A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagyszabású jótékonysági kutyafesztivál vár hétvégén Budapesten

2018. július 07., 07:45


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Kutyás fesztivál várja a kutyabarátokat a nyár derekán Budapesten. A bulit a jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében rendezik. A szakmai előadások, bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon.



Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti Bókay-kert, ekkor kerül megrendezésre a nagyszabású kutyás fesztivál, az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál. Lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájnak ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék. A szakma neves képviselői vezetik be a gazdikat, a kutya- és állatbarátokat a különböző témák részleteibe.

 

A szakmai előadásokon minden kutyatartó megtalálhatja a számára legérdekesebb témát: kedvenceink egészsége, helyes nevelése, táplálása, mozgatása, de megismerhetjük a segítőkutyák feladatait is. A kutyatartás szinte minden momentuma sorra kerül a fesztiválon a kiskutya megérkezésétől egészen a fájdalmas búcsúig.
Az előadásokat és bemutatókat színes kirakodóvásár kíséri, ahol a kutyás termékek mellett bemutatkozik számos fajtamentő – és állatvédő egyesület (a résztvevők listája ide kattintva található).

 

Az állatvédelem is kiemelt témája a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválnak
Az állatvédelem is kiemelt témája a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválnak

 

 

A fesztivál jótékony célt is szolgál:

„Az ismert menhelyeknek szerencsére van folytonos támogatója, mi azokat a menhelyeket fogjuk segíteni és kiemelni, akik saját tőkéből, szívvel-lélekkel dolgozva tartanak fenn egy-egy menhelyet. Az ő munkájuk számunkra dícséretes és követendő.” – mondta Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál főszervezője a HVG-nek. - „A végcél mindenképpen az, hogy a Dogmopolitan egy minden évben megrendezésre kerülő olyan fesztivál legyen, amely kikapcsolódást, szórakozást nyújt kutyásnak vagy anélkül érkezőnek egyaránt. A kutyatartók figyelmét fel kell hívni a helytelen kutyatartásra, és minél több rászoruló menhelyen szükséges segíteni, és azt gondolom, az is jelentős eredmény lesz, ha csökkenteni tudjuk a felelőtlen gazdik számát, és növelni a felelősségteljes ebtartók táborát.”

 

Kitti egyébként maga is nagy kutyabarát, és már több éve tervezi, hogy létrehozzon egy ilyen jótékonysági fesztivált az állatvédelem és a felelős állattartás támogatása érdekében.

Az idei évben a DogMopolitan az EbÁrvaházat támogatja eldelekkel, felszerelésekkel, gyógyszerekkel - árulta el kérdésünkre Kitti -  Emellett minden kitelepülő szervezetnél is lesz lehetőség adományozásra.

 

Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál szervezője is nagy kutyabarát
Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál szervezője is nagy kutyabarát

 

 

Kicsit részletesebben a programokról: jótanácsokat kaphatunk a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől, hogyan készüljünk a kiskutya érkezésére, és az első idők túlélésére. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről. A kutyánk jellemfejlődéséről, helyes neveléséről – és nem mellesleg a Gazdi helyes neveléséről – hallhatunk Nyakas Gábortól.

 

Nagyon fontos témákat érintenek az előadások a kutyák egészségét illetően: a Murmuczok-tól mindent megtudhatunk, amit az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről tudni kell, beleértve a védekezési és kezelési lehetőségeket is. A kedvencek helyes táplálása is sorra kerül: a témáról Dr. Fodor Kinga tart előadást. Két különleges szakmáról is szó esik: megismerhetjük a kutyamasszás és a hidroterápia jótékony hatásait Jeszenszky Zsuzsa és Látó Márton tolmácsolásában.

 

Több neves szakértő, köztük Nyakas Gábor is tart előadást a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon
Több neves szakértő, köztük Nyakas Gábor is tart előadást a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon

 

 

A felelős állattartásról, annak hazai helyzetéről a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől hallhatunk tényeket, de a felelős városi és családi kutyázásról is szó esik. A Pestlőrinci Kutyaiskola a kutyatámadás kiváltó okait részletezi majd: minden kezdő és haladó gazdinak hasznos információkkal!

 

A segítő kutyák jótékony hatásairól Dr. Rex gazdájától, Dr. Varga Károlytól hallhatunk történeteket, végül pedig egy olyan téma kerül sorra, mely minden gazdi életének talán a legnehezebb pillanatáról beszél: kedvencünk elvesztéséről, a gyászfeldolgozásról, a családtagként szeretett kutya elengedéséről hallhatunk Horváth Norbert coachtól.

 

Többek közt Vastag Csaba is fellép a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon
Többek közt Vastag Csaba is fellép a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon

 

 

A fesztivál repertoárját azonban nem csak kutyás fellépők, előadók színesítik: lesz színház gyerekekkel (Grimm-Busz színház), majd több koncertet is élvezhet a közönség a nap folyamán: fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar Republic dalokkal, a napot pedig a Kozmix zárja. 

 

 

DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál

 

 


I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál

 

MIKOR?
2018. július 21., szombat, 09:00 – 22:00

 

HOL?
Bókay-kert: 1181 Budapest, Szélmalom utca 33. (bejárat a Margó Tivadar utca felől)

 

JEGYEK
A támogatói jegyek ide kattintva vásárolhatók.  

 

RÉSZLETES PROGRAM
kattints ide!


 

 


Cikk első megjelenése: 2018. június 18.

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Hírek - Címlapon
Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
10 méter mély vízaknából mentettek kutyát a tűzoltók Hírek - Címlapon
10 méter mély vízaknából mentettek kutyát a tűzoltók