A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutyák az iskolákban és óvodákban az esélyegyenlőségért

Pályázat oktatási intézmények számára


2016. február 05., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Fogyatékkal élő emberek és segítőkutyáik látogatnak majd el az oktatási intézményekbe ismeretterjesztő órát tartani. Óvodák és iskolák is jelentkezhetnek a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület szociális készségfejlesztő programjára.



Az alábbi pályázatot a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület hirdette megbudapesti és vidéki iskolák és óvodák számára. A program keretén belül a gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek majd meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és segítőkutyájuk munkájával. Nagyszerű lehetőség ez az intézmények számára, érdemes megragadni!


Íme a felhívás:


A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület térítésmentes szakmai érzékenyítő programsorozatot valósít meg a 2016-os évben, melyhez várja együttműködő óvodák és iskolák jelentkezését (minden nyertes intézménybe egyszer látogatunk el).

 

Iskolai érzékenyítő program a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel
Iskolai érzékenyítő program a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel
Fotó: segitokutya.net

 

A program leírása:

A program célja, hogy hallás-, látás- és mozgássérült előadóink közös ismeretterjesztő foglalkozás keretein belül hozzájáruljanak a fogyatékos emberek elfogadtatásához, esélyegyenlőségének biztosításához. A program keretén belül a különböző fogyatékossággal élő gazdák és segítőkutyáik óvodai és iskolai intézményeket látogatnak meg, és ezen foglalkozások során többféle sérüléstípussal ismertetik meg az érdeklődőket. A sérüléssel élők helyzetének bemutatása – a segítőkutyáik révén – nyitott megközelítést tesz lehetővé, ami különösen fontos, hiszen a fogyatékosságokat tabuként kezeli még sok esetben a társadalom.

 

A tréningen saját élményeken keresztül mutatjuk be:

  • mit jelent az akadálymentesítés mozgás-, hallás- és látássérüléssel élők számára,
  • milyen segédeszközöket használnak a különböző fogyatékossággal élők,
  • hogyan tudnak mások segítséget nyújtani számukra,
  • miben különböznek, és miben egyeznek az egyes sérüléstípusok,
  • a sérülések ellenére az épekkel közös a világunk.
Iskolai érzékenyítő program a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel
Iskolai érzékenyítő program a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel
Fotó: segitokutya.net

 

Célunk nem csak a fogyatékosok társadalmi integrációjának elősegítése, hanem az ép gyermekek szociális készségének fejlesztése (pl. elfogadás, segítőkészség, empátia), személyiség-, közösségfejlesztés. Törekszünk a változatosságra és a különböző igények figyelembevételére: a speciális foglalkozásunk módszerei között szerepelnek interaktív és szituációs játékok, kiscsoportos megbeszélések, segédeszközök kipróbálásának lehetősége, közös csapatépítő foglalkozás egy-egy négylábú „játékvezetővel” (pl. paraagility akadálypályán), valamint egy rövid segítőkutya-bemutatót is láthatnak a gyermekek.

 

Iskolai érzékenyítő program a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel
Iskolai érzékenyítő program a NEO Magyar Segítőkutya Egyesülettel
Fotó: segitokutya.net

 

Egy intézményben, a fogyatékossággal élő gazdák és a segítőkutyák kapacitásától függően, akár 2 foglalkozást is tudunk vállalni (2×45 perc).

 


A jelentkezés határideje  2016. február 10. A programról és a pályázat menetéről a NEO Magyar Segítőkutya honlapján olvasható részletes információ ide kattintva.


 


Indexkép forrás: segitokutya.net

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MTI Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ki mondja meg, tarthatok-e kutyát a társasházban? Hírek - Címlapon
Ki mondja meg, tarthatok-e kutyát a társasházban?
Kutya a gyerekorvosi rendelőben? Hírek - Címlapon
Kutya a gyerekorvosi rendelőben?