A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rufusz, a fejbelőtt kutya gazdit keres

2016. január 10., 16:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Közérdekű




Már az idei év első hónapjában az átlagnál jóval több állatkínzásról értesültünk. Előfordult közöttük néhány igazán megrendítő, ami lavinaként sodort végig a közösségi portálokon, és meggyengítette az emberekbe vetett hitünket.



A borzalmaktól telítődve találtunk rá Rufuszra, akinek története sikeres véget érhet.

Néhány napja jelent meg az interneten egy hír, miszerint egy nagytestű kutyát több helyen légpuskával megsebesítettek, és ha az eset még így nem lenne elég súlyos, fejbe is lőttek. A kutyus túlélte a sérülést, jelenleg gazdira vár. Az elkövetőt keresik!

 

Rufusz a lövedék kivétele után
Rufusz a lövedék kivétele után

 

Íme Rufusz története, melyet Ditrich Anikó tett közzé:

 

„Rufuszról tegnap érkezett a bejelentés, hogy az Ócsai lakópark egyik bokra alatt húzta meg magát, azonban egy ideje már ott van. Nem nagyon akar kommunikálni az emberekkel, nagyjából mindentől fél.. Tegnap próbáltunk kimenni hozzá, de sajnos nem sikerült. Ma reggel tudunk kimenni hozzá, ugyan úgy a kis bokor aljában feküdt, reszketett a hideg miatt. Sajnos az előéletéről semmit sem tudtunk meg, csak annyit hogy kóborkutyaként tévedett a lakóparkba. Először elég ellenségesen viselkedett, valószínűleg azt hitte bántani akarjuk. Morgott, amikor a pórázt rátettem, és egyáltalán nem akart velünk együttműködni.

 

A megtalálás helyén
A megtalálás helyén

 

Kerestük benne a chipet, de sajnos az ötödik leolvasásra sem talált semmit a mikrochip olvasó. Telefonok hada következett, hátha valaki el tudja tenni... Közben megérkezett a polgárőr autó is, ezért a kocsihoz vittük (majdnem végig ölben) Rufuszt.A kocsinál még egy pár telefonos beszélgetés elhangzott, de úgy gondoltuk, elindulunk vele, lesz ami lesz... 
 

Betenni a kocsiba érdekes mutatvány volt, de végül sikerült, majd az akkor már barátkozós, bújos kutya az ölembe mászott. Az úton kaptuk már meg a telefon, hogy tudjuk vinni a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány-hoz. Kis kitérő után az Újerdő utca felé vettük az irányt. Rufuszt nagynehezen sikerült betenni egy kennelbe, már a menhelyen. Hamarosan gazdikereső lesz. Egyébként egy baromi édes, kutya. Valakinek egyszer főnyeremény lesz!
 

Rufusz, már a menhelyen
Rufusz, már a menhelyen


A fejében volt egy lövedék, amit a csont megállított, eltávolítottam, majd a felgyülemlett gennyes vért, kinyomkodtam a sebből, a továbbiakban ezt a sebet állatorvos fogja ellátni.... 
Te kedves, aki fejbelőtted ezt a kutyát, és sérülést, fájdalmat okoztál neki, remélem nem alszol jól azóta, és ne feledd, hogy megvan a lövedék, el van rakva. ;)

Adatlapja: http://allatok.info/animal.php?a=10449738
FB albuma sok fotóval: https://www.facebook.com/aniko.ditrich.1/media_set?set=a.442166882639696.1073742052.100005391634771&type=3&pnref=story
Érd.: [email protected], 06203404274
Ócsa, Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
Előzmény: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208163700920532&set=gm.1010311892340457&type=3&theater

 

 

A kutyus, még a légpuska tölténnyel a homlokában
A kutyus, még a légpuska tölténnyel a homlokában



Rufusz talán nincs egy éves sem... De már tudja milyen ázni,fázni, légpuska lövedékkel a fejében beletörődni, hogy majd lesz valami.... Kivittük az Ócsai Szent Ferenc Alapítványhoz. Sajnos nem volt benne chip sem ( Hamarosan gazdikereső lesz.... )
Köszönet illet mindenkit, aki részt vett valamilyen módon a mentésben.. Köszönöm mindenkinek a segitséget!”

 

Reméljük Rufusz kutya története boldog véget ér, és bízunk benne, hogy  befejeződnek végre a borzalmak! Tanuljunk meg mind, kutyások, és kutyátlanok békében együtt élni!

 

                                   Fotó: Ditrich Anikó

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján
Kirándulók találtak rá a bőröndre, azonnal értesítették az állatvédőket.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra! Hírek - Címlapon
Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra!
Egy kóbor kutya története, aki 690 km-t versenyzett azért, hogy új otthonra leljen Hírek - Címlapon
Egy kóbor kutya története, aki 690 km-t versenyzett azért, hogy új otthonra leljen