A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szabadlábon védekezhet a kutyagyilkos

2016. január 12., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az egész ország egy emberként háborodott fel a hír hallatán, miszerint egy magatehetetlen kölyökkutyát vert agyon egy fiatalember egy baseballütővel.



„Kinyírlak!” – ezzel kezdő­dik az a felvétel, amelyben egy fiatalember baseballütővel ver agyon egy ártatlan kölyökkutyát. (Megrázó felvétel, csak 18 éven felülieknek! A videó ide kattintva tekinthető meg.)

A kiskutya kivégzéséről készült felvétel rohamosan terjed az interneten. K. Istvánról pedig kiderült, hogy a Borsod megyei Detek alpolgármestere, Gulyás Erzsébet fia- írja a borsonline.hu.

 

K. István és társa ellen állatkínzás vádjával indult eljárás
K. István és társa ellen állatkínzás vádjával indult eljárás
Fotó: borsonline.hu

 

Az esetről értesülve Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi közleményében bejelentette, feljelentést fog tenni az ügyben, valamint lemondásra szólította fel a deteki alpolgármestert:

 

"Egy, a kuruc.info által közzétett videón egy fiatalkorú személy láthatóan nagy élvezettel veri szét egy kiskutya fejét. Ez önmagában is felháborító, főleg annak tudatában, hogy egy közszereplő, a deteki alpolgármester fiáról van szó.Természetesen az ügyben azonnal feljelentést teszek, ez az antiszociális, minden jóérzésű embert megbotránkoztató viselkedésforma nem maradhat szankció nélkül. Ebben az esetben fokozottan kell érvényesíteni a zéró tolerancia elvét, mert könnyen belátható, hogy a büntetés elmaradása több hasonló esethez vezethet. A társadalom példás, visszatartó erejű fellépést vár, ezért felszólítom az illetékes hatóságokat, ennek szellemében végezzék munkájukat, és ne felejtsék el kivizsgálni a szülő felelősségét sem.Továbbá felszólítom Detek alpolgármesterét, mondjon le pozíciójáról! Olyan ember, aki a gyerekét ilyenné neveli, alkalmatlan egy település második embereként felelősen intézkedni."

 

Plakát a Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook oldaláról
Plakát a Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook oldaláról
Fotó: facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom

 

A kölyökkutya meggyilkolásából valóban rendőrségi ügy lett: állatkínzás miatt indult eljárás két személy, K. István és H. Patrik ellen. A borsonline.hu úgy tudja, az esetről felkerült a közösségi oldalra egy felvétel, ami alapján a feljelentés is történt.  K. István nem tagadta, hogy ő követte el az állatkínzást, azonban megbánta tettét. Állítása szerint a kiskutyát elgázolva találták, csak azután kezdték el ütni. A két fiatal egyenlőre szabadlábon védekezhet. A szakértői vizsgálatok még zajlanak, de az eljárás hamarosan lezárulhat - tájékoztatta a lapot a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

- Mit mondjak, ez az egész nagyon kellemetlenül érintette a falut. A rendőrségi eljárás folyamatban van, de annyit közölhetek, teljes mértékben kiállok az alpolgármester mellett – mondta Szikora Csaba Detek polgármestere a Borsnak. Maga sem örül, hogy faluja erről a brutális felvételről híresül el. Hozzátette: az eset több mint fél éve, 2015 júliusában történt. Ennél többet nem is szeretne mondani, mert ígéri, hamarosan alpolgármesterével együtt nyilvánosság elé áll az ügyben.

 

A hazai állatbarátok a borzalmas hír hallatán azonnal petíciót indítottak a méltó büntetés kiszabásáért.

Kérünk Mindenkit, hogy írja alá, zéró toleranciát kell alkalmazni, senkit se érdekeljen, hogy fiatalkorú, ítéljék el, kapja meg méltó büntetését. - olvashatjuk a petíció szövegében, melyet közel 15.000 ember írt már alá két nap alatt. A felület ide kattintva érhető el.

 

Az állatvédő szervezetek összefogtak a méltó büntetés kiszabásáért
Az állatvédő szervezetek összefogtak a méltó büntetés kiszabásáért
Fotó: Példás büntetést a deteki mészárosnak!!! - Facebook csoport

 

 

Összefogtak az állatvédő szervezetek is: a frissen alakult Facebook-csoport oldalán értesültünk a hírről, hogy február 20-ára demonstrációt szervez a Tetovált Állatmentők, az Állatmentő Liga és az Állatmentő Szolgálat Alapítvány.

 


A tüntetés még szervezés alatt áll, várják további állatvédelmi szervezetek jelentkezését!


 

Forrás: alfahir.hu, borsonline.hu, facebook.com, 24.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát
A férfi az utcáról szurkálta meg az udvaron ugató házőrzőt, majd egy másik kutyát is megpróbált megsebezni.

Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast
Elfogtak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elnézést kért fia nevében is, de nem mond le Detek alpolgármestere Hírek - Címlapon
Elnézést kért fia nevében is, de nem mond le Detek alpolgármestere
Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra! Hírek - Címlapon
Újabb kutyamérgezések - vigyázzatok kutyáitokra!