A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra!

2016. január 11., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Csak egy kérdésünk van. Mikor lesz már vége?Félnek a keszthelyi kutyatartók: valaki feltehetően meg akarja mérgezni a lakótelepi ebeket. Édeskés szagú kolbászdarabokat találtak a Fodor utcai lakótelepen - valószínűleg fagyállóval itatták át őket.

Vasárnap reggel mentem a kutyámmal. Jött egy idősebb úr, ölben hozta a kutyáját és figyelmeztette, hogy a patakparton kolbászok vannak szétszórva, öt- hatszáz méteres szakaszokban. A kis templomtól a hőközpontig végigjártam az utat és ötven- száz méterenként volt elszórva lecsókolbász. Édeskés szaga volt, valószínűleg fagyállóval volt átitatva. Reggel kilenc órakor összeszedtem az összeset, kidobtam a kukába, majd a következő sétánál, fél tizenegykor újra kolbászdarabok voltak szétszórva - mesélte a Zalai Hírlapnak Horváth András.

 

Szétszórt kenyérszeletek Keszthelyen - valószínűleg fagyállóval átitatva
Szétszórt kenyérszeletek Keszthelyen - valószínűleg fagyállóval átitatva
Fotó: facebook.com/allatvedelmijarorszolgalat.keszthely

 

Pár nappal az eset után Keszthely egy másik részén, a Balogh Ferenc utcai templom környékén találtak a kutyasétáltatók gyanús kenyérszeleteket szétszórva: valamilyen édeskés illatú anyaggal voltak átitatva.

A kenyereket összeszedtük, és holnap elküldjük bevizsgálásra. Megkérünk mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel, vigyázzon kedvencére, és ha újabb ilyen esetet lát, szedje össze egy zacskóba és jelentkezzen a 06309464748-as telefonszámon. - olvashatjuk a keszthelyi Állatvédelmi Járőrszolgálat Facebook bejegyzésében. Emellett nyomatékosan megkérték a gazdikat, hogy szedjék össze kutyájuk után az ürüléket. Sajnos még mindig vannak olyan gazdik, akik nem tesznek eleget eme kötelességüknek - és sajnos vannak olyan nem-állatbarátok, akik ilyen módszerekkel próbálják megszüntetni a zavaró problémát.

 

Budapesten is nagyon oda kell figyelnie a gazdiknak séta közben: szögre húzott szalonnadarabokat szórt szét valaki a Bikás parki kutyafuttató környékén.

 

Szög és szalonna - a kutyáknak szánt gyilkos kombináció
Szög és szalonna - a kutyáknak szánt gyilkos kombináció
Fotó: facebook.com/varosikutyaiskola

 

Sétáltatás közben mindig tartsuk szemünket kedvencünkön, ne engedjük tőlünk eltávolodni (nem javasolt a flexipórázt sem hosszúra engedni), így jobban ellenőrizni tudjuk, készül-e bármit is felenni a földről kutyánk. Ne engedjünk neki megkóstolni semmit! Ha pedig gyanús ételdarabot találunk, gyűjtsük be és vizsgáltassuk be az ÁNTSZ-nél. Amennyiben mérgező anyagot talál a vizsgálat, feljelentést lehet tenni a rendőrségnél.

 

Forrás: zaol.hu, 11.kerulet.ittlakunk.hu, facebook.com
Indexkép forrás: facebook.com/allatvedelmijarorszolgalat.keszthely

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Kutyánk iránt elkötelezett, gondos gazdiként jól tudjuk, hogy kedvencünknek is szüksége lehet kezelésekre. Mit tegyünk, ha gyógyszert kell szednie? Hogyan változtassuk élménnyé azt, amit legszívesebben mi is elkerülnénk?

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szabadlábon védekezhet a kutyagyilkos Hírek - Címlapon
Szabadlábon védekezhet a kutyagyilkos
Rufusz, a fejbelőtt kutya gazdit keres Hírek - Címlapon
Rufusz, a fejbelőtt kutya gazdit keres