -  Emellett minden kitelepülő szervezetnél is lesz lehetőség adományozásra.

 

Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál szervezője is nagy kutyabarát
Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál szervezője is nagy kutyabarát

 

 

Kicsit részletesebben a programokról: jótanácsokat kaphatunk a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől, hogyan készüljünk a kiskutya érkezésére, és az első idők túlélésére. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről. A kutyánk jellemfejlődéséről, helyes neveléséről – és nem mellesleg a Gazdi helyes neveléséről – hallhatunk Nyakas Gábortól.

 

Nagyon fontos témákat érintenek az előadások a kutyák egészségét illetően: a Murmuczok-tól mindent megtudhatunk, amit az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről tudni kell, beleértve a védekezési és kezelési lehetőségeket is. A kedvencek helyes táplálása is sorra kerül: a témáról Dr. Fodor Kinga tart előadást. Két különleges szakmáról is szó esik: megismerhetjük a kutyamasszás és a hidroterápia jótékony hatásait Jeszenszky Zsuzsa és Látó Márton tolmácsolásában.

 

Több neves szakértő, köztük Nyakas Gábor is tart előadást a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon
Több neves szakértő, köztük Nyakas Gábor is tart előadást a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon

 

 

A felelős állattartásról, annak hazai helyzetéről a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől hallhatunk tényeket, de a felelős városi és családi kutyázásról is szó esik. A Pestlőrinci Kutyaiskola a kutyatámadás kiváltó okait részletezi majd: minden kezdő és haladó gazdinak hasznos információkkal!

 

A segítő kutyák jótékony hatásairól Dr. Rex gazdájától, Dr. Varga Károlytól hallhatunk történeteket, végül pedig egy olyan téma kerül sorra, mely minden gazdi életének talán a legnehezebb pillanatáról beszél: kedvencünk elvesztéséről, a gyászfeldolgozásról, a családtagként szeretett kutya elengedéséről hallhatunk Horváth Norbert coachtól.

 

Többek közt Vastag Csaba is fellép a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon
Többek közt Vastag Csaba is fellép a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon

 

 

A fesztivál repertoárját azonban nem csak kutyás fellépők, előadók színesítik: lesz színház gyerekekkel (Grimm-Busz színház), majd több koncertet is élvezhet a közönség a nap folyamán: fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar Republic dalokkal, a napot pedig a Kozmix zárja. 

 

 

DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál

 

 


I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál

 

MIKOR?
2018. július 21., szombat, 09:00 – 22:00

 

HOL?
Bókay-kert: 1181 Budapest, Szélmalom utca 33. (bejárat a Margó Tivadar utca felől)

 

JEGYEK
A támogatói jegyek ide kattintva vásárolhatók.  

 

RÉSZLETES PROGRAM
kattints ide!


 

 


Cikk első megjelenése: 2018. június 18.

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
A Rex Kutyaotthon Alapítvány szombaton rendezi meg a felelős állattartás napja elnevezésű rendezvényét a Rex Állatszigeten, ahol kutyabemutatókkal, lovas foglalkozásokkal, kincskereső játékokkal, interaktív élő állatos gyermekelőadással, postagalamb-bemutatóval és kézműves programokkal is várják az érdeklődőket.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyatámadás az erdőben Hírek - Címlapon
Kutyatámadás az erdőben
Szobrot emeltek a lánynak és kutyájának, akik túlélték a szibériai vadont Hírek - Címlapon
Szobrot emeltek a lánynak és kutyájának, akik túlélték a szibériai vadont