A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tizenhatszor hívta fel két kutya a segélyhívót 30 percen belül

2022. augusztus 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Segélyhívó, üdvözlöm, miben segíthetek?" és a válasz: "WUFF, WUFF!" 

Kit hívsz először, ha egyedül vagy és bajba kerültél? Egy családtagodat, barátodat vagy a rendőrséget? Ez utóbbira szavazott két kutya, akiknek a legnagyobb problémája talán éppen az volt, hogy kifogytak a jutalomfalatokból. Márpedig valakinek szólni kellett ez ügyben! Kapóra jött az okostelefon, hiszen milliószor látták már, ahogy gazdájuk nyomkodja, aztán belebeszél, mire olykor-olykor felbukkan valami idegen az ajtónál egy rakás kajával. Pizza, hamburger, desszert – kell ennél több?

 

De ugorjunk is vissza 2019 februárjára, amikor a minnesotai rendőrség központjába szokatlan hívás érkezett. Újra és újra tárcsázták a 911-et, méghozzá ugyanarról a számról. Úgy tűnt, valakinek nagyon nagy szüksége van segítségre, de nem tudott vagy nem mert beleszólni a kagylóba. Egyetlen hangot hallottak csupán a vonal másik végén: kitartó, kétségbeesett ugatást.

 

 

A két kutya tizenhat alkalommal tárcsázta a segélyhívót
A két kutya tizenhat alkalommal tárcsázta a segélyhívót
Fotó: FOX9

 

 

Az előírások szerint ha nem tudnak kapcsolatba lépni a tárcsázóval, a diszpécser automatikusan visszahívja a számot, s ha még mindig nem tudni a hívások okát, már küldik is a járőröket a telefonszámhoz tartozó címre. Kiérkezésük előtt három újabb hívás futott be a központba. Valaki nagyon nagy bajban lehetett, talán életveszélyben volt, és nem tudott mozogni. Nem először fordulna elő, hogy beteg vagy sérült gazdájához hív segítséget egy kutya.

 

Vagyis ebben az esetben kettő: Remy, a kopó keverék és Bomber, a papillon köszöntötte a járőröket az ajtóban, miután gazdájuk beengedte őket. Már azt hitték, a kutyákon kívül senki nincs otthon, holott a telefon egyre csak csörgött és csörgött az irodában... Furcsállották a dolgot, így hát alaposan körülnéztek a házban, minden rendben van-e. A két jó barát először megszeppent, aztán nem győztek kedveskedni a járőröknek, lelkesen fogadták a simogatást.

 

 

Segélyhívó, üdvözlöm, miben segíthetek? és a válasz WUFF, WUFF!.jpg
- Segélyhívó, üdvözlöm, miben segíthetek?
- WUFF, WUFF!

 

 

Abban a hiszemben léptek be a házba, hogy egy bajba jutott ember tárcsázta a 911-et, aki nem tudott vagy nem mert beszélni. Nagy volt a meglepetés, amikor mindenkinek leesett, hogy a két rosszcsont áll a hívások mögött. Gazdájuk megfeledkezett arról, hova tette le a mobilját, amire egyedül a segélyhívó száma volt beállítva gyorstárcsázással. Elég megérinteni a képernyőt, és már kapcsolja is a rendőrséget.

 

Lehet, hogy véletlenül ráléptek vagy megérintették mancsukkal, orrukkal. Megtetszhetett nekik a csengés hangja, vagy az, hogy rövidesen „elkezdett beszélni” a telefon. 30 perc alatt 16 alkalommal indítottak hívást róla, ami igencsak szokatlan volt. Gazdájuk alig hitte el, hogy ők állnak a tréfa mögött, de amikor elvitte a telefont a szervizbe, biztosították róla, hogy nem műszaki hiba okozta a dolgot.

 

 

Remy és Bomber véletlenül hívhatták fel a segélyhívót gazdájuk mobilján
Remy és Bomber véletlenül hívhatták fel a segélyhívót gazdájuk mobilján
Fotó: FOX9

 

 

Nem ritka, hogy véletlenül tárcsázzák a segélyhívót, például gyerekek (vagy ebek), miközben játszanak a telefonnal. Ilyen esetben rendszerint elegendő egy figyelmeztetés, de ha valaki szándékosan félrevezeti a hatóságokat, súlyos bírságot is kiszabhatnak rá, mivel a segélyhívót csak vészhelyzetben illendő használni.

 

Remy és Bomber természetesen ezt nem tudhatták, de látva mosolyukat, mindenki megnyugodhatott afelől, hogy senkinek sem esett baja. Megúszták egy figyelmeztetéssel, néhány simivel és persze a jutalomfalatok sem maradhattak el.

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: FOX9

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját Szomorúan nézte a kutya a kerítésen kipottyant játékát - egy autós mentette meg malackáját
Piciny történet arról, hogy egy apró cselekedetünkkel is szebbé tehetjük a világot valaki számára.

Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások Egyes kutyák szívesebben működnek együtt az emberrel, mint mások
Keresi a társaságod? Szeret veled lenni? Imádja, ha együtt csináltok valamit? Vagy nem annyira lelkes? Meglepő helyen rejtőzhet az ok!

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Felfüggesztett szabadságvesztés várhat az állatkínzóra Felfüggesztett szabadságvesztés várhat az állatkínzóra
A Balassagyarmati Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves férfivel szemben, aki kutyáit nem látta el megfelelően, ezzel kishíján halálukhoz vezető megbetegedésüket okozva.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért bámul rám a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért bámul rám a kutyám?
Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet? Hírek - Címlapon
Tűzijáték kutyával – Biztos jó ötlet?