A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyaralás a kutyákkal Budapest közelében? Ez is tud felejthetetlen lenni!

2024. August 05., 11:00


Szerző: Böjte Csenge


Kategória: Utazás




Kíváncsian vártam a ráckevei kikapcsolódást, mert Ráckeve közel van Budapesthez és általában a nagyobb távolságban lévő helyekhez több reményt kötök. Azonban teljesen elkápráztatott a település és a szálloda, ahova mentünk. Egyik legjobb élményként könyveltük el a nyáron, és rájöttem, nem az számít, mennyire messze megy az ember, hanem hogy kivel, milyen programokat csinál és milyen szolgáltatások várják a szálláson.



Így, hogy még nincs gyerek a családban, hanem a kutyák a mi “gyerekeink”, előnyösebbnek érezzük a felnőttbarát szállodákat. Képzeljétek, a ráckevei Duna Relax Hotel**** Magyarország egyik első felnőttbarát szállodája, a csöndes, romantikus napokra vágyó párok, valamint a nyugodt kikapcsolódást kedvelő ifjak és örökifjak paradicsoma. És tényleg így volt, vegyes korosztály fogadott a szálláson, ami nagyon szimpatikus volt.

 

 

Duna Relax Hotel, Ráckeve
Duna Relax Hotel, Ráckeve
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A város előtt egykor hajómalmok kelepeltek, de a víz ma is fontos szerepet játszik Ráckeve életében. A Duna ezen holtága csodás túrákat ajánl azoknak, akik a nyugodt, csendes vizű szakaszon kerülnének közelebb a természethez. A Vadkacsa strand a hotel mellett van, ezért az autót a szálláshely parkolójában tudtuk hagyni (becsekkolás előtt is már), majd pár perc alatt elérhető innen a kenukölcsönző. Csak 4 személyes kenut lehet bérelni, ami pont megfelelő volt 2 fő és 2 kutya részére. Innen indultunk megkerülni Ráckeve legnagyobb szigetét, az Angyali-szigetet, amely a legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy az itt vadászó Mátyás király így sóhajtott fel, amikor elhajózott mellette: „Ez egy angyali hely!”

 

 

Evezés a Dunán a Vadkacsa strandról indulva
Evezés a Dunán a Vadkacsa strandról indulva
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A kenuzás 2 órát vett igénybe nekünk, nem kerültük meg teljesen a szigetet (mert elég volt az ülés nekem, illetve nagyon éhesek voltunk), ezért az evezés után besétáltunk a kisvárosba, ahol rögtön a hídról letérve találtunk egy hangulatos, belső kerttel rendelkező kutyabarát helyet, a Cadran Pizzéria Pub-ot. Isteni volt a halászlé, amit ettünk, csak ajánlani tudjuk, ha erre jártok.

 

A Duna Relax Hotel****-ben a szobában bekészítés várta a kutyusokat: fekhely, etető-itatótál, és egy zacskó ajándékhalmaz. Ez a Kiskedvenc Pakk, ami a felelős állattartás iránt elkötelezett kiskedvencbarát szállodák részére készült. A szobáról és az ajándékcsomagról, már készült videó is, itt tudjátok megnézni:

 

 

 

 

 

 

Az egyszerű, de nagyszerű szobából kilátás nyílt a Dunára és a túlpartra. Kiélveztük az antik római fürdőházakat idéző wellness birodalmat is. Bent szaunavilág és masszázslehetőség kínálkozik, a kültéri medencéknél pedig napágyak és hatalmas füves terület van. A kinti bárnál ebédelni és koktélozni is lehet, így teljes ellátásban éreztük magunkat. A fürdő kinti részén egyébként még a kutyák is tartózkodhatnak, ami megkönnyíti a gazdik életét, ha nem szeretnék a kedvencüket a szobában hagyni.

 

 

Kiskedvenc Pakk a szálláson, ami a felelős állattartás iránt elkötelezett kiskedvencbarát szállodák részére készült
Kiskedvenc Pakk a szálláson, ami a felelős állattartás iránt elkötelezett kiskedvencbarát szállodák részére készült
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Érdemes felfedezni gyalogosan Ráckeve látnivalóit. A belvárost az Árpád-hídon keresztül lehet megközelíteni, a hídon sétálva egyre közelebb érünk Ráckeve meghatározó látképének elemeihez, mint a Ráckevei Hajómalom (az egyetlen ma is működő magyarországi vízimalom, ami ma már múzeum), a Református-templom, a Tűztorony kilátó vagy “csónakos piac”, ahol minden szerdán és szombaton termelői kincsek, ruhák és harapnivalók várják a látogatókat.

 

 

Tűztorony kilátó
Tűztorony kilátó
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Reméljük meghoztuk a kedvetek ellátogatni erre a kedves településre, Ráckevére.

 

 

A másik videót a szálláshelyről és Ráckevéről itt találjátok:

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Élet kutyával Bécsben – ilyen az osztrák főváros kutyás szemmel Élet kutyával Bécsben – ilyen az osztrák főváros kutyás szemmel
Mindannyiunk fejében él egy kép, milyen is lehet az élet nyugati szomszédainknál kutyásként. Lazább, nyitottabb, vagy épp szigorúbb? Utánajártunk!

Tökéletes kikapcsolódás gazdiknak és kutyusoknak egyaránt Tökéletes kikapcsolódás gazdiknak és kutyusoknak egyaránt
A Szent Orbán Panzió gyönyörű természeti környezetben, kutyabarát apartmanokkal, szolgáltatásokkal várja minden kétlábú és négylábú vendégét.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok Mit vigyünk magunkkal a nyaralásra kutyánkkal? – Állatorvosi tanácsok
Ahogy a nyári hónapok elérkeznek, sok gazdi kedvencével együtt indul nyaralni. A közös kalandok azonban gondos előkészületeket igényelnek, hogy mindenki számára biztonságos és kellemes legyen az utazás.

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Petcast MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatbarát pedagógusok, figyelem! Hírek - Címlapon
Állatbarát pedagógusok, figyelem!
Ehetnek a kutyák paradicsomot? Hírek - Címlapon
Ehetnek a kutyák paradicsomot?