A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Összefogás született az állatok védelméért

2017. február 01., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Komoly együttműködés született az állatok védelméért hazánkban! Az együttműködési megállapodás értelmében az Állatorvostudományi Egyetem és a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság (MÁÁT) ezentúl összehangoltan végzi munkáját az állatvédelem, állatjólét terén.



Az együttműködést Az etikus ember-állat kapcsolat sokszínűsége című konferencián, január 28-án jelentették be. Az állatvédelemnek és élő környezet védelmének fontosságát felismerve az Egyetem és a Társaság közös célja az ember állatokkal kapcsolatos tevékenységének hatásait, valamint az állatok jóllétét vizsgáló magyar kutatások segítése, illetve a kutatási eredmények megosztása a döntéshozókkal, a szakmával és a közvéleménnyel - írja az Állatorvostudományi Egyetem a honlapján.

 

Dr. Végh Ákos és Dr. Sótonyi Péter a konferencián
Dr. Végh Ákos és Dr. Sótonyi Péter a konferencián
Fotó: univet.hu

 

Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora köszöntőjében hangsúlyozta: az egyetem régóta vezető szerepet tölt be a hazai állatvédelem oktatásában és kutatásában, mivel az etikus állatorvoslás és az állatvédelem közös alapokon, értékeken nyugszik, és közös célokkal rendelkezik. Az állatorvosoknak, mint az állatvédelem nagyköveteinek a szerepe sosem volt annyira hangsúlyos, mint manapság, amikor szerte a világon, így Magyarországon is az állatvédelem örvendetes megerősödésének lehetünk tanúi. Kiemelte: hatékony állatvédelem kizárólag a társadalmi erők szoros összefogásával képzelhető el. Az állatorvosok és a civil állatvédők az állatvédelem azon szereplői, akik konkrét, fizikai kapcsolatban vannak az ellátandó állatokkal, és akik minden egyes nap cselekednek a közös célok érdekében.

 

Dr. Végh Ákos, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság elnöke elmondta: a MÁÁT 2011-es megalakulásakor célul tűzte ki, hogy a hazai állatvédelmi munkát tudományos alapokkal támassza alá, oktatási anyagok állítson össze, tudományos rendezvényeket szervezzen, és az eredményeket ismertesse a közvéleménnyel. Hangsúlyozta: az állatvédelemmel és az állatjólléttel kapcsolatos magas színvonalú oktatás és ismeretterjesztés kulcsfontosságú, mind az állatorvosképzés keretében, mind azon kívül. Az állatvédelmi szemléletformálást már az óvodákban, általános iskolákban el kell kezdeni.
 

 

Forrás: univet.hu
Indexkép forrás: huffingtonpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szülési szabin Eger terápiás kutyája: 10 csöppségnek adott életet Zoya! Hírek - Címlapon
Szülési szabin Eger terápiás kutyája: 10 csöppségnek adott életet Zoya!
Kutyabarát repülőjárat indult Japánban! Hírek - Címlapon
Kutyabarát repülőjárat indult Japánban!