A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tarts egy perc szünetet és relaxálj ezekkel a kutyákkal

2019. május 29., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Egy fotós olyan pillanatban kapja lencsevégre a kutyákat, amikor azok teljes nyugodtság állapotában vannak. Képein olyanok a kutyusok, mintha meditálnának. Nem csak nézegetni jó ezeket a békét árasztó képeket, de mi is átvehetjük ezt az érzést!



Az ausztrál fotós, Alex Cearns készítette ezeket a különleges képeket, melyek nem a megszokott portréfotózáshoz beállított pózokban ábrázolják a kutyákat. Az első ilyen képe egy Suzi nevű Shar-Peiről készült. Suzit véletlenül sikerült úgy lefotózni, hogy szemei csukva vannak, arca mintha mosolyra húzódna. A fotónak Alex a Zen Dog címet adta.

 

Zen Dogs - Shar-pei

 

A fotóba nem csak a kutya gazdái, de Alex is beleszeretett - így született meg a Zen Dog sorozat. Minden kutyáról, aki Alex stúdiójába érkezik fotózásra, készül egy ilyen kép is, mára már akkora anyag gyűlt össze, hogy egy, a sorozattal azonos című könyvet is kiadott belőlük.

 

Zen Dogs - 1

 

Zen Dogs - Vizsla

 

Annak érdekében, hogy a kutyáknál el tudja érni ezt a nyugodt pillanatot, stúdiójából minden zavaró tényezőt eltávolított, a helység kicsi, csendes és békés. Emellett igyekszik minél jobb viszonyt kialakítani az állatokkal, megismerni, mit szeretnek, mit nem, mi a kedvenc játékuk, a kedvenc helyük - és nem maradhatnak el a kedveskedő jutalomfalatok sem.

 

Zen Dogs - 2

 

Zen Dogs - Uszkár

 

 

Zen Dogs - keverék

 

Zen Dogs - Ridgeback

 

Zen Dogs - Agár

 

Zen Dogs - bull terrier

 

Zen Dogs - Collie

 

 

 

 

Alex Cearns neve egyébként már ismerős lehet: ő az a fotós, aki a fogyatékkal élő állatokról készített fotósorozatot, bemutatva, hogy minden állat kivétel nélkül gyönyörű! A fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 

 


Indexkép forrás: mnn.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 11.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Miért van az, hogy a kutyák pillanatok alatt képesek elaludni? Miért van az, hogy a kutyák pillanatok alatt képesek elaludni?
Még csak most tette le a fejét, és már hortyog is békésen. Netán álmodik is. De ilyen gyorsan?

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást! Hírek - Címlapon
Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást!
Virágcsokor helyett menhelyi kutyák pórázát adta koszorúslányai kezébe a menyasszony Hírek - Címlapon
Virágcsokor helyett menhelyi kutyák pórázát adta koszorúslányai kezébe a menyasszony