A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra!

2016. január 11., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Csak egy kérdésünk van. Mikor lesz már vége?



Félnek a keszthelyi kutyatartók: valaki feltehetően meg akarja mérgezni a lakótelepi ebeket. Édeskés szagú kolbászdarabokat találtak a Fodor utcai lakótelepen - valószínűleg fagyállóval itatták át őket.

Vasárnap reggel mentem a kutyámmal. Jött egy idősebb úr, ölben hozta a kutyáját és figyelmeztette, hogy a patakparton kolbászok vannak szétszórva, öt- hatszáz méteres szakaszokban. A kis templomtól a hőközpontig végigjártam az utat és ötven- száz méterenként volt elszórva lecsókolbász. Édeskés szaga volt, valószínűleg fagyállóval volt átitatva. Reggel kilenc órakor összeszedtem az összeset, kidobtam a kukába, majd a következő sétánál, fél tizenegykor újra kolbászdarabok voltak szétszórva - mesélte a Zalai Hírlapnak Horváth András.

 

Szétszórt kenyérszeletek Keszthelyen - valószínűleg fagyállóval átitatva
Szétszórt kenyérszeletek Keszthelyen - valószínűleg fagyállóval átitatva
Fotó: facebook.com/allatvedelmijarorszolgalat.keszthely

 

Pár nappal az eset után Keszthely egy másik részén, a Balogh Ferenc utcai templom környékén találtak a kutyasétáltatók gyanús kenyérszeleteket szétszórva: valamilyen édeskés illatú anyaggal voltak átitatva.

A kenyereket összeszedtük, és holnap elküldjük bevizsgálásra. Megkérünk mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, vigyázzon kedvencére, és ha újabb ilyen esetet lát, szedje össze egy zacskóba és jelentkezzen a 06309464748-as telefonszámon. - olvashatjuk a keszthelyi Állatvédelmi Járőrszolgálat Facebook bejegyzésében. Emellett nyomatékosan megkérték a gazdikat, hogy szedjék össze kutyájuk után az ürüléket. Sajnos még mindig vannak olyan gazdik, akik nem tesznek eleget eme kötelességüknek - és sajnos vannak olyan nem-állatbarátok, akik ilyen módszerekkel próbálják megszüntetni a zavaró problémát.

 

Budapesten is nagyon oda kell figyelnie a gazdiknak séta közben: szögre húzott szalonnadarabokat szórt szét valaki a Bikás parki kutyafuttató környékén.

 

Szög és szalonna - a kutyáknak szánt gyilkos kombináció
Szög és szalonna - a kutyáknak szánt gyilkos kombináció
Fotó: facebook.com/varosikutyaiskola

 

Sétáltatás közben mindig tartsuk szemünket kedvencünkön, ne engedjük tőlünk eltávolodni (nem javasolt a flexipórázt sem hosszúra engedni), így jobban ellenőrizni tudjuk, készül-e bármit is felenni a földről kutyánk. Ne engedjünk neki megkóstolni semmit! Ha pedig gyanús ételdarabot találunk, gyűjtsük be és vizsgáltassuk be az ÁNTSZ-nél. Amennyiben mérgező anyagot talál a vizsgálat, feljelentést lehet tenni a rendőrségnél.

 

Forrás: zaol.hu, 11.kerulet.ittlakunk.hu, facebook.com
Indexkép forrás: facebook.com/allatvedelmijarorszolgalat.keszthely

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szabadlábon védekezhet a kutyagyilkos Hírek - Címlapon
Szabadlábon védekezhet a kutyagyilkos
Rufusz, a fejbelőtt kutya gazdit keres Hírek - Címlapon
Rufusz, a fejbelőtt kutya gazdit keres