A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőr lőtt le számszeríjjal egy kutyát

2016. február 23., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A borzalmas eset történt Zalaegerszegen: a rendőr a szomszédja kutyáját lőtte le a fegyverrel, majd egy zsákban a város szélén kidobta a tetemet.



A Zalai Hírlap információi szerint a zalaegerszegi rendőrt az zavarta, hogy szomszédja kutyája átjárt az ő udvarába. A rendőr emiatt többször is szólt a gazdának, változás azonban nem történt.

 

Múlt hét kedden telt be a pohár: ezen a napon is átszökött a kutya a szomszédból, mire a rendőr egy számszeríjjal végzett az állattal. A tetemet egy zsákba tette, majd a város szélén egyszerűen kidobta.

 

A fegyver, ami végzett a kutyával
A fegyver, ami végzett a kutyával
Fotó: zaol.hu

 

Az eset szerencsére nem maradt titokban: egy bejelentés alapján a rendőrség kollégájuknál tartott ellenőrzést: több gázriasztó fegyvert és légpuskát is találtak otthonában. Ezek használata nincs engedélyhez kötve, ahogy a számszeríjé sem. A férfi elismerte a tettét, amit azzal indokolt, hogy a szomszédból átjáró kutya nem csak megette a saját kutyájának eledelét, de ha ki akarta küldeni a kertjéből, az állat támadóan viselkedett.


A Zalai Hírlap a Zala Megyei Főügyészség szóvívőjétől, Pirger Csabától megtudta: az orvosszakértő szerint az állat halálát a tüdejét ért lövés okozta. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség az eset kapcsán állatkínzás ügyében indított eljárást.


Indexkép forrás: pecsma.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Ebugatta Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így is lehet: összefogás az önkormányzat és az állatvédők között Hírek - Címlapon
Így is lehet: összefogás az önkormányzat és az állatvédők között
Jódhiányos a kutyád? Így segíthetsz állapotán! Hírek - Címlapon
Jódhiányos a kutyád? Így segíthetsz állapotán!