A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod!

2022. április 18., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Mi több, akár depressziót is okozhat kedvencünknél, ha hosszú távon inkább a telefonnal töltünk több időt, mint kedvencünkkel. Szomorú, de erre már a szakértőknek kell felhívnia a figyelmünket!



 

Szakértők figyelmeztetnek arra, hogy az okosteleffonunktól és a közösségi médiától való függőségnek bizony kedvenceink is megisszák a levét! Olyan korban élünk, mikor az alkalmazások, a lájkok és kommentek okozzák mindennapjainkban az izgalmat, a pillanatnyi örömet. A folyamatos telefonnyomkodás azonban rendkívül rossz hatással van a kapcsolatainkra - és sajnos igaz ez kutyáinkkal való kapcsolatunkra is.

 

A hosszú percek, akár órák, amiket a telefon kijelzőjének bámulásával töltünk, elszomoríthatják a kutyákat, állítják a szakértők. És ha belegondolunk, igazuk lehet: ezt az időt játékkal, sétával, vagy akár csak egy kis pocak-simivel is eltölthetnénk. Ezzel szemben kutyánk, aki épp a figyelmünkre vágyik, azt látja, hogy újfent a kütyünket bújjuk. Egy idő után emiatt kialakulhat a kutyában a magányosság, az elszigeteltség, esetleg a kirekesztettség érzése, amik hosszú távon depresszióhoz és /vagy viselkedésproblémákhoz vezethetnek. Néhány kutya türelmesen kivárja a sorsát, míg befejezzük a friss Instagram posztok lájkolgatását, néhányuk azonban nem ilyen kitartó és más elfoglaltság után néz vagy azért, hogy levezesse felgyülemlett feszültségét, vagy hogy felkeltse végre a hőn áhított figyelmet a gazdi részéről.

 

 

A szakértők is azt tanácsolják, telefonnyomkodás helyett foglalkozzunk inkább kedvencünkkel
A szakértők is azt tanácsolják, telefonnyomkodás helyett foglalkozzunk inkább kedvencünkkel
Fotó: thedogstop.com

 

 

A kutyák alapvetően társas lények, szükségük van a falkájuk társaságára, na és a vezetőjükre. A modern korban pedig mi jelentjük számukra a falkát. Mi, gazdik gondoskodunk arról, hogy friss víz és étel kerüljön eléjük minden nap, mi biztosítjuk a mozgás lehetőségét, a játékot, az érzelmi támogatást és persze a betartandó szabályokat, határokat is mi húzzuk meg. Ez egy életre szóló kapcsolat! Azonban ha folyamatosan a telefonunkra irányítjuk a figyelmünket, a szoros kötelék meggyengül, súlyosabb esetben felbomlik.

 

“A kutyáknak folyamatos visszajelzésre, és kapcsolatra. Ha ott ül velünk szemben a kutyus, és arra vár, hogy valamilyen módon kommunikáljunk vele, ám mi csak továbbgörgetünk Facebookon, idővel problémákkal kell szembenéznünk. Ha ez az állapot, hetekig, hónapokig, netán évekig fennáll, észre sem vesszük, hogy kutyánk ez idő alatt új, rossz szokásokat vett fel. Másfelől idővel megszokja, megtanulja, hogy ránk nem számíthat, ezért inkább más állatok vagy más emberek társaságát fogja keresni” - fejtegeti Iain Booth, a VetUK alapítója.

 

 

Az unatkozó kutyák megpróbálják felkelteni figyelmünket - jobb esetben kedveskedéssel vagy játékkal, rosszabb esetben akár rombolással
Az unatkozó kutyák megpróbálják felkelteni figyelmünket - jobb esetben kedveskedéssel vagy játékkal, rosszabb esetben akár rombolással
Fotó: cnbc.com

 

 

A szakértő szerint a folyamat végén akár az is megeshet, hogy a korábban szeretetteljes kapcsolat teljesen tönkremegy, a kutya emocionálisan teljesen eltávolodik gazdájától.

 

Tegyük hát zsebre a telefont, és törődjünk kedvencünkkel még többet - meg fogja hálálni! Ők képesek lennének a szívüket odaadni, életüket is feláldozni értünk, ha kell, és cserébe csak egy kis törődést kérnek tőlünk. Hát nem éri ez meg a kompromisszumot?

 

 

 

 

Forrás: metro.co.uk
Indexkép forrás: thedogstop.com
Cikk első megjelenése: 2018. november 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Játék a lézerrel – nagyobb frusztráció, mint móka a kutyáinknak Hírek - Címlapon
Játék a lézerrel – nagyobb frusztráció, mint móka a kutyáinknak
Négylábú bajtársak - A magyar katonákról és kutya bajtársaikról nyílt időszaki tárlat a hadtörténeti múzeumban Hírek - Címlapon
Négylábú bajtársak - A magyar katonákról és kutya bajtársaikról nyílt időszaki tárlat a hadtörténeti múzeumban