A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négy méter mély kútból mentettek ki egy kiskutyát a tűzoltók

2022. augusztus 15., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Bajba jutott négylábún segítettek ismét a tűzoltók: a kiskutya egy négy méter mély kútba esett. Szerencsére ép bőrrel megúszta a kalandot!



 

Tiszatarjánon keveredett bajba a barna-fehér foltos kiskutya: nem tudni, hogyan, de beleesett egy négy méter mély, kiszáradt kútba, ahonnan érthető módon magától nem tudott kijutni. Szerencsére a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói gyorsan a segítségére siettek.

 

Létra segítségével sikerült lejutniuk a kutyához, és mivel az egészen aprócska, kézben fel is lehetett hozni. Bár a kút mély, az ebnek az ijedtségen kívül más baja nem esett, sérülés nélkül megúszta a balesetet.

 

Szerencsés megmenekülése után még egy kicsit ismerkedett megmentőivel, majd vidáman szaladt tovább.

 

 

***

 

 

Hasonlóan bajba jutott ebekről sajnos gyakran számol be a katasztrófavédelem: csőbe, aknába, kútba esett kutyák, akiket csak a tűzoltók tudtak kimenekíteni. Ezek a balesetek szinte mind megelőzhetők lennének, mindössze kis odafigyelésre lenne szükség:

  • Kertünk, telkünk legyen biztonságos kutyánk számára! Ne legyen fedetlen kút, akna, cső, gödör, amibe beleeshet! 
  • Erősítsük meg kerítésünket: ha kutyánk meglép, szem elől veszthetjük, és csatangolása közben könnyen hasonló bajba kerülhet!
  • Séta közben legyen pórázon kedvencünk, szemünk is legyen rajta. Sajnos baranagolásunk alatt is találkozhatunk fedetlenül hagyott aknával, kúttal. 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Préda – Menhelyről örökbefogadott kutya lett a Ragadozó-filmek négylábú sztárja Hírek - Címlapon
Préda – Menhelyről örökbefogadott kutya lett a Ragadozó-filmek négylábú sztárja
Tizenhatszor hívta fel két kutya a segélyhívót 30 percen belül Hírek - Címlapon
Tizenhatszor hívta fel két kutya a segélyhívót 30 percen belül