A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tarts egy perc szünetet és relaxálj ezekkel a kutyákkal

2019. május 29., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Egy fotós olyan pillanatban kapja lencsevégre a kutyákat, amikor azok teljes nyugodtság állapotában vannak. Képein olyanok a kutyusok, mintha meditálnának. Nem csak nézegetni jó ezeket a békét árasztó képeket, de mi is átvehetjük ezt az érzést!



Az ausztrál fotós, Alex Cearns készítette ezeket a különleges képeket, melyek nem a megszokott portréfotózáshoz beállított pózokban ábrázolják a kutyákat. Az első ilyen képe egy Suzi nevű Shar-Peiről készült. Suzit véletlenül sikerült úgy lefotózni, hogy szemei csukva vannak, arca mintha mosolyra húzódna. A fotónak Alex a Zen Dog címet adta.

 

Zen Dogs - Shar-pei

 

A fotóba nem csak a kutya gazdái, de Alex is beleszeretett - így született meg a Zen Dog sorozat. Minden kutyáról, aki Alex stúdiójába érkezik fotózásra, készül egy ilyen kép is, mára már akkora anyag gyűlt össze, hogy egy, a sorozattal azonos című könyvet is kiadott belőlük.

 

Zen Dogs - 1

 

Zen Dogs - Vizsla

 

Annak érdekében, hogy a kutyáknál el tudja érni ezt a nyugodt pillanatot, stúdiójából minden zavaró tényezőt eltávolított, a helység kicsi, csendes és békés. Emellett igyekszik minél jobb viszonyt kialakítani az állatokkal, megismerni, mit szeretnek, mit nem, mi a kedvenc játékuk, a kedvenc helyük - és nem maradhatnak el a kedveskedő jutalomfalatok sem.

 

Zen Dogs - 2

 

Zen Dogs - Uszkár

 

 

Zen Dogs - keverék

 

Zen Dogs - Ridgeback

 

Zen Dogs - Agár

 

Zen Dogs - bull terrier

 

Zen Dogs - Collie

 

 

 

 

Alex Cearns neve egyébként már ismerős lehet: ő az a fotós, aki a fogyatékkal élő állatokról készített fotósorozatot, bemutatva, hogy minden állat kivétel nélkül gyönyörű! A fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 

 


Indexkép forrás: mnn.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 11.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Miért van az, hogy a kutyák pillanatok alatt képesek elaludni? Miért van az, hogy a kutyák pillanatok alatt képesek elaludni?
Még csak most tette le a fejét, és már hortyog is békésen. Netán álmodik is. De ilyen gyorsan?

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MOL Nyrt. Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást! Hírek - Címlapon
Hangos lesz a Bakony júniusban - körültekintéssel szervezz kirándulást!
Virágcsokor helyett menhelyi kutyák pórázát adta koszorúslányai kezébe a menyasszony Hírek - Címlapon
Virágcsokor helyett menhelyi kutyák pórázát adta koszorúslányai kezébe a menyasszony