A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Préda – Menhelyről örökbefogadott kutya lett a Ragadozó-filmek négylábú sztárja

2022. augusztus 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mindenki szívébe belopta magát a dingószerű kutya, aki a főhősnő hűséges társa, védelmezője szerepében tűnik fel.



 

A Ragadozó-filmek kedvelői újabb csavart élhetnek át az idei Prédának köszönhetően, mely visszavezeti a nézőt az 1700-as évek Amerikájába. A főszerepet játszó Amber Midthunder egy indiánlányt alakít, legjobb barátja ki is lehetne más, mint egy kutya? Naru hűséges társa, bizalmasa a zsemleszínű eb, aki óvó tekintetét mindvégig gazdáján tartja. Nemcsak a vadászaton, hanem a túlélésért folytatott keserves küzdelmei során is. Legyen az egy vérszomjas grizzlymedve vagy egy eddig nem látott, veszedelmes idegen lény – Naru és kutyája, Sarii csak egymásra számíthatnak.

 

Mentett kutyából filmhős

 

A Sarii szerepében tündöklő négylábú valódi neve Coco, fajtáját tekintve pedig egy Carolina dog, vagyis egyszerű fordításban Karolina kutya. Megjelenésében leginkább egy ausztrál dingóra, illetve a világ számos területén szabadon élő páriakutyákra hasonlít. Sárgás bunda, felálló fülek, karcsú, jól izmolt testfelépítés, elszántság, kitartás és az idegenekkel szembeni gyanakvás jellemzi. Ám, ha valakit szívébe fogad, az életét is odaadná érte.

 

 

Coco, a Karolina kutya - Menhelyről fogadták örökbe
Coco, a Karolina kutya - Menhelyről fogadták örökbe
Fotó: Twitter

 

 

A Karolina kutya története messzire nyúlik vissza, feltételezések szerint Ázsiából került Észak-Amerikába az őslakosok vándorlása során. Ma is megtalálhatóak az Egyesült Államok délkeleti részein, például Dél-Karolina és Georgia államok határai mentén, de észleltek már falkákat Ohio, Pennsylvania és Arizona elhagyatott vidékein is. Vadon, félvadon élnek, erős falkamentalitás és páratlan intelligencia jellemzi őket, amely fennmaradásuk egyik záloga volt. Manapság egyre többen élnek megbecsült házikedvencként - bátor, hűséges jellemük sokakat magával ragad, ahogy a Préda nézőjét is.

 

De térjünk vissza Cocora. 2021 elején került be a Georgia államban található Fulton Megyei Állatmenhelyre, ahonnan később örökbefogadta egy család. Első látásra beleszerettek a kutyába, az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy gazdái a filmiparban dolgoznak. Így amikor a Préda négylábú főhősének szerepére kerestek egy olyan kutyát, amelyik a legjobban megtestesítené az amerikai őslakosok kutyáját, Coco tökéletes választásnak tűnt. Annak ellenére, hogy korábban sohasem részesült színészi képzésben, alakításával elnyerte a „Kutyák Meryl Streep-je” kitüntető címet.

 

 

Amber Midthunder és Coco a Préda című film egyik jelenetében
Amber Midthunder és Coco a Préda című film egyik jelenetében
Fotó: Twitter

 

 

Eredetileg csak egy-két jelenetet terveztek vele, de a tesztközönség annyira megkedvelte a kutyát, hogy Dan Trachtenberg rendező átíratta a forgatókönyvet, így Coco maga is főszereplővé vált. Ez igényelt némi célzott tanítást, de nagyon ügyesen megoldotta a feladatot, közben pedig elrabolta a színészek és a stáb szívét is. Amber Midthunder így emlékezett vissza a kutyával való forgatásra:

 

„Tiszta szívemből imádom azt a kutyát. De azért kemény volt... Alig két hónappal a forgatás előtt találtak rá. Coco egy igazi energiabomba, őrült módon rohangászott körbe-körbe, és mindig mindenkinek borzasztóan örült. Személy szerint ő egy igazi álom volt számomra. Az egész forgatás, tudják... Sarii karaktere nagyon sokban különbözik Coco karakterétől, de ez is csak azt bizonyítja, mennyire kiváló rendező Dan.”

 

 

Coco nagyon barátságos kutya, mindenkinek osztotta a puszikat a forgatáson
Coco nagyon barátságos kutya, mindenkinek osztotta a puszikat a forgatáson
Fotó: hulu.com

 

 

Mikor kiderült, hogy egykori védencük filmsztárrá avanzsált, így áradoztak róla az állatmenhelyen:

 

„El sem tudjuk mondani, mennyire örülünk annak, hogy Coco megtalálta álomcsaládját. Csodálatos életet biztosítanak számára, most pedig Coconak hála reflektorfénybe kerülhetnek a menhelyi kutyák, akikben óriási lehetőségek rejlenek. Mindegyikük megérdemel egy esélyt!”

 

Coco játéka és története úgy tűnik, meghozta a sikert. Egy kutya bevonása új szintre emelte a sorozatot, a Préda sokak szerint az egyik legjobban sikerült Ragadozó-film lett. A kritikusok is jól fogadták az ötletet, a San Diegoban megrendezett Comic-Con fesztiválon például álló ovációval zárták a vetítést. Magyarországon augusztus 5-től látható a Disney+ csatornán.

 

 

 

Forrás: collider.com, Facebook/@Fultoncountyanimalservices
Indexkép forrás: Twitter/Hulu.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek
Kétszáznál is több négylábú jelent meg a Mancs őrjárat – A szuperfilm első nyilvános bemutatóján.

Paul McCartney és felesége örökbefogadott egy kölyökkutyát Paul McCartney és felesége örökbefogadott egy kölyökkutyát
„Életre szóló családot szeretnénk neki adni.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendőrök segítenek az árva állatoknak gazdira találni Hírek - Címlapon
Rendőrök segítenek az árva állatoknak gazdira találni
Négy méter mély kútból mentettek ki egy kiskutyát a tűzoltók Hírek - Címlapon
Négy méter mély kútból mentettek ki egy kiskutyát a tűzoltók