A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több száz juhászkutyát tartottak borzalmas körülmények között

2016. március 01., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Több mint száz juhászkutyát tartott rendkívül rossz körülmények között egy Hajdú-Bihar megyei szaporító, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága állatkínzás miatt feljelentést tett - írja az MTI.



A Nébih az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: közérdekű bejelentés alapján tartottak ellenőrzést egy Hajdú-Bihar megyei kutyatenyészetben. Három telephelyen több mint száz közép-ázsiai és kaukázusi juhászkutyát tartottak rendkívül rossz körülmények között.

 

A környezet is veszélyes volt a kutyákra nézve
A környezet is veszélyes volt a kutyákra nézve
Fotó: portal.nebih.gov.hu

 

A különböző életkorú kutyák zsúfoltan, ivóvíz nélkül, szennyezett körülmények között éltek, lábközépig ért a sár, több állatot rövid láncon tartottak. Láthatóan sérült, beteg kutyák is voltak köztük, az egyik kennelben még egy elhullott ebet is találtak.

 

Száznál több kutyát tartottak borzalmas körülmények között
Száznál több kutyát tartottak borzalmas körülmények között
Fotó: portal.nebih.gov.hu

 

Sérült, beteg kutyák is ilyen körülmények között vannak tartva
Sérült, beteg kutyák is ilyen körülmények között vannak tartva
Fotó: portal.nebih.gov.hu

 

Az ellenőrzés során a tulajdonos nem biztosította az állatok egyedi azonosítását, így a védőoltások meglétét sem lehetett ellenőrizni.


A Kiemelt Ügyek Igazgatósága az állatok egészségi állapota, tartási körülményeinek javítása érdekében állatvédelmi eljárást indít, továbbá állatkínzás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: portal.nebih.gov.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány! Hírek - Címlapon
Nem a tüntetésen leadott javaslatot utasította el a kormány!
Vakvezető kutyát loptak el gazdájától Kínában Hírek - Címlapon
Vakvezető kutyát loptak el gazdájától Kínában