A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Taroltak a magyar kutyák a moszkvai World Dog Shown!

2016. június 30., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Több kategóriában is magyar tulajdonú kutyák bizonyultak a legjobbnak Moszkvában. Köztük is a magyar vadászkutyák voltak a legsikeresebbek! 

A moszkvai világkiállítás földrajzilag nehezen megközelíthető a magyar kutyások számára, ennek ellenére nagy létszámban vettek részt a versenyen - emelte ki Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke az MTI-nek.

 

Nyolcvan magyar kutya nevezett a napokban zárult nemzetközi megmérettetésre, így Magyarország a rendezvényen az erősebb országok közé tartozott. Mindösszesen 30 ezer bírálat volt a kiállítás ideje alatt - tette hozzá az egyesület elnöke.

 

Komondor a 2016-os World Dog Shown Moszkvában
Komondor a 2016-os World Dog Shown Moszkvában
Fotó: wds16.ru

 

Hangsúlyozta, hogy a 80 magyar nevezés között mind a kilenc nemzeti kutyafajta képviseltette magát, és ezeknek a fajtaversenyeknek a kilencven százalékán magyar tulajdonú és tenyésztésű kutyák győzedelmeskedtek.

 

A legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak: több kategóriában is magyar tulajdonú erdélyi kopó, magyar agár és rövidszőrű magyar vizsla került ki győztesként, és a fajtagyőztesek is magyar tulajdonban lévő állatok lettek - hívta fel a figyelmet.

 

Doux of Ice Wine (T+t: Magyar Kata - Ice wine kennel) Világgyőztes, Fajtagyőztes, FCI I. csoportgyőztes Fotó: Szabó Anna
Doux of Ice Wine (T+t: Magyar Kata - Ice wine kennel)
Világgyőztes, Fajtagyőztes, FCI I. csoportgyőztes
Fotó: Szabó Anna

 

A szépségversenyen a juhász- és pásztorkutyák csoportgyőzteseként egy magyar tulajdonú svájci fehér juhászkutya is megmérettette magát. Ez azért is számít nagy sikernek, mivel a fajtacsoportok nagy részét oroszok képviselték - hangsúlyozta.

 

Elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete már készül a jövő évi világkiállításra, amelyet rendhagyó módon nem az eredetileg pályázatot nyert Ecuador rendez meg. A dél-amerikai ország visszamondta a rendezést a gazdasági problémák és az elmúlt időszakban bekövetkezett földrengések miatt. A jövő évi kiállításnak így a korábbi pályázaton második helyezést elért Németország ad otthont - tette hozzá Korózs András elnök.

 

Malomközi Gráf egy korábbi kiállításon
Malomközi Gráf egy korábbi kiállításon
Fotó: facebook.com

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: wds16.ru

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon
Történelmet írt Nimble, a fekete-fehér kutyus: a fajtatiszta ebeket is megelőzte a rangos megmérettetésen.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban
Stache, a selymes bundájú szakállas eb büszkén pózolt a kamerák előtt hálaadás napján.

Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából Királyi előtagot kap a Kennel Club megalakulásának 150 évfordulója alkalmából
A Kennel Club örömmel jelentette be, hogy fennállásának 150. évfordulója alkalmából megkapja a királyi előtagot. Ettől kezdve a szervezet neve Királyi Kennel Club.

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Brimo partysátor Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar katonák mentettek meg egy kóbor kutyát Afganisztánban Hírek - Címlapon
Magyar katonák mentettek meg egy kóbor kutyát Afganisztánban
Bronzba öntve a kilenc magyar kutyafajta Hírek - Címlapon
Bronzba öntve a kilenc magyar kutyafajta