A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tizenhatszor hívta fel két kutya a segélyhívót 30 percen belül

2022. augusztus 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Segélyhívó, üdvözlöm, miben segíthetek?" és a válasz: "WUFF, WUFF!" 

Kit hívsz először, ha egyedül vagy és bajba kerültél? Egy családtagodat, barátodat vagy a rendőrséget? Ez utóbbira szavazott két kutya, akiknek a legnagyobb problémája talán éppen az volt, hogy kifogytak a jutalomfalatokból. Márpedig valakinek szólni kellett ez ügyben! Kapóra jött az okostelefon, hiszen milliószor látták már, ahogy gazdájuk nyomkodja, aztán belebeszél, mire olykor-olykor felbukkan valami idegen az ajtónál egy rakás kajával. Pizza, hamburger, desszert – kell ennél több?

 

De ugorjunk is vissza 2019 februárjára, amikor a minnesotai rendőrség központjába szokatlan hívás érkezett. Újra és újra tárcsázták a 911-et, méghozzá ugyanarról a számról. Úgy tűnt, valakinek nagyon nagy szüksége van segítségre, de nem tudott vagy nem mert beleszólni a kagylóba. Egyetlen hangot hallottak csupán a vonal másik végén: kitartó, kétségbeesett ugatást.

 

 

A két kutya tizenhat alkalommal tárcsázta a segélyhívót
A két kutya tizenhat alkalommal tárcsázta a segélyhívót
Fotó: FOX9

 

 

Az előírások szerint ha nem tudnak kapcsolatba lépni a tárcsázóval, a diszpécser automatikusan visszahívja a számot, s ha még mindig nem tudni a hívások okát, már küldik is a járőröket a telefonszámhoz tartozó címre. Kiérkezésük előtt három újabb hívás futott be a központba. Valaki nagyon nagy bajban lehetett, talán életveszélyben volt, és nem tudott mozogni. Nem először fordulna elő, hogy beteg vagy sérült gazdájához hív segítséget egy kutya.

 

Vagyis ebben az esetben kettő: Remy, a kopó keverék és Bomber, a papillon köszöntötte a járőröket az ajtóban, miután gazdájuk beengedte őket. Már azt hitték, a kutyákon kívül senki nincs otthon, holott a telefon egyre csak csörgött és csörgött az irodában... Furcsállották a dolgot, így hát alaposan körülnéztek a házban, minden rendben van-e. A két jó barát először megszeppent, aztán nem győztek kedveskedni a járőröknek, lelkesen fogadták a simogatást.

 

 

Segélyhívó, üdvözlöm, miben segíthetek? és a válasz WUFF, WUFF!.jpg
- Segélyhívó, üdvözlöm, miben segíthetek?
- WUFF, WUFF!

 

 

Abban a hiszemben léptek be a házba, hogy egy bajba jutott ember tárcsázta a 911-et, aki nem tudott vagy nem mert beszélni. Nagy volt a meglepetés, amikor mindenkinek leesett, hogy a két rosszcsont áll a hívások mögött. Gazdájuk megfeledkezett arról, hova tette le a mobilját, amire egyedül a segélyhívó száma volt beállítva gyorstárcsázással. Elég megérinteni a képernyőt, és már kapcsolja is a rendőrséget.

 

Lehet, hogy véletlenül ráléptek vagy megérintették mancsukkal, orrukkal. Megtetszhetett nekik a csengés hangja, vagy az, hogy rövidesen „elkezdett beszélni” a telefon. 30 perc alatt 16 alkalommal indítottak hívást róla, ami igencsak szokatlan volt. Gazdájuk alig hitte el, hogy ők állnak a tréfa mögött, de amikor elvitte a telefont a szervizbe, biztosították róla, hogy nem műszaki hiba okozta a dolgot.

 

 

Remy és Bomber véletlenül hívhatták fel a segélyhívót gazdájuk mobilján
Remy és Bomber véletlenül hívhatták fel a segélyhívót gazdájuk mobilján
Fotó: FOX9

 

 

Nem ritka, hogy véletlenül tárcsázzák a segélyhívót, például gyerekek (vagy ebek), miközben játszanak a telefonnal. Ilyen esetben rendszerint elegendő egy figyelmeztetés, de ha valaki szándékosan félrevezeti a hatóságokat, súlyos bírságot is kiszabhatnak rá, mivel a segélyhívót csak vészhelyzetben illendő használni.

 

Remy és Bomber természetesen ezt nem tudhatták, de látva mosolyukat, mindenki megnyugodhatott afelől, hogy senkinek sem esett baja. Megúszták egy figyelmeztetéssel, néhány simivel és persze a jutalomfalatok sem maradhattak el.

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: FOX9

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták
Érezni lehetett a teremben, hogy olvadoznak a szívek - annyira édes volt az álmos kiskutya!

Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Bíróság elé állhat a csetényi férfi, akitől a Zirci Rendőrőrs egyenruhásai mentettek ki két lesoványodott kutyát nagyon rossz körülmények közül.

Bíróság elé kerülhet a férfi, aki egy dobozban tett ki és hagyott sorsára négy kölyökkutyát Bíróság elé kerülhet a férfi, aki egy dobozban tett ki és hagyott sorsára négy kölyökkutyát
Egy diósgyőri rendőrnő talált rá a négy kiskutyára, akiket egy dobozban hagyott sorsára tulajdonosuk.

FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast FRISS! Az MTI híradása szerint természetkárosítás bűntette miatt vették büntetőeljárás alá a vadászt, aki kilőtte az M237-es farkast
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémeti környékén történt a felháborító eset, ami szégyenbe hozta Magyarországot a világ előtt.

Jollyval, a rendőrkutyával kíván kellemes húsvéti ünnepet a Rendőrség Jollyval, a rendőrkutyával kíván kellemes húsvéti ünnepet a Rendőrség
Akár egy kedves képeslap - Jolly, a négylábú rendőr és Lados Réka r. főhadnagy részvételével készültek vidám képek, melyek segíatségével szép ünnepet kíván a BRFK.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért bámul rám a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért bámul rám a kutyám?
Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet? Hírek - Címlapon
Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet?